Продължава борбата с огнената стихия

Продължава борбата с огнената стихияПожарът гори вече повече от денонощие в Национален парк „Централен Балкан“, като е обхванал 550-600 дка, съобщи Маргарита Генкова от Община Троян.
До настъпването на нощта служители на парка са успели да ограничат част от огъня. Гасенето продължило рано тази сутрин, участват началникът Охрана и контрол, 25 служители на парка и  12 огнеборци от троянската пожарна служба. Мобилизирани са и хора от Черни Осъм, тъй като стихията е в трудно достъпен за техника район и гасенето става на ръка.
В ранните часове на деня кметът на Троян Донка Михайлова провела разговор с кмета на Черни Осъм Кирил Захариев. Обсъдили въпросите за транспортирането на участниците в гасенето на пожара  и осигуряването на гориво.Около 6.30ч. сутринта кметът посетила другото огнище – в землището на Ломец. Там се срещнала с хората от селото, участвали в гасенето на пожара. Михайлова провела разговор с гл. инспектор  Иван Шайлеков, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ за вземането на всички необходими мерки в  тази кризисна ситуация. Между двамата съществува постоянна връзка и  комуникация, гласи информацията на г-жа Генкова.
Проучване на ТН показа, че служителите на парка от троянския участък и през нощта са били на терена над Черни Осъм. Днес те продължават своята трудна борба с огнената стихия, тръгнала най-вероятно заради човешко безхаберие и безотговорност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.