Спасили мизерстваща старица в Черни Осъм

76-годишна жена в Черни Осъм е била измъкната от полуразрушената й къща и спасена от екип на „Гражданска защита“, съобщават днес от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Ловеч.
Сигналът за бедстващата старица бил получен на телефон 112 в 14,05 часа вчера, 15. март. От „Гражданска защита“ пристигнали на място и установили, че единственият достъп до старицата е през полусрутената тераса. Час по-късно жената била извадена от дома си и предадена на екипа на „Спешна помощ“ в Троян.
От полицията допълват, че постройката, в която е живяла бабата, била силно занемарена, без условия за хигиена и нормални условия на живот. Намерената жена е била в крайно тежко състояние, в пълна немощ, атрофия и инфекции по тялото. Дворът също бил в лошо състояние, имало трупове на мъртви овце, които днес, 16.март, са откарани към екарисажа в Шумен. Тези подробности ни предоставиха колегите от кабелната тв в Троян, които споделят, че картината в двора и в къщата е била като в страшен филм.
А такива новини ни карат единствено да се питаме защо не успяхме да направим общество за обикновен и нормален, човешки живот на хората. Службите са си свършили работата, но – кой е трябвало да направи така, че до подобно нещо да не се стига?!..
Публикувано в ЖИЗНЬ с етикети , , , , . Постоянна връзка.

2 Responses to Спасили мизерстваща старица в Черни Осъм

 1. Темплар каза:

  Добре бе хора, тая жена къде е живяла? В гората ли ?
  Няма ли съседи около нея, които да забележат какво се случва ?
  Ако това което пише е вярно, значи тая жена е била на легло поне от месец, щом има инфекции по тялото и атрофии…даже чух, че овцете и кучето й са измрели в двора от глад…почвам да си мисля, че наистина днес в българия човек за човека е вълк и не ни е еня изобщо за другия.
  Не мисля, че който и да било човек заслужава подобна съдба. Просто съм възмутен от съседите на женицата…

 2. Пепи каза:

  А „Социални грижи“, кмета на селото…пълна безотговорност…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.