В района на „Чучул“ туристи се разминаха със смъртта

В района на "Чучул" туристи се разминаха със смърттаЕкип планински спасители е открил в района на хижа „Чучул“ миналата нощ двама туристи, за които е имало информация, че са се загубили в Троянския Балкан. Четири часа продължило издирването на мъжа и жената. Връзката между тях и спасителите се поддържала чрез мобилни телефони, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Сигналът за бедстващите туристи бил подаден на тел. 112 на 1 септември в 20,32 часа. Двамата – мъж и жена, пътували с джип. Тръгнали от Петрохан, минали прохода Беклемето и продължили в североизточна посока около 20 км. Именно в този близо 20-километров участък колата им заседнала сред локва в черен път. Издирването на двамата туристи било затруднено, тъй като те не можели да назоват точно мястото, където се намират, освен това автомобилът им бил без GPS. Двойката се разминала само с уплаха, а инцидентът стана повод журналисти да припомнят за жертвите в нашия край, които Балканът взе миналата и предишни години в тази част.

31 thoughts on “В района на „Чучул“ туристи се разминаха със смъртта”

 1. В района на „Чучул“ туристи се разминаха със смъртта.
  *
  Представяте ли си каква трагедия е било? През лятото закъсали в една локва с автомобила си. Ужас! Смъртта ги е дебнела на всяка крачка. Дори излизането от автомобила е било смъртоносно опасно, заради опасността да стъпят в локвата.
  О, ужас. Не са имали GPS, а само мобилен телефон. Сигурно не е имало луна и звезди.
  Какъв малшанс да ги духне вечерния вятър и да настинат, а от там до смъртта е една крачка.
  Каква драма!

 2. Да. Ама в Балканя има мечки! Можело е и мечка да ги нападне и разкъса. 🙂

 3. Не се шегувайте така, за да не предизвикате съдбата. Аз лично, там(хижа „Чучул“) съм израснал и най добре знам какви са рисковете. Недостойни са шегите Ви. Хората не са преценили достатъчно добре рисковете. Какво толкова ги иронизирате, не само е недостойно, но е и малко е плоско да не кажа, че изглупявате. Ако сте изпадали в такава ситуация, няма да разсъждавате така. Уверявам ВИ.

 4. АРВи, да предположим, че и аз съм израстнал в Балканя. Какви са рисковете през лятото с покрив над главата, макар и на четири колелета, да изкараш няколко нощи там? Никакви. По това време на годината дори и само по къси гащи ще оцелееш и ще се разминеш най-много с една настинка, освен ако не те изяде някоя мечка. 😉 А друго е, че от която и да е точка по билото на Стара планина за 7-8 часа ще се добереш и пеша (без джипката) до населено място. А може пък и да съм Планински спасител, кой знае 🙂

 5. Какви рискове бълнуваш бе. Хабер си нямаш от това какво е троянската планина и кога има рискове. Хората лятно време на палатки спят около билото, на биваци около малък огън и покрити с някакъв найлон… тези в колата закъсали в някаква локва. Цялата дандания е някой да дойде да им извади коата от локвата в която са се насадили. А какво правят с автомобил в този район?
  Аман от журналистически изцепки и простотия да се създава паника и сценарии за тъпи екшъни.

 6. Важното е да има хора които да понесат отговорността! 🙂 А може и журналисти да са.. 🙂

 7. В района на „Чучул“ туристи се разминаха със смъртта
  *
  Тази простотия да не я е писал училищният прислужник?

 8. Теоретически върху мощното всъдеходно возило е можело да падне метеорит и да ги размаже! Не бива така да се излагате иронизирайки страшната ситуация!

 9. Може да е имало извънземни зелени човечета, които да са прочели Троян21 и съвсем да са освирепели, че не са ги записали у форумЪт при другите зелени човечета.

 10. Разбирам Ви всички Вас пишещи с лек осъдителен и назидателен тон. Не сте прави. Насмешките Ви са абсурдни. Тези хора не са като вас, влезте им в положение преди да ги съдите. Не търсете под вола теле. На всеки може да се случи. Вие какво предлагате да ги изтипосаме на стената на плача или на стената на нашето самолюбие? Не се е–вайте със съдбите на хората, братя, мволя Ви!

 11. Ех, АРВи.. вкарай малко ирония и ти де! Ситуацията си е направо абсурдна. 🙂

 12. Абсурдни са вашите коментари,observer,Агора/най-вече/,Буба Мара-да не говорим за нейната просташка ирония.От всички вас само АРВи изпъква със здрав разум,а вие останалите давайте да се подиграваме,защото сме богове и нас не ни заплашва нищо.Какъв елементаризъм,каквва простащина……боже опази….

 13. Пълен абсурд и единственото просташко нещо е заглавието на статията. И понеже не всички са простаци и елементарни двукраки – нормално е да има и съответната реакция от нормално мислещи хора.
  Кое е било СМЪРТОНОСНОТО и коя е била СМЪРТНАТА опасност? Обяснете ни, Дива. Обяснете ни, за да се посмеем на вашия ужасяващ елементаризъм.

 14. Във всяка друга цивилизована държава „спасените бедстващи“ отдавна щяха да бъдат осъдени по бързата процедура и да са пратени в затвора. Какво правят около Чучул с автомобил? Пътни знаци за тях не съществуват ли?
  Журналистката Лалева и наглата Дива наясно ли са колко милиони години са необходими за създаването и образуването на тънкия хумусен слой, покриващ билото на планината?
  Единственото „смъртоносно“ нещо в цялата тази история е „убийството“ на поредната зона с хумусен пласт. АТВ-тата и кросовите мотори ще унищожат останалото.
  И тези ПРЕСТЪПНИЦИ ни се представят като герои и едва ли не трябва да подсмърчаме понеже са се забили в някаква локва и буквално са се самоарестували.
  АРВи не е никакъв планинар и е гледал Чучул на снимка. На хора като АРВи изобщо не им пука за троянската планина и как се унищожава природата пред очите ни. Това днес кокошите мозъци наричат „здрав разум“
  … идиоти

 15. Във планина,където и да се намираш,по което и да е време,винаги има риск и голяма опастност.Който не познава планината само той може да твърди обратното.В случая обаче ,всеки се тупа по гърдите,ала аз най добре знам и язък че сте планинци,коментарите ви провокират точно обратното-никакви,па макар и спасител да се пише някой.Единствено ми харесват някои неща в коментара на „Друг планинар“,но и там като чета по надолу оставям с впечатлението че доброто намерение за грижата на нашата прекрасна флора тотално се осира от наглия му тон.Но така е почти навсякъде.Не ме очудва.

 16. Попитах каква е СМЪРТНАТА опастност.
  Дива, стига си ни занимавалас тъпите си умозаключения от рода на „Във планина,където и да се намираш,по което и да е време,винаги има риск и голяма опастност.“ / имаш поне 2 правописни грешки/. Пълна простотия си написала. На морето също има внаги опасност. По пътищата също има винаги опасност. В училище и на улицата също винаги има опасност.
  Въпросът е – В конкретния случай къде видя пилешкия мозък СМЪРТНА опасност?
  Отговори, ако можеш.

 17. Много добре дами и господа. Какъв брилянтен език, какъв безупречен изказ и какво проникновенно слово се изписва от планинците. Друг планинар, тази дума с която завършвате, ясна ли Ви е или не. Аз не съм убеден, че я разбирате достатъчно и в пълния и смисъл, след като я използвате така безцеремонно. То това си е Ваш проблем, но изводите Ви и на двамата с планинаря са потресаващи, стряскащи и неправдоподобни. Какво Ви пречи лично на Вас, тези хора дали са преиграли или не. Това за тях може да е изживяването на живота им. Защо е тази злъч не си обяснявам. Човек би трябвало да не познава изобщо негово ВЕЛИЧЕСТВО ЖИВОТА за да е толкова високопарен, като Вас. Ваша работа, Чучул на снимка наистина не съм го гледал, признавам си, но аз там съм израснал, ако искате вярвайте. За това драги планинари приемам тези неща така, защото съм патил, бит съм от природата, когато не съм бил адекватен, а Вие явно сте над тези неща. Блазе Ви. Искрено се радвам, че има недосегаеми хора, като Вас. Богове или полу такива.

 18. Абе, май късмет са извадили хайванчетата, че са закъсали у Балканя, а не у Столипиново.. 🙂

 19. АРВи, педалите и меките китки са в съседния форум. Тук е за мъже, а не за лигльовци и лигави излияния.
  За каква „хижа Чучул“ си писал, където си бил израстнал? Къде има такава хижа?

 20. ARVi, я им обясни на тези нахалници всички смъртни опасности на които са налетели спасените от явна смърт двама туристи. Нема начин да не им затвориш устата, ARVi, все пак си израстнал на хижа Чучул и си наясно с тази материя.
  Давай, ARVi, знам че го можеш.

 21. Пепче, АРВи не е споменавал думата „ХИЖА“, а само Чучул.. това може да е мандра или овчарник 🙂

 22. observer, вижте първия постинг на АРВи. Цитирам: „Аз лично, там(хижа „Чучул“) съм израснал и най добре знам какви са рисковете.“
  Е, по нататък е написал „За това драги планинари приемам тези неща така, защото съм патил, бит съм от природата, когато не съм бил адекватен…“… така, че приемам отново да е бил неадекватен 🙂

 23. Малее, верно така е написал! А аз почти му бях повярвал ;( Явно АРВи е кореняк полендак. Разкрихме го! 😉

 24. Е-й-й колко мъжкари и секси дами (недооценени) имало в града ни. Хижата дали я е имало, имаше я и я държеше бай Минко Върлучката от м. Гергювци. Даже хижата се вижда от Беклемето . Сега последните години 10-15 не съм ходил там, може пък и да са я съборили.
  Този въпрос не е толкова важен, аз се чудя защо, толкова злоба и епитети се изливат от ваша страна, по адрес на тези хора. По мой адрес, както и да е. По въпроса дали съм мека китка мисля, че си е лично моя работа. Май мнаго мъжки го докарвате, когато сте анонимни. Нищо, знам, че много мъка и ма по този свят. Благодаря Ви все пак че ме съйдисахте, така да се каже. Не се учудвам след, като чета злобните ви излияния и подиграватерни писания, защо се случва това на града ни, крушката винаги има опашка и случайни неща изобщо не се случват. Дерзайте и се подигравайте може пък от това да имате нижда, знам ли. Щом това искате, правете го. Но не се чудете после, защо камъните които хвърляте, се оказват винаги на вашата глава. Бъдете живи и здрави и сполай ви.

 25. На този сайт http://www.bulrest.com/troyan/index.php?oID=6602…пише.Хижа Чучул е разположена на живописно място сред вековна букова гора на северните склонове на Стара планина в едноименната местност . Хижата е на 1370 м.н.в. и отстои на 1.6 км. югозападно от вр. Чучул 1379 м. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 29 места в стаи с по 2,3,4,5 легла с вътрешни санитарни възли и бани . Сградата е водоснабдена , а електричеството се осигурява от дизелов агрегат и фото-соларни елементи . Отопленито е централно .На разположение на посетителите е лавка и столова с камина .Наблизо има овчарник на ИПЖЗ-Троян , като сезонно се предлагат мляко и млечни продукти от селектирани породи животни. Районът предлага добри условия за пешеходен ,вело и конен туризъм . Съседни туристически обекти са :Беклемето на 1.40 ч. западно ,заслон Орлово гнездо 1.3 ч.южно , мах. Нешковци 1.4 ч. източно . Когато човек не е запознат с нещата не е нужно да се подиграва. Впрочем и в самото заглавие на статията е използвано „района на хижа „Чучул“ „. Явно, че някои хора тук получават пълен оггазъм и незабравим екстаз от обидните си писания тук. Ваша си работа. Пишете каквото си щете.

 26. Арви, виж си още първия постинг и не се учудвай защо хората така те репликират. Ти не коментираш ситуацията, а коментираш кой какво и как писал. Да не се шегували хората, били недостойни, били изглупявали…. и т.н.
  Хайде бе, Арви, кой си ти да държиш сметка на хората кой как възприемал този инцидент в планината?
  Извинявай, ама на подобно безумно заглавие или се смееш или плачеш. Е, хората са предпочели да се посмеят.
  Нито ти, нито наглата Дива успяхте да докажете, каква е била „СМЪРТНАТА ОПАСНОСТ“. А точно там е „заровено кучето“. От едно глупаво и непремерено заглавие бе направена от мухата – слон.

 27. Мадам, взимам си бележка, веднага на мига. Нама идеални хора, както аз съм се увлякъл, май това сте сторили и Вие. И с това, че нямало хижа, и то написано подигравателно, подминавам. Човек не може да знае всичко, но преди да иронизира, поне да набере в Гугъл името та белкам там пише нещо. Но нищо. Явно съм най виновен за всичко. Ще си позволя накрая да Ви кажа, че тона Ви е напълно приемлив и за това Ви отговарям така просторно. Чакам новите претенции. Иначе се забавлявайте, какво Ви преча аз, подминете написаното от мен и толкоз. Бъдете здрава.

 28. „Липсата“ на х.Чучул очевидно е било поредното тестче. Ако беше планинар, нямаше да даваш доказателства чрез Св.Гугъл, а щеше да знаеш историята на тази хижа.

 29. Е-е-е-х Мадам, какво да знам, какво тестче? Аз неколкократно написах, че не може човек всичко да знае. Няма да Ви обяснявам по-вече. Явно няма да ме разберете и то защото не щете. Бъдете здрава и секси но наистина.

 30. Ей, тоз АРВи се е агрументирал железобетонно! А относно оргазмите, шведите наскоро преброили цели 768 различни вида! УРА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.