Все по-малко ритуали за сключване на брак

Все по-малко ритуали за сключване на бракПродължава тенденцията броят на сключените граждански бракове в Община Троян да намалява, пише в прессъобщението си Маргарита Генкова от Общината. Числата са красноречиви: през 2007г. тук са сключени 122 граждански брака, през 2008г. – 104, в 2009г. – 85, а миналата година са били 81. Същевременно обаче се увеличава броят на смесените бракове с ритуал в община Троян.  Може би необходимостта от по-голяма сигурност е накарала да скрепят с подпис и документ съюза си с чужденец 5 троянки, които са създали семейства с граждани на Ливан, Сирия, Дания, Испания и Великобритания. Двама троянци пък са си взели булки от Румъния и от Русия.
В последните 2-3 години  се наблюдава още една тенденция на ритуал, която бяхме гледали преди само по филмите – сключването на граждански брак да е извън Общината. Засега най-предпочитани места за това са: „Шато Монтан“,  к-с „Острова“ в Бели Осъм, х-л „Балкан“ в Чифлик, „Троян Плаза“, р-т „При Вълев“ и други. Една от най-атрактивните сватби през годината е била направена по стар български обичай сред истинския старинен декор на махала Баба Стана над Орешак.
Общо 283 са новите троянчета през 2010г.,  с 20 по-малко от предходната 2009г. От тях 19 са родени в чужбина /4 в Испания, 3 в Италия, 3 в Кипър, едно в Швейцария, 2 в Канада, 2 в САЩ, едно в Гърция, едно във Великобритания и по едно в Турция и Германия/.

Публикувано в ОБЩЕСТВО, ОБЩИНА с етикети , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.