12 thoughts on “Без коментар – Добре дошли в Троян”

 1. Ми, това е нивото на местните туроператори. Добре, че в МБАЛ не сме като тях. Щото, ако и здравеопазването ни беше на тоз хал – бог да ни помага!

 2. Айде айде, за това хората се молят да се не разболеят, че да се налага да влизат в Троянският МБАЛ. 50% от родилките пък раждат директно в Плевен. И ги разбирам те, и аз не бих легнал да раждам до една сюрия мангали !

 3. Троянската МБАЛ е много зле! Тя вместо да лекува хората, ги УБИВА! Троянското родилно е на добро ниво, но останалите отделения са много, много зле! Знам поне 3-ма приятели на родителите ми, кото хора са на 45-60 години, влизат в болницата да се лекуват, а излизат от там в ковчег! Много, много зле….

 4. Това е поредния пример как да не рекламираме един продукт.Или може би на какво ниво е била рекламата преди 20-30 години.Въпроса с презентацията на каквото и да било е нещо много сериозно и заради това има фирми доказали своя професионализъм и взимащи добри хонорари за изготвянето на рекламни стратегии.Именно от такава цялостна рекламна стратегия има нужда Троян по въпроса с природното и културно си наследство.Свидетели сме как на запад от това,че някой си крал през XVIII век.препикал някое дърво,правят туристическа дестинация и изкарват стотици хиляди на година от посещения на това “историческо място“ ,защото имат добра реклама.В наши дни му казват на това PR.

 5. Стига косвено сте хвърляли кал по любимеца на троянските медии г-н Сираков, дългогодишен председател на комисията по туризъм в общинския съвет.
  Марто пише за правене на туристически „рекламни стратегии“. Ама г-н Сираков и компания от къде да знаят как се прави такава стратегия? Така е, прави се това, което се е учило преди 20-30 години в механотехникума.
  Лидерите и отговорниците в различните социални, културни, икономически и всякакви други направления в Троян не се избират на професионален, научен или с практически доказан опит знаещи и можещи хора, а на политически или по-скоро на угодно-политико-далавераджийски принцип.

 6. Така е уважаеми. Това е жалката реалност на малкият Троян.
  Всичко стои от Татово време…от там насам твърде малко е сторено за нашия град…И рекламите по улиците са от преди 20 години, че и горница…и сградите по главната улица не са пипани от долу-горе тогава… Кога ли някоя фасада ще падне на главите на пешеходците и ще убие двама-трима…та тогава собствениците пак ще трябва да търсят връзки, че да се спасят…Ние опитахме да привлечем общественото внимание преди време с цяла галерия по тази тема, но уви, никой нищо не каза…лошо няма, ще му дойде времето..
  Така е – всеки си гледа чинийката и джоба.
  Ако погледне в чуждата – сакън ! Няма да му помогне да я напълни, а напротив, даже ако на чуждия чинийката е празна, той ще опита да я гепи, че белким изкара някоя стотинка от нея на вторични суровини…
  Манталитетът, Българино, манталитетът ти е зле – а не ЕТ Бойко..

 7. Темплар в Троян по скоро чоовек повече гледа чинийката и джоба на другия, отколкото своята собствена…

 8. Темплар, при сегашната плачевна политическа, социална, икономическа и духовна действителност в община Троян, каквито галерии от снимки и материали да предложиш, дори на всичко да бъде адекватно и бързо реагирано – на слеващата година или след няколко месеца пак ще е същото. Отново ще представиш галерия от снимки и материали, пак ще се реагира /примерно/ след което отново същото. Другаде е „заровено кучето“. Сбъркан е политическия и социално-икономическия модел и система.
  Навярно си чувал понятието „устойчиви общини“. При такива общини подобни галерии също може да има, но след съответната реакция, повече не се повтаря проблема и процеса става необратим.
  Как и какво трябва да се направи Троян да стане устойчива община – това е много дълга и много сериозна тема и цяла наука.
  В Троян има хора които са обучени да боравят с подобна материя и да я реализират на практика.
  За съжаление предпочитанията на хората са към индивиди, при които „всеки ненаучен човек, може да напише научен труд“

 9. Несъмнено сте прав, г-н Домат….
  Давам пример за потвърждение на думите Ви.
  Преди време сигнализирах, че пешеходната зона в центъра се нарушава от нахални автомобили.
  За целта, от общината реагираха сравнително бързо и бяха поставени две големи бетонни саксии със здравец, за да пречат на автомобилите да навлизат в зоната на преминаващите майки с деца, пенсионери и като цяло – граждани.
  Това добре…евалата им направих на общината.
  ОБАЧЕ ! Точно след няма и 20 дена, тези саксии бяха ПРЕМЕСТЕНИ и нагласени така, че да НЕ ПРЕЧАТ НА КОЛИТЕ !!!!
  И малко по-късно…след отколо 10 дни (около баловете)… ТЕЗИ САКСИИ ИЗЧЕЗНАХА…!
  Вчера на обяд ги броих, имаше ДЕВЕТНАДЕСЕТ АВТОМОБИЛА на центъра, на паветата, паркирани напреки и оставящи не повече от три метра на ширина за преминаване на пешеходците…
  Епи, друзя, ПИСНА МИ !

 10. Считам,че това е формата за изразяване на гражданската активност.Благодаря на Оптиспринт за сигнала. Той по съответния ред е изпратен до специалистите по туризъм в Общината . Очаквам положително и своевременно решение по премахване на табелата.

 11. Своевременното решение е премахването на табелата(за около половин час),а положителното е изготвянето на нови начини за реклама.Така може да се реши проблема.Човек като му се счупи колата,не маха счупената част и продължава да кара така,а я подменя с нова.И ако е разумен и гледа напред,не взима най-евтината или най скъпата, а тази която е на добра цена и може да разчита на нея.И ако общината е колата,а рекламата на нейните природни и културни дадености като част от развитието на туризма, е счупеното каре на предния мост.Шофьора(общинското ръководство) си я кара колата с максимум 30 км.в час и изминава кратки разстояния в неизвестни посоки по един път в седмицата.И така 20 години.Прави някакви ремонти колкото да се движи ама карето си трака все повече.Който е карал кола знае че вече наближава момента в който карето се чупи,гумата пада и си оставаме на място.Е тогава ремонта излиза 3-4 пъти по скъп и дано да има пари да си го плати,което на днешна дата невиждам как ще стане.Затова господа занимаващи се с туризма в община Троян,сменето карето на колата,защото на тези които се возят в колата-сиреч гражданите,не им се остава някъде по пътищата и да се чудят как да се прибират за собствена сметка.Нещо повече-вози им се в сигурен и малко по комфортен автомобил.Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.