Добро деветмесечие отчита „Лесопласт“

Добро деветмесечие отчита "Лесопласт"Производителят на шперплат и дървесни плоскости „Лесопласт“  регистрира над 9% годишен ръст на продажбите си за деветмесечието до 27.3 млн. лв., показва отчетът на дружеството за периода.Подемът е заради
възстановеното търсене и стабилизирането на цените на шперплата на външните пазари. Износът на шперплат от троянското предприятие е нараснал с 50% спрямо същия период от предходната година – и в количествено, и в стойностно отношение. Износът увеличава дела си до 83 %. Компанията удвоява печалбата си за периода до 684 хил. лв.

В същото време темпът на растеж на оборота вече се забавя, след като базата през третото тримесечие на миналата година е по-висока, което не позволява значителни ръстове на годишна база, твърдят експерти от специализирани сайтове.
Дори увеличеният експорт на материала обаче не може да предпази предприятието от цялостен лек спад на производството в предприятието на годишна база. На фона на увеличените поръчки обаче през третото тримесечие проблем се оказва отново снабдяването със суровини, пише investor.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.