Над 800 000 лв. за общински ремонти

Над 800 000 лв. за общински ремонтиВ изпълнение на капиталовата си програма Община Троян усилено работи по реконструкцията на участъци от четвъртокласната и местната пътна мрежа, съобщават от общината. Общата стойност на ремонтните работи е над 800 000 лева, като са предвидени дейности на 19 обекта, разделени на четири обществени поръчки.Една от фирмите е обжалвала и това е довело до забавяне на работата, но сега вече пречките са отстранени. Вече са завършени няколко от планираните обекти – готово е преасфалтирането в Патрешко, Миленча, Балканец, усилено се работи по обекта за преасфалтиране на участъка от пътя в Терзийско, по който е била подменена водопроводната мрежа. Изпълняват се строителни работи по пътя за махала Длъжковска и Горно Трапе. Започната е работа по преасфалтиране на площадката пред входа на СОУ „Васил Левски“ и ул.“Цанко Влаховски“ на Гумощник.
Община Троян е в процес на приключване на обществената поръчка и сключване на договори за изпълнение на реконструкцията на път LOV 3133 в Орешак / ул.“ Хемус“/, където до 15.10.2010 г. трябва да се извърши преасфалтирането на пътя. Там изцяло е била подменена водопроводната мрежа. Предстои да се сключи договор и да започнат строителни работи по ул. „Димитър Икономов“, където също е била подменена изцяло водопроводната мрежа,се казва още в съобщението от общината. За тази година ще бъдат усвоени около 145 000 лева. Ще бъдат направени тротоари и ще се преасфалтира, като обектът е преходен, строителните работи ще продължат и през финансовата 2011 година. Очаква се строителните работи да започнат около 15.09.2010 г.
Един стар проблем за определен кръг от жителите на град Троян, намира своето решение. В процес на обществена поръчка за определяне на изпълнител е обект :Жилищна сграда „Охрид“ в кв. 313 /зад Малкия пазар/. Очаква се до края на септември да бъде избран изпълнител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.