Най-пренебрегваният знак

Най-пренебрегваният знакИма един знак в града ни Троян, който спокойно може да спечели конкурса за най-злощастно пренебрегваният пътен знак тук. Стига някой да се сети да обяви такъв конкурс. Знакът като слънце е поставен на кратичката  отсечка – част от улица, пред Началното училище „Свети Свети Кирил и Методий“. Знакът „забранено влизането“ ясно защо е поставен – да пази живота на децата, които са във възраст, далеч от осъзнаването и самоконтрола. „Да, ама не!“ – би възкликнал наскоро гостувалият при нас 91-годишен журналист Петко Бочаров. На шофьорите им се свиди да минат някъде другаде и си карат по тази отсечка, без и да поглеждат знака слънце. Той не е отменен – седи си на колчето. Има го и от двете страни на уличката. А пък колите си минават също така от двете страни. Вътре в тях – всякакви хора /и по възраст, и по пол, и по самочувствие…/ Преди обяд имаше и друго интересно нещо в споменатия район – на улица „Христо Ботев“ срещу същото училище бяха паркирали няколко големи черни джипа. Единият се бе настанил точно върху пешеходната зебра. Както се казва – без коментар, излишно е!Само дето Европа е някъде много далече. Както и КАТ.

4 thoughts on “Най-пренебрегваният знак”

 1. Моля, КАТ да вземат мерки отностно масовото нарушаване на пътен знак В1 „Забранено е влизането на пътните превозни средства“. Такъв знак е поставен и на улицата, която излиза на главната срещу „Рила“ и масово се нарушава под погледите на полицайте, които стоят там с патрулката.
  Имам педложение към организаторите на този сайт – направете една галерия със снимки „В помощ на МВР“ , където всеки може да снима и изпраща нередности. Нека да ги видим тези с джиповете!

 2. Тези с Жиповете приятелю, са недосегаеми.
  И да са в нарушение – няма да смеят да ги спрат.
  Така е от доста време – така ще е и занапред.
  Аз лично ще се заема да снимам “ Пътните абсурди на Троян“.
  Имате думата ми до една седмица, че ще се публикуват поне две или три абсурдни ситуации в града, дори ще направим и специална галерия на тази тема.

 3. Благодаря за разбирането. Призовавам всички, на които им е писнало от тарикати да снимат и да пращат. Нека събудим гражданското си чувство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.