Унищожиха бракониерски принадлежности

Унищожиха бракониерски принадлежностиОбластният управител на Ловеч Николай Нанков и ръководителят на сектор „Рибарство и контрол“ към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Ловеч – д-р Йордан Найденов, унищожиха риболовни мрежи, въдици и лодки, конфискувани при проверки на ИАРА -Ловеч. Губернаторът на Ловеч запали близо 30 км мрежи и други пособия, иззети край водоемите на Ловешка област от началото на 2010 г.
„Ако приемем, че от 1 км мрежа могат да се уловят от 300 до 500 кг риба, в случаите при намесата на служителите на ИАРА Ловеч са предотвратени кражби от държавата на около 12 тона риба. По средна цена от 4 лв. за килограм това прави близо 50 000 лв.“, подчерта Йордан Найденов.
„От друга страна, ако приемем, че 1 метър мрежа струва средно минимум 5 лв., то с подпалените 30 км е нанесена щета на бракониерите за около 150 000 лв. „, допълни още ръководителят на сектор  „Рибарство и контрол“ Ловеч. Информацията е предоставена от Агенцията по рибарство и аквакултури в София, а ние ще припомним, че немалка част от конфискуваното и унищоженото бе заловено в язовир „Сопот“ край Голяма Желязна.

One thought on “Унищожиха бракониерски принадлежности”

  1. Аз искам да видя зад решетките някой бракониер. Искам, ама надали… А това, че се горят мрежи едва ли ще ги спре. Както се знае, и мрежите имат живот, и се амортизират. Ще ми се да питам тези от ИАРА, кога ще кажат имената на собствениците на тези мрежи, дето ги вадят редовно, щото те се знаят… и едните и другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.