Кметът кани шефовете на фирми на среща

На 26.април от 16 ч. в салона на Община Троян ще се проведе среща на общинското ръководство с управителите на фирми от региона. Ще бъде обсъдено актуализирането на Общинския план на развитие. Кметът е изпратил писмо до шефовете на фирмите, като се  очаква  представителите на троянския бизнес  да споделят своите виждания по  определени въпроси: как преценяват създаването на „Съюз на работодателите“ или подобна структура на територията на общината; имат ли недостиг от кадри и каква да бъде тяхната професионална подготовка; какви според тях са конкретните мерки за излизане от кризата и участието на общината в този процес и т.н.
Ръководството на общината разчита на  сериозна ангажираност от страна на  бизнеса към тези и други  въпроси, обсъждането и решаването на които  ще бъдат от полза за  всички, се казва в писмото.
На следващия ден, 27.април, от 16.00ч. подобна среща ще се проведе с представители на търговията, туризма и ресторантьорството.

6 thoughts on “Кметът кани шефовете на фирми на среща

  1. Хахахахах, имат ли недостиг на кадри. Абе, тоя кмет в кой свят и на коя планета живее ? За безработица не е ли чувал, че при това в Троян безработицата е рекордна от години, а той ще пита дали има НЕДОСТИГ на работна ръка…божо боже боже…

  2. Недостиг на кадри и недостиг на работна ръка не се покриват 1:1 !!! Има се предвид недостиг на определени специалисти, затова се пише в статията „каква да бъде тяхната професионална подготовка“. Защото може да има и 100 000 безработни, ама като никой от тях няма квалификацията и способностите, от които имам нужда в моята фирма, тогава все тая!

  3. Я се запитайте драги ми дами и господа, защо децата ни не се връщат в града ни? След като се изучат отиват я в чужбина, я в София, я в някой по голям град за да се реализират. Способни са ни подрастващите, учат някои от тях в престижни университети, но влизаме в омагьосан кръг – като завършат не се връщат в Троян, защото няма какво да правят тук. Завод ли остана или фабрика ? За заплата от 250-300 лв., може да получава и без да е учил. Та така. Работят нашите деца по света , ание нищим политиката, но за жалост и държавата абдикира сериозно от тези проблеми. Темата не е съвсем за подцевяване, но на този етап………..май нищо.

  4. А я се запитайте и какво би станало, ако фирмата майка в Троян, където са заети сега може би около половината заето население в града прибегне до съкращения, както се чува по хорските приказки.
    Чудно ми е, колко още му трябва на народа български, преди да грабне вилите и косите и да свали правителството. Анархията е ежедневие, кога ли обаче ще дойде преврата 🙂

    Какви млади хора, какви пет лева. Скоро не млади, ами и стари хора няма да останат. Ще се заселят пак хорицата из баирите и ще си отглеждат това-онова по нивиците, колкото да има само за насъщния 😉

  5. Ами така ще е драги ми Templar докато сладичко си спинкаме и гледкаме малоумно. Къде го виждате народа? ние май сме си само население. Затова не се очудвайте на съдбините ни и защо става всичко това. Не апелирам към бунт и революции а към събуждане, проглеждане и за всичко, което произлиза и следва от това. Не виждате ли че на всичкото отгоре не сме и единни в това което искаме, а гледаме от собствената си камбанария, задължително и въртим гъзец на където ни изнася.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.