„Лесопласт“ увеличил продажбите си през миналата година

"Лесопласт" увеличил продажбите си през миналата годинаПроизводството на „Лесопласт“ се е увеличило с почти 10 % през миналата година, показва отчетът на дружеството. Компанията обаче излиза на загуба от 1.77 млн.лв., при близо 300 хил.лв. печалба за 2009 г. Причина за загубата е обезценка на инвестицията в сръбската компания „Пилана“- на стойност 3 млн.лв., става ясно от доклада за дейността.
За цялата 2010 г. обемът на производство е достигнал 62.14 хил. куб.м. Малко по-голям е ръстът в производството на шперплат в сравнение с производството на дървесни плоскости. Към края на миналата година стойността на продажбите на компанията е 39.1 млн.лв., с 23% ръст на годишна база. Данните показват още, че са се увеличили продажбите зад граница, докато тези в България намаляват.
От компанията посочват, че има оживление на пазара на шперплат – в резултат продажбите за миналата година са се увеличили с 46%. Делът на износа се е увеличил и вече достига 84% от тях.
Същевременно разходите на троянското предприятие са нараснали с 30 % до над 40 млн.лв. Увеличението е при разходите за материали, при външните услуги, и при тези за заплати. Средната брутна заплата в „Лесопласт“ при увеличение с 6% през миналата година е стигнала до 651 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.