„Машстрой“ продължавал да страда от липса на поръчки

"Машстрой" продължавал да страда от липса на поръчкиПод това заглавие днес електронното издание на вестник „Дневник“ дава информация за предприятието, което в съзнанието на троянци е зачеркнато като  производствена единица.
Изводите на вестника са, че продажбите на машиностроителната компания „Машстрой“ – Троян продължават да намаляват силно и през миналата година, а заради свитата дейност и загубата й пада. Това показвал отчетът на дружеството към края на декември, според който „Машстрой“ има едва 1.95 млн.лв. продажби при 5.6 млн. лв. за 2009 г.
Загубата за година се е свила до 94 хил.лв., при 235 хил.лв. година по-рано. Почти десет пъти са се свили и разходите за материали, до 257 хил. лв., силно намаление има и при парите за заплати. Според доклада за дейността причината е икономическата криза, заради която и поръчките на компанията много са паднали. От дружеството посочват, че ако се запази стагнацията на пазара, тази година има риск от още загуби, но ръководството полагало всички усилия, за да осигури поръчки.
„Машстрой“, както повечето троянци знаят, е част от „Индустриален холдинг България“. Компанията е сред сериозно ударените от икономическата криза, подобно на останалите металургични предприятия у нас. Макар да е ясно, че отчетите за дейност са свързани с временните поръчки, които бяха изпълнявани, кой знае – може пък слуховете за смърт на фирмата да се окажат силно преувеличени…

8 thoughts on “„Машстрой“ продължавал да страда от липса на поръчки”

 1. какви порьчки да намерят след като машинния парк се разпродава,а другото което става се прехвьрля в сливен и накрая хиената бони ,щего до опоска. срам и позор бял ден да не видят сегашните собственици дето сьсипаха такова голямо предприятие.

 2. Pingback: it.linkovete.com
 3. Мили собственици на Машстрой, защо баламосвате и пресата, та нали вие не искате завода да работи, защото печалбата ви е много малка. Итересува ви само печалба , а какво става с 6ОО-те хора които изгонихте от работа, на каква мизерия ги обрекохте тях и техните деца. Да ходят да обират трохите по другите заводи. Това което са създали техните родители вие го режите и предавате за старо желязо. Съсипвате гордостта на града с лека ръка. Нали всичко това го взехте без нищо защо да не го съсипите. Защо лъжите,че няма поръчки та нали вие ги отказвате. Защо лъжите,че завода работи в него сте оставили 20 души които рушат по ваше нареждане. Правителството ви награди с наградата РАБОТОДАТЕЛ на 2010 г. Браво заслужавате я г-жо Желева хубава работа свършихте в Машстрой скоро ще става за футболно игрище. Нови инвеститори не купувайте акции на Индустриален холдинг България, това са мошеници и лъжци. Когато гонеха лъжеха хората, че през пролетта на 2010 ще ги вземат пак на работа. Взеха ги по за 2 месеца колкото да им доизкарат недовършените машини и пак ги изгониха. Господа от холдинга пожелаваме ви много здраве за да можете да харчите машстройските пари но знайте,че са напоени със сълзи

 4. Уважаеми Машстоецо.
  Защо протестирате само тук?
  Вили и коси нямате ли във Вас?
  Като сте 600 човека, защо не се вдигнете и не си искате заслуженото?
  Защо не протестирате и стачкувате, както правят по белия свят вместо да псувате тихичко на ум и да проклинате съдбата си?
  Докато българите не се научим да си искаме каквото ни се полага, от парламента ще продължават да ни го взимат без капка съвест…
  Нека ни!

 5. Машстройци, помогнете на машстроец. Разкажете каквото чувствате. За собствениците на машстрой, за това което направиха. От завода всички си тръгнаха мирно и тихо но тук може да се говори свободно. Знам, че няма да постигнем никва промяна но нека се знае. Дано някой се стресне макар, че не вярвам.

 6. Темплар,мого си малък моето момче и много глупав, та да даваш акъли.
  Чета ти глупостите от доста време тук,и понеже си отворко ще те питам,ти къде протестира на открито,освен да въртиш дебелият си задник тук и да даваш акъли!

 7. ДАНЕТА ЖЕЛЕВА – вашата майчица МАШСТРОЙЦИ е една от най- богатите жени в България
  Родена 02.01.1968
  Семейно положение Омъжена
  Предполагаемо състояние 8 430 000 лв
  Участия във фирми Индустриален холдинг България, Диа експерт, КВЛК и други.

  Адвокат Данета Желева ръководи УСПЕШНО Индустриален холдинг България в който със съпругът си Димитър Желев са и основни акционери. Семейство Желеви успешно увеличава дяловете си в бившият приватизационен фонд „България“

 8. Коя е Данета Желева?

  За някои това име е познато, други не са и чували за нея, но госпожата в момента води по богатство дори и Петя Славова. От едно известно време Данета, заедно c мъжа си Димитър стоят в сянка от големите светски личности, въпреки че по последни данни са сред най-мощните олигарси в страната. Желева влиза в Топ 3 на най-богатите българки. Както споменахме още в началото, за разлика от други известни бизнес дами, тя не е разчитала на огромно финансово наследство.

  Мълвата носи, че Данета е една от малкото, които са успели благодарение на ТРУДА СИ. Авоарите, които е натрупала я слагат в списъка на най-богатите българки като Петя Славова, Мая Илиева и Весела Кюлева.

  С какво се занимава Желева и от какво печели? На книга фирмите й са основно в сектора машиностроене, морско дело, както и речни круизи по река Дунав. По неофициални данни в банковите сметки на Данета вече се кътат 100 милиона лева. За високото й положение в бранша говори и фактът, че тя е част от Управителния съвет на Сдружение за фамилния бизнес. В организацията членуват някои от най-заможните българи като Петър Манджуков и братя Диневи.

  Дали обаче всичко около Данета Желева е толкова розово и чисто?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.