Преброяват стопанствата, анкетират най-малко 19 179 земеделци

Преброяват стопанствата, анкетират най-малко 19 179 земеделци До 20 ч. на 30 ноември ще продължи преброяването на земеделските стопанства, което започна на 1 септември. За област Ловеч са обучени 68 анкетьори и 9 контрольори, съобщиха от областния пресцентър. Ще бъдат анкетирани минимум 19 179 стопанства.
Събират се данни за земеделските стопанства за стопанската 2009/2010 година. Анкетираните са длъжни да осигурят достъп до офиса и/или стопанските сгради и да предоставят информация съгласно Закона за статистиката.
Областна дирекция „Земеделие“ – Ловеч осъществява ръководството на преброяването по места, извършва проверка и актуализация на списъците на стопанствата, както и проверки за хода на преброяването, популяризира целите и задачите на преброяването сред населението. Служителите на дирекцията разпределят преброителните материали по общини и населени места.
Допълнителна информация за процеса може да се получи и в специалния интернет сайт – www.agrobroene.bg. На него има представена подробна информация за всички дейности по преброяването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.