Статистически не отчитаме висока безработица в Троян

В Ловеч и Троян безработицата през февруари е под средното равнище за областта като цяло, показват данни от Регионалната служба по заетостта в Ловеч. В Града на люляците без работа се водят 10,10%, а официално в община Троян безработни за предходния месец са 10,65%. За областта средната стойност е 13,76%. Общо в Ловешко безработните наброяват 10 677 души, като в сравнение със същия период на миналата година са повече с близо 3500.
През февруари са заявени 248 работни места – със 132 повече от януари. За едно работно място са се конкурирали 40 безработни лица. Постъпилите на работа са 289 души, с 50 по-малко от януари.
Това са данните на съответната институция, но какво точно е положението в Троян и до каква безизходица са стигнали някои семейства – май няма кой да отчете…

8 thoughts on “Статистически не отчитаме висока безработица в Троян

 1. Кой ги пише тези статистики?В Троян не остана фабрика да работи а глегаме че имаме 11% безработни!!!

 2. Така ще е и няма отърване. След като „Държавата“ нашата мила татковина в лицето на „безупречните ни управляващи“ абдикира от всичко, какво искаме? Отказа се от собственост и я предаде в лицето на общините и на спорни приватизатори. Цветя , рози, амброзия, мед и масло ли да потекат ей тъй напук на всичко?? Нееее ! При соца тя бе всичко. Научи ни, че сме никаквици, под формата на привидна грижа, пагубна уравниловка и инфантилна политика предаде изградените с труда на поколения заводи – вярно , може би не чак толкова идеалнви, в ръцете на баневци и какви ли не още псевдо капиталисти, които са такива по презумция и някой им даде в ръцете огромна собственост, какво можехме да очакваме. И сега е така, еден крал, сега всички ще връщаме откраднатото, Да видим кого ще осъдят, ебати справедливостта. но докато сме овчи глави слънчасали и не сме в състояние да направим каквото трябва, не очаквайте нищо добро. А сега безработицата в града ни е около 20-25 %, хора мили. Дерзайте или даси купим въженца, а…..?

 3. Арви ти со голям оптимист!!! Безработицата е над 35-40% в Троян. А общината ни е приготвила безплатни въжета!!!!!

 4. Извинявайте, ама тези дето ни управляват да не са паднали от небето? Все някой тябва да ги е избрал, защото не са се самоназначили.

 5. 35-40 %…хора, мислете преди да пишете бре…40 % от града – това значи над 10-15 000 човека…цифрите далеч не са толкова големи.
  Освен това, службата според мен дава верни данни. Те събират информация от БЮРОТО ПО ТРУДА, и постъпилите там безработни – а колко още „неофициално“ и нерегламентирано безработни има – никой не може да каже…даже си мисля, че безработицата в Троян е и по-малко от 10%.
  Защото сещайте се, че никой няма да остане без хляб в ръцете. Особено по-немързеливите от нас, а Троянци хич не сме мързеливи. Говоря за т. нар. ЧАСПРОМ, който никъде не се вписва и за тези работодатели, дето плащат на надница на ден, без да имат каквото и да било право да го правят, щото няма трудови договори, няма нищо…
  Така че, никой не може да каже какво е реалното ниво на безработицата в Троян.
  Пък и има една приказка за статистиката:

  Статистиката е като еротичното секси бельо – показва много, но скрива най-важното 😉

 6. Изхождайки от това сравнение излиза, че като излезем от контекста на статистиката лъсва голата истина 🙂

 7. Имам работа, поне за сега (слава Богу). Но като пусна кабелната, повече са обявите за търсене на работници от колкото на работа.

 8. Работа бол …
  Друг е въпросът каква.
  „За лев работи без лев не стой“ е казал едновремешният мъдър народ.
  Обаче сега, нали троянци сме капризи…варианта при нас е..“Ай сиктир, Ше му бачкам па аз на тоа за 200 лв“….еми като нема да бачкаш за 200 лв…седи си и без тях…само недей да ревеш троянецо, че работа няма..

  Че заплатите са ниски – верно е …ама не е като без тях, нали ?

  🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.