Вероятност от промени в маршрутните линии заради загубите на превозвача

Кметът на община Троян Минко Акимов е провел преди дни среща с представители на „Троян- Автотранспорт“ АД по искане на дружеството. Това съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян.  Желанието за  срещата било продиктувано от рязко влошените резултати на извършвания от фирмата обществен превоз.
„Троян – Автотранспорт“ АД има договор с община Троян от 2007г. за възлагане обществен превоз на пътници по общинската, областната и републиканската транспортни схеми от квотата на общината.
В писмо до кмета, подписано от Председателя на Съвета на директорите Т.Попов се казва, че за периода след сключване на договора в резултат на влиянието на външни и независещи от двете страни фактори рязко са се влошили резултатите. Основните причини според ръководството на „Троян Автотранспорт“ са продължаващата  нелоялна конкуренция от нерегламентирани превозвачи, в т.ч. и с лични автомобили по основните маршрути, и намаляването на пътникопотока, свързан с производствените предприятия и чисто битовите пътувания.
Затова от фирмата са предложили да бъде завишен контролът върху извършващите нелоялна конкуренция  превозвачи  или физически лица в случаите, когато превозите са по маршрутите на общинската и областната транспортни схеми. Другото предложение е да се извършат целесъобразни промени в маршрутните разписания по линии, за да се запазят възможностите за обслужване на населението по съгласуван график при обезпечена ефективност за превозвача.
„На всички е ясно, че при продължаващото реализиране на загуби от пътническата дейност ще се пристъпи към процедура за нейното прекратяване. А това определено ще има негативно влияние за населението на общината, което ползва обществен превоз.
Предстои ръководството на общината заедно със специалистите от администрацията да обсъдят проблема и да излязат със становище по повдигнатите от дружество „Троян – Автотранспорт“ въпроси и предложения“, информира г-жа Генкова.
Да му мислят тези, дето разчитат на обществения транспорт…

9 thoughts on “Вероятност от промени в маршрутните линии заради загубите на превозвача

 1. Пътувам всеки ден по линията Троян-Черни осъм, тъй като работя в Орешак. Действително има нелоялна конкуренция и трябва да се вземат някакви мерки. Обикновено 10 или 15 минути преди минаването на автобусите, минават таксита,които спират по спирките и качват хората,чакащи автобус на цената на билета. Аз лично никога не се качвам и се дразня от наглостта на таксиметровите шофьори, но обикновено такситата се пребират пълни в града.
  Не ми се иска обаче заради такива нахалници да се спират или разреждат автобусите, все пак има работници,които ежедневно разчитат на тях.

 2. днес такситата са ви виновни а утре кой ще ви е виновен?

 3. Специално тази линия аз считам за основна .
  Не за друго, но с нея пътува голям поток от граждани. Години наред съм се возил по тази дестинация и никога няма да забравя как всеки четвъртък се пускаха по два чавдара, че един не стигаше за всички хора. Хората са толкова и сега…е..може би са малко по-малко.
  А за такситата – знам го кой е пича с таксито. Кара едно Ситроенче, нисък побелял мъж с мустаци…това е наглеца.
  А относно другите линии – не знам дали шефа на автогарата има мениджъри да му следят линиите, обаче това дето чух днес, просто ме разсмя жестоко. Билета Троян – Шипково бил ТРИ ЛЕВА (за 15-20 км). Хората наясно ли са, че да речем Троян-Свищов линията струва 8 лв ( за 130 км)…просто като пример. Тази цена е просто смешно висока.
  Хората наясно ли са, че линията Троян

 4. ти пък какво ревеш тогава, за левче в такси няма ли да ти е по изгодно да пътуваш де до орешяк де до ливадето?

 5. Я стига с тази линия за Ч.Осъм. Колешката работи до 17;30 на работао която и секундата цепят и всеки те слаксва. И на многократните и призиви и молби автобуса да минава 5 минути по късно. само 5……..никакъв отзив от великата фирма „Троян-Автотранспорт“АД нищо не направиха. Е тогава какво да кажа. За 5 минути да чака още час и половина. Никаква гъвкавост просто това си знае баба това бае. Е така няма да станат работите. Просто губиш.А, че общественият транспорт е скъп така е, вярно е , че и горивата са скъпи. Но времето е пари. То същото важи и за другата велика фирма само, че за градски транспорт „Цанко Мичев“ там пък майките с детски колички просто да не се надяват да се качат. С тези автобусчета,(по скоро бусчета извън час пик) просто няма как да се качат. С две думи просто нямам думи са превоза в града абсолютна пародия.

 6. ама има хора дето са и недоволни, че могат да идат навреме за работа и то на цената на един градски билет. във всички големи градове тази практика работи желязно и от нея се оплакват само монополистите превозвачи.

 7. Верно ли Троян-Шипково е станал 3 лв!? На това му се вика дране на кожи. Че като си пална колата от нас до вилната зона в Шиково и обратно ще ми излезе 4 лв най-много. При все, че ще тръгна от вкъщи, когато ми е кеф, ще се върна когато ми е кеф и дори мога да кача още 4 човека или някакъв багаж. При тези цени скоро няма да има никой по автобусите. Ще ги гледаме с велосипеди, мотопеди и който каквото има.

 8. Нека си коригират малко администрацията, кражбите и цените, за да са конкурентни на пазара-толкова е просто. Стига са ревали

 9. А бе какви нахалници бе, да си се возят с таксита, когато Ц.М. си е платил за линиите в Троянът.
  Незабавно кметицата да забрани на таксиджиите да се движат по НЕГОВИЯ маршрут.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.