Дни на талантите и интересите 2010

В дните от 26 до 30 април за пореден път се проведоха „Дни на талантите и интересите” в гр. Троян. Читалищната библиотека с подкрепата на Община Троян преди осем години постави началото на Детския празник.  В партньорство с Общинския педагогически център и всички училища в   общината „Дните на талантите и интересите” са вече устойчива традиция.
Конкурси в различни области на изкуството, литературата, информационните технологии, изложбите на колекции, домашни любимци и кулинария, отново предизвикаха интереса на децата от Троян. В тринадесетте конкурса и изложби бяха регистрирани над 600 участника. За пръв път тази година с постановката „Писмо от Париж” се представи и средношколската студия „Театър” при Общински детски комплекс. Всеки ден деца от цялата община демонстрираха своите таланти пред публиката, обменяха опит и идеи с връстниците си и се забавляваха заедно. Седмицата се превръща в незабравим празник – провокира творчество, дава възможност на всички деца да се изявят и да преоткриват себе си.

На 11 май  призьори в конкурсите ще участват в концерта „Талантливите деца на Троян поздравяват Европа” който се организира от Община Троян, Европа директно –Габрово, Народно читалище „Наука” и Общински педагогически център Троян по случай Деня на Европа 9 май . Специални гости в него ще бъдат Тоника и Ивелина Андрееви -носители на наградата Telezecchino от Детски песенен фестивал Zecchino d’oro (Златна монета) в Болоня 2009 и Вокална Студия „УСМИВКА“  при НЧ ”Наука” Троян финалисти в българския финал на Детска Евровизия 2008.

4 thoughts on “Дни на талантите и интересите 2010

  1. Мило дете, потърси психологическа помощ. Съвсем сериозна съм. Нуждата ти от себеизтъкване по фасадите и по сайтовете изглежда е болестно състояние.

  2. *CaSSiE* явно има други сфери, в които се представяш по-добре отколкото в тази с графитите, та ти предлагам да вложиш усилията си в тях, а графитите да оставиш на професионалистите 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.