Изложба на виден керамик в Орешак

Изложба на виден керамик в ОрешакВ навечерието на Деня на Свети Спиридон – покровителя на майсторите занаятчии, в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак бе открита нова временна изложба. Тя е посветена на прочутия  майстор керамик Петър Цанков от най-голямото село в Троянско. Експозицията е в зала 1 на Националното изложение и е хубава предколедна изненада не само за местните любители на традиционното изкуство, но и за многобройните гости, които се очакват в нашия край по празниците. Тя е организирана от Музея на занаятите и Националното изложение, съвместно с Община Троян.
Силвия Йовевска – уредник „Керамика“ в Троянския  музей, откри изложбата, в която са включени 140 произведения на Петър Цанков от Фондовете на Троянския музей и от Националното изложение. Присъстващите видяха и филм с майстора-керамик, в който са архивни кадри от фондовете на Музея и от БНТ.

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО с етикети , , , . Постоянна връзка.

One Response to Изложба на виден керамик в Орешак

  1. ЕM/SI каза:

    Това с експозицията е добре. След смяната на Управителя, новия демонстрира активност и инициативност .Има какво най-вероятно да се види-традиция, майсторство и т.н. Но аз виждам нещо което на снимката(входа) на НИХЗИ не се вижда, щото снимката Ви е стара. Точно от мястото от където са направили снимката, това лято се появи рекламно съоръжение с бетонна основа с надпис “ Добре дошли“ . Дотук няма лошо. Лошото ще стане когато стане ПТП и някой загине. Тогава по пътя на регресията КАТ ще попита Управителя на НИХЗИ на какво основание е разпоредил да се постави това РИЕ. Има ли разрешение за поставяне по процедура от община Троян(терена е публична общинска собственост)? Има ли необходимото отстояние от бордюра на уличното платно, препятства ли свободното преминаване на пешаходци и безопасен ли като конструкция ? Всички тези въпроси ще бъдат(не дай Боже) зададени на Управителя на НИХЗИ. Безплатен съвет-навреме да си проведе процедурата в община Троян и когато има такива идеи първо да пита, ако не знае.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.