Орешачани отново ще играят „Гречкият владика“

Орешачани отново ще играят "Гречкият владика"Самодейната актьорска трупа в най-голямото село на община Троян – Орешак, този месец отново ще излезе на сцена, за да върне зрителите към емоциите, които им достави спектакълът „Гречкият владика“. Той е дело на младия режисьор, керамика Васил Василев, и се отличава с талантлива игра, ентусиазъм и находчивост, които правят времето в салона да мине неочаквано.
Пиесата е по текста на Теодосий Икономов. В Орешак представлението е тази вечер, вторник, а в  Троян – на 18.11.2010г./четвъртък /, също от 18.00ч. Входът е само три лева.
Идеята да се направи възстановка на представлението, произлезе от продължаващия интерес на публиката, сподели секретарят на читалището в Орешак Донка Василева. Тя подчерта, че актьорите вярват в подкрепата на местните любители на изкуството, и събраните средства ще бъдат използвани за нова пиеса.
Режисьорът Васил Василев е извършил някои промени в актьорския състав.
В ролите публиката ще види Иван Кирилов, Галя Драголова, Виолета Маринова, Венелин Йорданов /Хъша/, Кремена Пазванска,Николай Марков,Петър Лачев и Минко Данчев . Гостуващ актьор от троянския театрален състав за настоящата постановка в ролята на Тончо е Радой Стойчев.

One thought on “Орешачани отново ще играят „Гречкият владика“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.