В библиотеката обучават възрастни за работа с интернет

Преди дни в Троянската читалищна библиотека стартира обучителна програма, която е насочена към възрастни хора за придобиване на умения за работа в интернет. Обучението провежда младата библиотекарка Мария Минковска.
Библиотеката в Троян е предпочетена и се нарежда сред 33-те обучителни бази в страната за пилотната фаза на обучителната програма „Глобални библиотеки“. Тя е една от 6-те бази в общински центрове, докато 28 са в областните библиотеки. Тук обучението е адресирано към библиотекари от общините Троян и Априлци и ще стартира на 28 март.
За да се осигури по-широк достъп до библиотечната институция, с решение на читалищното настоятелство  има промяна в работното време – ще работи и в събота от 10 до 14 часа. В делнични дни отделите за възрастни читатели  са отворени от 8.00-18.00 ч., а детският отдел е с работно време от 9.00 до 12.00 ч. и от 12.30 до 17.30 ч.
По условията на вътрешния правилник библиотеката осъществява и библиотечни  услуги, свързани с ползването на ресурсите на други библиотеки, предоставя също така възможност за сканиране, ксерокопиране и запис на електронни и дигитални носители. Осъществява библиографски и фактографски  справки по телефона и интернет за регистрирани потребители на библиотеката.
Библиотечните  работници и читалищното настоятелство съобщават на читателите, заели книги от библиотеката и просрочили срока за връщане на книгите, че с новия правилник  е въведена и санкция за нелоялни читатели. Приканват се всички, които дължат книги на библиотеката , чийто срок за ползване е изтекъл, да се възползват от гратисния  период  до 15 април и да се издължат на библиотеката, напомнят от там.

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО с етикети , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.