21 thoughts on “Без коментар – Познайте кой е този мост

 1. Този мост през 1968 г. беше в почти същия вид. Реката тогава придойде с огромна сила и с огромно количество вода. Помете всичко по пътя си и мостовете по р. Бели Осъм останаха само на сводове. Буйната река не можа да се пребори с тях. Бяха, а и вероятно още са много здрави. Дължим огромно уважение и признателност към строителите им.

 2. Вярно е мостът в Ню Йорк…абе как не се сетих…ЩЕ МУ КАЖА! 🙂

 3. Мария, не е вярно. Мостът в Ню Йорк го……….отнесе водата. Този стои още, но понеже много „прилича“ на Ню Йоркския можем да им го изтъргуваме. Тъкмо ще подпомогнем изтънелия бюджет на общината. Криза е все пак.

 4. МОСТЪТ Е СРЕЩУ ПАЗАРА И СЕ НАРИЧА “МАРКОВСКИЯТ МОСТ“!!! В ДЪНОТО СЕ ВИЖДА СГРАДАТА , В КОЯТО ДНЕС Е МУЗЕЯ.

 5. Помня го и аз това наводнение през 68-ма. Не помня само имаше ли жертви тогава.

 6. Мисля, че жертви нямаше. Те тогава не ги и оповестяваха. Все пак 1968 год. беше. Имаше удавени домашни животни и завлечени автомобили. Един червен „Москвич“ стоя доста време закачен и изпомачкан на водохващането на ВЕЦ 2.

 7. На мене ми прави впечатление, че сегашния вид на моста и района около него е почти същия като този на снимката. Това само по себе си говори колко много се е развил града през последните 50 години 🙂 мъкаааа, братя,….. мъкааааа

 8. Не си прав, да знаеш.
  Тогава реката и коритото й са били чисти, а сега се ползват за градско сметище 🙂

 9. Имало е жертви в онова наводнение, 3 души…Отразено е в „Троянски глас“, макар и не сензационно, както би станало днес…Държавата е отпуснала веднага много средства и щетите бързо са били заличени. Да пази Господ нещо такова днес да ни сполети..

 10. Ако чакаме на „твоя“ господ да ни пази да знаеш, че затриването ни е в кърпа вързано! 🙂

 11. Господ си знае работата той..
  А всъщност от там иде проблемата….че все чакаме някой друг да свърши нашара работа или що да го правя аз, като некой друг Ше го свърши… Та от това чакане ни го надяват изодзад всеки ден …

 12. До Будуващата: От къде мога да разбера малко повече за това наводнение? Или ако знаеш, кажи ни.

 13. „Този мост през 1968 г. беше в почти същия вид.“ Глупости!!! През 1968 г.моста си остана цял и непокътнат, и водата никога не го е заливала, а стигна на 1 м. под сводовете. Но си прав, че дължим огромно уважение и признателност на строителите му.

 14. Спора с „другия очевидец“ е безсмислен. Аз акцентирах върху това, че вече 110 године моста ни служи безупречно, а сега не се правят такива надежни строежи. И апелирам към всички, които се включват с мнения или не съгласия, да бъдат по-вежливи и да говорим по- възпитано, ако обичате.

 15. Много се радвам на тези снимки, но май не съм влизала отдавна тук… Ако снимката не се казваше mosta_pazara.jpg можеше и да има интрига! През лятото на 68-а бях в троян и бях свидетел на наводнението. Къщата на баба и дядо беше срещу моста на полицията. Реката течеше по ген. Карцови се разбра че е напълнила килите на милицията. Не отнесе моста срещу нас, но мисля че след това свалиха каменните парапети и поставиха метални. За моста на Лъгът съм сигурна че беше отнесен. Тогава направиха нов, който вече не беша само пешеходен, но можеха да минават и коли (каруци) по него. По средата му имаше даже уширение с пейка. Горният мост – при Троянка (сега май е Витекс, но не съм сигурна) също оживя. Тогава се разказваше, че водата отнесла една баба, която си седяла в горния край на стълбите към чердака (малко под моста на Троянка) и изобщо не искала да се прибира. Реката взела бабата и се прибрала в руслото си. А малко по-надолу, преди въжения мост имаше циганска къща, съвсем близо до водата… 🙂 На нея нищо и нямаше. Водата я заобиколила… Според 40 и няколко годишните ми спомени, тогава се говореше, че тази баба е била единствената жертва. Съвсем под сурдинка се споменаваше, че може би си е отишъл и някой от арестантите от наводнените килии на милицията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.