Дисциплинарно дело срещу Бойко Пъдарски

Бойко Пъдарски
Бойко Пъдарски

Заповед на Кмета на община Троян Минко Акимов от 28 април нарежда образуването на дисциплинарно дело срещу секретаря на Общината Бойко Пъдарски – четвъртото по значение политическо лице в общинската управа след градоначалника и двамата зам.-кметове. Според предоставеното прессъобщение причина за делото са нарушения на Закона за държавния служител, на Етичния кодекс за поведение на държавния служител и на Правилника за вътрешния трудов и служебен ред в Община Троян. До 20 работни дни от датата на връчването на заповедта – т.е. до 15 май, тричленният дисциплинарен съвет ще трябва да вземе решение по случая. В информацията от Общината не са конкретизирани причините за тежката мярка, която се предприема срещу г-н Пъдарски. Такова нещо се предприема за първи път срещу политическо лице, назначено на поста „Секретар на общината“. Според мнозина самият пост е измислен и съществува от времето, когато трябваше да се угажда на различните политически сили и сателити на управляващи партии в уреждането на техни хора на общински постове. Досега Бойко Пъдарски като млад човек правеше добро впечатление на външните наблюдатели с поведението си, отношението с хората и отзивчивостта, когато се обръщаха към него. Слухове в Троян обаче допълват, че Пъдарски се е включил в неформалната група форумци около местен електронен сайт, която остро критикува кмета за неговата политика и действия и която очевидно подготвя почвата за предстоящите избори. Ако това е вярно, откъдето и да се погледне, етичното отношение към работодателя е нарушено. За лоялността да не говорим.

20 thoughts on “Дисциплинарно дело срещу Бойко Пъдарски”

 1. Кой е този „местен електронен сайт“? И кои са тези форумци… и де са тези критики… Аз пак неразбрал да му се невиди…

 2. милиционерщината на село Акимово.
  тричленки, слухове, сплашване и цялата пара в свирката.
  провали, упадък, лъжи, измами и представяне бедствието за успех.

 3. Цитат: ….откъдето и да се погледне, етичното отношение към работодателя е нарушено. За лоялността да не говорим.

  Кой работодател визира troyannews?
  Общината да не е частна фирма на Акимов, че да му е работодател?
  Лоялност към някакъв случаен кмет или към народа трябва да има?
  Политизирана структура ли трябва да е общината или не?
  /За да се разиграват такива политически интриги/

  troyannews, чакам отговори.

  За протокола: Не познавам Пъдарски и не съм му адвокат.

 4. ot love6ki site:
  donmikele на 04.05.2011 11:10
  Вечна слава на БКП!
  Тричленка за „вредителите“ и за всеки който оспорва успехите на бившия /бивш ли?/ член на бюрото на ГК на БКП Троян др.Акимов, днес наш най-демократичен кмет.
  А успехите са неоспорими, например:
  1. Местните приходи от 2007-ма до днес са намалели само с някакви 30%
  2. Неизпълнението на бюджета за последната година се е качил само до 20%. Издръжката и заплатите на чиновническо-административния сектор достигнаха 66% от бюджета, а за населението на общината останаха цели 14%.
  3. Има вероятност до края на мандата да се реализира втори европроект за изминалите 4 години.
  4. Остават само още две-три интервюта плюс напоително представяне на г-н Кмета и фамилията му по националните и регионални медии, където да се обяви че в Троян има най-ниска безработица, икономиката е в подем, успехите му с програмите по еврофондовете са недостижими за другите общини и т.н. – и всичко това да стане истина
  5. Общински съвет Троян още първата година е превърнат в кметски съвет, което е неоспорим принос към /неговата/ комунистическа демокрация и /не/разделението на властите.
  6. Троянският медиен презерватив заякна до неузнаваемост и достигна и задмина критериите и нивата на Работническо дело и Заря на комунизма. Слънчев лъч не може да достигне на’ще славни все по-управляващи.
  7. За разлика от Северна Корея, днес всеки троянец има правото /само/ да си помисли, че нещо не е наред. Във връзка чистотата на нравите – не се препоръчва гласно изразяване на несъгласие. Не случайно има „тричленка“, а троянският медиен презерватив следи и бързо разобличава вредителите.
  8. Не всички млади хора успяха да избягат. Нещо повече – няколко хиляди жители от години живеят в други градове или в чужбина, но са си запазили адресната регистрация в Троян, за да бъдат преброени в Неговата община. Ей така, заради едната гордост и съпричастност към кметуването Му.
  Победа, победа, по-беда!
  Ура, другари! Още на времето Т.Ж. беше казал, че Троян е „крепост на комунизЪма“. Какво чудно има, гледайки тези успехи и тази по-беда?

 5. Аз пък нищо не разбрах от този материал, кой е Пъдарски, какво е направил и какви са тези форумници?

 6. Г-н Бойко Пъдарски няма нито едно собствено официално изявление през годините като секретар на община Троян. Ако днешната посткомунистическа власт го е подгонила заради участието му в някакъв електронен форум, където той сигурно е писал анонимно – това означава, че собственикът на този ел.форум или администратора са го осветлили, чрез IP-то и предали на комунистическия кмет със съответния миризлив ченгеджийски донос. За сега няма друго логично обяснение.
  Факт е, че още с идването си на власт посткомунистическата партия ГЕРБ Троян върна страха сред хората, започнаха явни и скрити заплахи, превърна троянските медии в кметски бюлетини и медийни презервативи, унищожиха разделението на властите, доунищожиха жалките остатъци на гражданското общество и върнаха комунистическия тоталитаризъм в общината ни.
  Всичко това, целият погром над демокрацията в Троян бе щедро подкрепян от троянските партии СДС, ДСБ, ССД, ВМРО, ДПС, НДСВ и естествено БСП.
  Срещу всичко това единствено Атака Троян се бореше през цялото време на мандата на този ОбС. Факт! Видеоматериалите и пълните протоколи от всичките сесии на ОбС Троян всеки може да изгледа или прочете.
  ИП

 7. Да каже някой по-компетентен, ама идейки реч за въпросния г-н, не е ли назначен в общината на принципа „да намерим работа за нашето момче“…?

 8. Познавам лично въпросният Падараски този човек е абсолютно леке и безличник. Познавам го от както беше Комсолски Секретар, след това го помня като таксиджия после в ХФЗ накрая лижеше в герб за да го вкарат в общинската управа. Има много голямо самочувствие и съм го виждал да се държи надменно със служителите на Информационния Център за които той отговаря. Чувал съм че злоупотребява и със служебно положение.

  По темата кмета гогони понеже иска да се кандидатира за кмет но не от герб.
  Ако тоя червей стане кмет тежко ни и горко само рушвети и познанства ще ръководят общината.

 9. Айде няма нужда от еднакви коментари във всички троянски сайтове, че много прилича на „Поръчкова ситуация“ :DDD

 10. Каква поръчка бе другарю 🙂 Няма нито един светстен от тези които досега са били кметове. Троян се тресе от интереси и еснавщина за това за пропада надолу и надолу. Млад човек съм с висше образование, стаж, език и умения и пак не виждам никакъв шанс да водя нормален живот тук. Това е защото такива дето са учителите на другаря „Наглярски“ са оправата ни досега явно е че и той иска да отчупи от баницата вече. Писна ми да са кметове бивши и настоящи комунисти. От кой се управлява града сами знаете от Лобисти, докато това не се промени няма да видим добро.

 11. За Вас господа, никога не ще има „свестен“ кмет.
  И така ще е, докато не осъзнаете, че за да се оправим, требе да почнете от себе си, от околните около Вас, и чак после да търсите сметка на кмета, който и да е той.

 12. Герб-младежът пак се опитва да прехвърли персоналната вина на кмета и безличното и пагубно управление на Герб Троян върху населението. Познат комунистичеки номер, практикуван още преди години от ДКМС.
  Като „оправим себе си“ това с какво ще помогне на лошото управление на общината, на липсващите бюджетни средства, на усвояването на програми от еврофондовете, на структурата на общинската администрация, на работата на общинския съвет, на потъпкването на демокрацията, на рекомунизирането на общината… и т.н.?
  Колкото и да „оправяме себе си“, никой няма да се качи на самолет, чийто пилот няма квалификация, защото знае, че катастрофата ще е неизбежна. Община Троян катастрофира за пореден път, а комсомолецът-гербаджия иска да ни убеди че „пилота-кмет“ нямал нищо общо и че са виновни „пасажерите“… щото не били „оправили себе си“.

 13. Тъй като познавам Герб младежа мога да кажа, че той определено не защитава кмета, а просто споделя

 14. Що за тъпо обяснение? Когато си част от една политическа организация или защитаваш собствения си кмет, или му искаш оставката и носиш отговорност заедно с него и провала му. Другото е политическа проституция и тъпи комунистически номера.

 15. Язе, дека съм от село, предлагам да се променим назе си. Да излезем и да си хасфалтираме дупките пред портите, оти ний се бухаме в тех, а не кмето. Да мое он спокойно да си гледа царуването…опаа грешка – кметуването, и да не му се бъркаме у работата… при разпределянето на разните му там финансирания и избори на фирми-изпълнители…
  Пък ку некой сака, да мине ся и да види убавите тротоари на ул. Дим.Икономов, дет есенес със зам.министър и поп ги откриваха, на к’во са замязали (swear)

 16. Господ да пази Троян с такива „граждани“ !
  Аз не харесвам кмета и неведнъж съм го казвал.
  Имах впредвид съвсем друго, но…всеки разбира нещата както му изнася 🙂
  Да сте зрави 🙂

 17. Тук всички пишете под псевдоними! Защо??? Много странно!!! Сложете си поне първото име. Аз така съм направил и първата буква на фамилията. И какво толкова ще стане ако си кажете мнението и използвате името си??? Какъв келепир е видял Троян от кмета??? То било криза дрън дрън, то предишните били перекендета /не че бяха стока/ дрън дрън. Хайде дайте имена и пишете… аз все гледам отстрани /просто стоя в Троян по седмица-две на месец/ ама толкоз много зор за връзки и позиции в общината…не бях виждал… все едно разпределяте бюджета на НюЙорк… бистрят се някакви дребни проблемчета, а обикновенните хората нямат переспектива. И въпросът ми е – общинските съветници все управители на фирми- троянски… като им избяга населението или като обеднее кво ще правят??? Дреме им на ловчанлии за Троян или на софянци… Що не се стегнете и сами ни се хванете за перчемите и не се измъкнете от блатото??? Колкото познавам троянци – всеки вика АЗ КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ?! Ами с такива мисли в главата жалко… за ТРОЯНЪ То надоло по ОСЪМЪ има и др. градове… За да има за кмета и елита на градът трябва да се толерират обикновенните хора те са масата и гръбнакът на ТРОЯНЪ и те като имат и кмета и общината ще имат… ама аз съм си глупав и не съм от Троян.

 18. Ако вместо „селянин“ напиша ИванчоХ. по-верен ли ще е коментара ми или по-тежък. Alexn, това не те прави по-смел от другите коментиращи. И какво означава alexn, кой стои зад този ник?(всъщност изобщо не ме интересува) А дори и да си напишеш ЕГН и ЕИК какво…??!

 19. името си е име! Особенно тук, където се познавате. Името е всичко – род, достойнство, отговорност, бъдеще и минало. ЕИК ги интересува данъчните хахаха. А за името човек се бори някои и умират за него…

 20. alexn, така по-добре ли е…? 😀 Между другото, може и да са умирали за името си (макар и да не се сещам кой), ама е било НЯКОГА, сега едева ли…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.