Голямото падение на двете най-големи партии и клонинги на БКП в Троян – БСП и ГЕРБ

Илиян ПеевскиДа започнем с ГЕРБ, партията която имаше най-големите претенции и хвърли огромни средства и усилия по време на предизборната кампания. Някой има ли информация, къде другаде в България ГЕРБ загуби с такава умопомрачаваща разлика кметският стол? Някой ще каже /вече/ – ама той кандидата им не струва. Добре, ама този кандидат насила ли им го пробута някой друг? Кой пое вината за този кандидат и кой носи отговорност за подмяната на г-н Драголов, с г-н Шишков? А г-н Драголов според мен бе една наистина стойностна кандидатура.
Кой и как извърши подмяната? #Кой? #Той! #Кой е #Той?
Въпреки това и независимо, че или от собствено невежество или че някой друг ти е натресъл този кандидат – това не обяснява тази огромна разлика и поднесена на тепсия „служебна победа“ на опонента. Защото ГЕРБ Троян разполагаше с неограничени човешки и финансови ресурси. С местните и забележете – с националните медии. Дори и със собствен вестник. Разполагаше с министри и зам.министри зад гърба си. Разполагаше с областни управители или заместниците им. Разполагаше с целия държавен, регионален и не малка част от общинския апарат. Разполагаше със структури. Разполагаше с всякакви партийни членове, кандидати за такива и всякакви мераклии да помагат на „бъдещата власт“. Разполагаха с консултанти, политолози, социолози и всякакви политически играчи, въжеиграчи и шамани.
Разполагаха с всичко, за което се сетите и въпреки това тотално се провалиха на изборите в Троян. За „награда“ – лидера на ГЕРБ Троян, който носи огромната отговорност за този колосален провал – стана депутат!?
Но, ако си мислите, че това е дъното на падението на ГЕРБ Троян – дълбоко се лъжете. След днешната сесия на ОбС Троян – тази смазана от бой партия остана и без председател на ОбС Троян, въпреки, че по численост вкараха чрез листата си общински съветници, колкото и БСП. И въпреки това – клекнаха пред двойно по-малкото общински съветници от „Избор за Троян“ /какъв цинизъм/ и загубиха последното нещо, с което можеха да спасят или поне да потушат колосалното си падение. Дори се превърнаха в „политически маймуни“ и провалиха първата сесия на ОбС Троян, само и само да загубят председателския пост и да го харижат на друг. Дори два пъти го загубиха – първият път, чрез Балев, а вторият път, чрез Тодоров, за да не остане и капка съмнение колко са жалки и пропаднали. Сега надават писъци, че „някой отгоре“ им наредил д не издигат кандидат за председател на ОбС. И си мислят, че това ги оправдава? Не! Още по-зле става – ръководството на ГЕРБ Троян в такъв случай са се превърнали в безлични „кукли на конци“, а това е поредният жесток удар срещу избирателите им в Троян.
Политическото падение на ГЕРБ Троян е умопомрачаващо! Подигравката с многобройните членове и симпатизанти на ГЕРБ в Троян е смазваща и унизителна. Толкова са жалки и нищожни, че едва ли дори биха се извинили на хората, на които буквално измамиха и поругаха надеждите им. Голямата партия ГЕРБ в Троян си извоюва и получи едно голямо Нищо на тези избори!
ГЕРБ Троян напълно заслужават „Златен скункс“. Помолете да им бъде връчен. Може да им връчите и някоя стара калъфка от „Купата на съветската армия“. Напълно го заслужават.
*
Следващата партия, чието падение би следвало да се види и отчете е на другата „голяма партия“ БСП Троян. Някой би оспорил, че няма такова падение заради победата на г-жа Михайлова, но това е твърде измамно поради факта, че г-жа Михайлова не спечели благодарение на БСП, а въпреки БСП. Ще ви дам един прост пример за размисъл – ако г-жа Михайлова бе кандидата на ГЕРБ, а г-н Шишков на БСП – бъдете сигурни, че разликата нямаше да бъде 65:35, а поне 85:15 и отново за г-жа Михайлова. Нейният избор бе практически мажоритарен, а коя да е партия зад нея би била само фон, подобно на пропадналата БСП. На практика, г-жа Михайлова „издърпа“ БСП нагоре. Без нея, резултатът на БСП щеше да е катастрофален. Вижте каква колосална разлика има между резултата на г-жа Михайлова като кандидат издигнат от БСП за кмет и самата БСП като партия с листа за общински съветници. При ГЕРБ е точно обратното. А това означава ни повече ни по-малко – огромен проблем вътре в самата БСП, който проблем общинските съветници избрани с листата на БСП задълбочиха двойно и тройно с напълно неадекватното си, жалко и смехотворно поведение по време на Първата сесия и след това по време на днешното и продължение.
Самият факт, че не друг, а небезизвестният с меко казано странните си възможности г-н Ст. Съев се изявяваше като някакъв лидер и водач на общинските съветници от листата на БСП е повече от достатъчен. Едва ли някой от БСП е в състояние дори да даде някакво смислено и логично обяснение, какво изобщо дири г-н Съев в листата за общински съветници на БСП, но не стига това, ами той днес ги ръководи и предвожда?! Господи, помилуй! Толкова ли нямат кадри в БСП? А защо нямат? А кога ще имат? Мога да отговоря, но няма да е коректно и възпитано да се ровя и да изкарвам на показ „кухнята“ на коя да е партия.
Първото падение на БСП в ОбС Троян бе, когато не реагираха на безумието на г-н Радевски и ГЕРБ за прекратяване на Първата сесия на база един безумен и неадекватен мотив, че видите ли – нямало ги трима общински съветници и следващия път като дойдат те или заместниците им – да гласуват за председател на ОбС. Да, ама законът не предвижда такъв „следващ път“ за една Първа и учредителна сесия!
И това БСП Троян не го прави за първи път. Тук ще ви припомня Първата сесия от миналия мандат, когато ситуацията беше идентична и когато ГЕРБ и „Избор за Троян“ /каква пародия/ направиха същите тези маймунски номера. Тогава БСП имаше същата възможност да подкрепи друг, но не го направи заради същото това свое високомерие, късогледство и остатъци от манталитета на БКП за единственост и надменност спрямо всички и всичко. Нещо повече, благодарение именно на БСП, в лицето на г-н Д.Енкин – М.Акимов бе избран за председател на ОбС Троян, вместо сесията да бъде веднага прекратена, поради гласувалите само 14 души, което е под 50% от заклелите се 29 общински съветника при тайния вот. Но, кадрите на ГК на БКП винаги са се подкрепяли и г-н Енкин от листата на БСП осигури победата на М.Акимов от листата на ГЕРБ.
Днес се оказва, че в БСП няма нито един грамотен об.съветник и нито един не реагира на това безумие. Поисканата от г-н Ст.Съев 10-минутна почивка беше толкова смехотворно и неадекватно, че самият той не можа да обясни за какво са му тези 10 минути, а единственото правдоподобно обяснение за всеки /ако е/ грамотен общински съветник или гражданин остава, че на г-н Съев му е нужно време за загряване на „албанските реотани“.
Оказа се и друго – от гласуването за прекратяване на първата сесия извода е само един – общинските съветници от листата на БСП се оказаха в пълна изолация в ОбС Троян. „Големите“ победители /ама покрай Д.Михайлова/ се оказаха с още по-голяма загуба – те вече са на практика 10 срещу 19 об.съветника само и единствено заради високомерието си, късогледството си и неадекватните си и неподготвени об.съветници от категорията на г-н Съев§Ко
Най-обичам, когато стигна до „черешката на тортата“.
Благодарение на усилията, които положих последната седмица за ограмотяването на троянските партии и общинските съветници от техните листи – на днешната сесия бе спазен законът и както единствено и само аз твърдях – единствено и само тези 26 общински съветници от началото на Първата сесия имат правото да изберат председател на ОбС Троян. Въпреки, че се ръководех само и единствено от законността и спазването на Закона, така се получи, че неволно „вдигнах топката“ на БСП и на общинските съветници от листите на малките партии – БСП да излязат от изолацията и заедно с тези от листите на малките партии да се противопоставят и да предотвратят „маймунските политически“ номера на ГЕРБ и Избор за Троян /каква гротеска/. Какво имам предвид. Повече от ясно е, че БСП няма и не може да има председател на ОбС в създалата се от тях самите ситуация, но се откри възможност да издигнат един общ кандидат за председател в лицето на г-н Сираков. Самият г-н Сираков колкото и каквито недостатъци да има /кой ли няма/ от днешният състав на ОбС Троян той е с поне три класи над всички останали като необходими качества за един председател. Напълно приемлива кандидатура за всички. Не и за високомерната и късогледа БСП и об.съветници от нейната листа. Без ГЕРБ и Избор за Троян /каква пародия/ – имаше и необходимото мнозинство от 14 общински съветника спрямо всичките 26 об.съветника, които учредиха този ОбС. Справка от ЗМСМА – „Чл. 24. (изм., ДВ, бр. 65 от 1995 г.) (1) (изм., ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г.) Общинският съвет избира от своя състав председател на съвета. Изборът се провежда с тайно гласуване. За избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой на съветниците.“
В случая „общия брой“ съветници не са 29, а са тези 26, които са учредителите. И тук въпросът ще е спорен с „общия брой“, но БСП бяха длъжни поне да опитат, а после нещата да стигат, ако ще и до вселенския патриарх да определя кой крив и кой прав. Да ама не! С политическото си високомерие, късогледство и неадекватност те не само не опитаха, но си хванаха шапките, направиха се на обидени и напускат залата??!! Ако са искали да напускат – защо не напуснаха в началото? Имаха дори сериозен мотив в закононарушението на Акимов, който си бе превишил правата като временен председателстващ, свиквайки сесия на ОбС Троян, което е в правомощията само на избрания председател? Сигурно не са знаели. То обикновено падението и невежеството вървят ръка за ръка.
И точно тук е поредното им падение. Със самоизолацията си, БСП нанесе удар не на друг, а на собствения си кмет. Шансът който имаха да издигнат общ кандидат за председател пропиляха с лека ръка, с което още повече се самоизолираха и настроиха още повече „неутралните“ срещу себе си, а с това – още повече утежниха положението на кмета си. С подобни ходове и поведение би се гордял всеки политически дебил или партия от дебили. Тук нещата са по-елементарни – БСП Троян е видимо пропаднала и напълно неадекватна, което демонстрира безапелационно, както с листата си, така и с поведението си в ОбС Троян.
„Златен скункс“ и за БСП, моля! И две калъфки от „Купата на съветската армия“!
*
Лирично отклонение 1: В крайна сметка днес бе избран г-н Н.Тодоров за председател на ОбС Троян. С оглед показаното ниво от общинските съветници до момента, както и нивото на „мъдрия народ“ който си избра точно тези общински съветници – изборът на г-н Тодоров е повече от закономерен и както се казва – „лика прилика“.
Лирично отклонение 2: Днес от един ловешки сайт научих, че днес , цитирам : „ …. В кулоарите на заседателната зала се говорило, че отсъствието на инж. Илиян Пеевски сред троянските общински съветници сега, било подобрило много работата им.“ Край на цитата. Най-после и аз с нещо да допринеса за това „подобрение на работата“ на ОбС Троян.
Ух как се радвам, че успях да помогна! Само не ми е ясно, защо така се подценяват високоерудираните капацитети в ОбС Троян. Според мен за това „подобрение“ имат пряка заслуга, Милиционерът, Комсомолецът, Тъпото, Лапачът, Дебилът, Комунягата, двата Зеленчука, Тарикатът, Босът, Нищото, Готвачът-инженер и поне още няколко видни от всякъде гения от днешната троянска /да я наречем/ политика и /да го наречем/ каймак на днешното троянско общество.
„Добра работа“ – „голям берекет“. Хайде да са ви честити!

19.11.2015
И.Пеевски

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.