Най-добри гости влязоха първи при кмета на Игнажден

Най-добри гости влязоха първи при кмета на ИгнажденЧетирима представители на СОУ“Васил Левски“ и един на СОУ“Св.Климент Охридски“, изявили дарби в различни области през годината, станаха на Игнажден добрите полазници на Общината.
„Много се радваме, че сте при нас тази сутрин. Вие сте най-добрите гости, които община Троян може да посрещне на Игнажден“. Така кметът на Троян посрещнала в кабинета си учениците, информира Маргарита Генкова от Общината. Тези млади хора станали добрият полазник в деня, когато е особено важно, според поверието, кой пръв ще дойде в дома ти. Срещата с учениците е била във връзка с решението на Общинската експертно-консултативна комисия да получат еднократно финансово подпомагане за 2011 г. деца с изявени дарби от училищата на територията на община Троян. Михайлова  подчертала, че за нея и за колегите й – зам-кмета Поля Димова и председателя на Общинския съвет Минко Акимов, е особено приятно да посрещнат младите хора, защото бъдещето, което те вещаят за Троян, е много хубаво. Тя ги поздравила за успехите през годината, изразявайки надежда, че ще бъдат още по-големи. Михайлова призовала младите: „Бъдете посланиците на Троян в България и в Европа за това, какво могат и знаят троянските деца“.

Петимата заслужили финансово подпомагане троянски таланти са спортистката Цветелина Наумова, с първо място, купа и златен медал от Републиканското първенство  по биатлон за купа „Троян“;  Цветомира Димитрова от „Климент Охридски“, която е първа в Балканския шампионат по самбо; извоювалата наскоро званието „Най-добър млад готвач“ Кристина Йорданова;  Момчил Петров, който има второ място в Националното състезание за ключови компетентности по природни науки, и най-малкият отличник – шестокласничката Роберта Гуевска, с второ място за реферат в Националния конкурс „България – европейска самоличност и специфична духовност“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.