Троян – избори’2015. Победители и победени или кратка хронология на непобедимата „троянска простотия“

„Наш‘те ги биха!“

Г-жа Михайлова на практика постигна служебна победа на първия тур, така щедро поднесена им от неадекватните кандидати на ГЕРБ и Избор за Троян, както от некадърните, бездарни и неграмотни политически екипи, ПР-агенции и всякакви политикани, които стояха зад тях. Само дето хвърлиха огромни пари на тези избори, за да си вкарат дузина автоголове. Ето на това се казва „Money For Nothing” и което за Троян не е песен на Dire Straits, а е някаква местна политическа чалга.

„Наш‘те пък за малко да ги бият!“

Най-забавното бяха „обвиненията“ в бъдеще време на г-н Ангелов от „Избор за Троян“, който обвиняваше в бъдеще време г-жа Михайлова в купуване на гласове. На този мераклия за кмет и на тези смешковци, които стоят зад него, как не им мина през ума, че с такава опоненти – г-жа Михайлова не само не се нуждае от купуване на гласове, ами има в излишък и ако не бе забранено от закона – можеше да продава, а не да купува гласове.

„Ама и наш‘те за малко да ги бият!“

Но, както се вижда, тук си имаме работа с политически дебили и големи мераклии за власт с голямо самочувствие, но без всякакво покритие. Ако глупаците /политически/ от ГЕРБ и “Избор за Троян“ си бяха направили труда да прочетат само половината от критиките, които 4 години не спирах да отправям към г-жа Михайлова – само от това биха могли да си повишат резултатите с поне 50%. Лошото е, че тези жалки и смехотворни политичета не само спаха и се хилеха като малоумни 4 години в залата на ОбС Троян, ами се събуждаха единствено и само когато трябваше да натиснат зеленото копче, и да подкрепят поредното предложение на кмета Михайлова. Четири години ГЕРБ и Избор за Троян се скъсаха да подкрепят г-жа Михайлова, и заедно с БСП ни докараха до поредния троянски срив с ужасяващите данни – увеличен демографски срив до 13 промила, увеличено застаряване на населението, гонещо 30%, намаляване броя на младите хора до 10%, а като цяло – нова загуба на 2 000 жители през последните 4 години, по официални данни. Оптимистичната прогноза е – до 2030 г. община Троян да намалее с още 8 000 души – вече е изпълнено наполовина по неофициални данни.

„Наш‘те дали ще бият на втория тур?“

И така, г-жа Михайлова беше обтекаема поне по 10 пункта и един грамотен кандидат би я притеснил твърде болезнено до ниво на заекване. Тук не става дума за персоналната личност на г-жа Михайлова. Тук става дума за кмета г-жа Михайлова, която е заложник както на БСП, така и на Системата, която унищожаваше и продължава да унищожава България и, разбира се, и нейните общини. От тези 10 пункта примерно само три са персонални към г-жа Михайлова, но като Кмет и администратор, докато останалите са Системни и заради, които всеки кмет в България може да бъде атакуван.
Да бъде атакуван, ама ако срещу себе си има грамотни опоненти, а не някакви случайници, на които някой шегаджия е втълпил, че имат някакви качества да се занимават с политика. Когато вместо грамотни опоненти, някой има пред себе си политически дебили и напълно неадекватни и неграмотни мераклии за власт – то той се отдава на забавлението и без много усилия, и пари прави някаква кампания с общи приказки и лозунги. След което изчаква резултатите, за да види дали ги е измлатил тези смешници на първи тур или ще се забавлява още една седмица. В Троян забавлението ще продължи още една седмица!

„Абе, наш‘те що не ги биха?“

Политиката не е личностна битка, а е сблъсък на каузи и идеи.

„Умниците“ от ГЕРБ така и не го проумяха и тръгнаха да водят личностна война с г-жа Михайлова, използвайки мръсни номера от миналото и удари „под кръста“, с което си забиха няколко перфектни автогола. Бих използвал и „тъпанарите“ вместо „умниците“, защото това не е изолиран случай и можеха поне да се поучат от резултатите при подобни практики в миналото. Да, ама нали са посредствените троянски гербаджийчета, които са си въобразили, че с тях започва „новото летоброене“?  Подобна личностна война се водеше 8 години и срещу мен. С много усилия,  с много инкасирани персонални удари, но и с една перфектна политическа тактика – за няколко години успях да обърна като бумеранг тази личностна война в моя полза. За разлика от мен, г-жа Михайлова не е сама  и не бе подлагана на такъв тотален медиен и политически терор, което и помогна само за 24 часа да отсвири „умниците“ от ГЕРБ и да инкасира допълнително още 10-на процента за тяхна сметка.

„Ама и наш‘те що не ги биха?“

Не по-различни бяха и събратята им от „Избор за Троян“. Те пък си бяха въобразили, че изборите са някакъв особен вид трибунал, където адв. Ангелов държи обвинителни речи в съдебната зала, от които „предизборни речи“ дори „съдебните заседатели“ се изнесоха на чист въздух. В останалото време г-н Ангелов ни занимаваше с някакви отпадъци, с предприятие за компост, както и със септичните ями по селата, докато дойде 25-ти того и на г-н Ангелов недвусмислено му бе показано, че има наистина боклуци, но че те са онези политически недоразумения, които му правиха  предизборната кампания. Защото зад гърба си с 10-ина партии, с толкова много пари и с неприкритата медийна реклама и пропаганда – да „хванеш“ едва някакви около 15% на тези избори си е провал, откъдето  и да го погледнеш.

„А кои са наш‘те, наш‘те и наш‘те в общинския съвет?“

Е, как кои?

Чета имената на общинските съветници и неволно потръпвам. Потръпвам и ме облива студена пот от тези „най-лични“ хора на Троян, от които ще зависи /о, Господи!/ живота и бъдещето ни.

Като оставим настрана потенциалните затворници Акимов, Балев и Топалова, виждайки имената на Съев, Църова, Миховски, Пенков и още няколко подобни „умствени гения“ и като добавим към тях още няколко световно и махленско неизвестни новоизлюпени общественици и представители на „голямата троянска политика“ – мисълта да напусна /и то със спринт/ този окончателно пропаднал град е по-реална от всякога. Дори липсата на един Николай Тодоров, така успешно прее..н от мазното си приятелче Балев, сякаш не се усеща в тази странна „компания“, наречена за благозвучност Общински съвет.
Този състав на ОбС Троян е днешната перфектна оценка и огледало на този град и общество. Както бе написано в един сайт – „Кретени управляват кретени“. Как да не изокаш – Долу комунизЪма и демокраДцията. Всички – горе на черешата.

„Хайде свършвай, бе, няма само теб да те слушаме и четем?“

В крайна сметка станаха ясни три неща: /защото ламята е с три глави, ябълките също са три, а едни други три дни яли, пили и се веселили/

1.       Г-жа Михайлова / както няколко пъти споменах в ОбС Троян/ си остава най-добрият шофьор на троянския посткомунистически трабант.

2.       Политиката не е за необразовани и посредствени хора без въображение, на които можеш да повериш единствено да помпят гумите на трабанта;

3.       Системата е отново легитимирана, независимо кой пее „одата на радостта“ и кой политически сополанко си бърши сополите от безподобния и съкрушителен бой, който изяде на тези избори.

Въпреки всичко, още от сега е ясно едно – всички партии и кандидатите им ще „надуят гайдата“ какви големи резултати са постигнали и колко са „мъдри“ троянците.

Само аз отново загубих – според неподправената и непресъхваща троянска милиционерска мисъл, г-н Ангелов като спеччели, трябваше да ме назначи за „чистач у Комуналните“. Язък, нема ‘а мо‘е!

„Там ти е мястото, мръсник, за нищо не ставаш!“….

/Това пък е ехото от справедливият гняв на новоизбраните поредни с’руители на Троян/

 

27.10.2015

Автор: Инж. Илия Пеевски,
за всеобща и напълно споделена радост –
вече БИВШ общински съветник на Троян

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.