Троянка стана Учител на годината

Мариета Жекова
Мариета Жекова

Съюзът на българските учители връчи 14-те по ред награди „Учител на годината“. Церемонията бе в НДК, в присъствието на номинираните от цялата страна в 9 категории, обхващащи работата с подрастващото поколение. В направление „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности“ носител на приза „Учител на годината“ е нашата съгражданка Мариета Жекова, музикален педагог в СОУ“Васил Левски“ и ръководител на Вокална студия „Гласове“ при Народно читалище „Наука“. За успехите и многобройни награди на нейни възпитаници в различни национални и международни музикални конкурси сме информирали своевременно. Наградата е била връчена лично от министъра на образованието Сергей Игнатов. Г-жа Жекова има покана и от президента Георги Първанов за традиционния прием с изтъкнати дейци на културата, просветата и духовността на 24 май.

One thought on “Троянка стана Учител на годината”

  1. Браво. Поздравлния на момичето. Радостно е, че има будни млади учители в Троян. Това е много важно за израстващите и образоващи се деца.
    Малко в друга посока – не е лошо обяче читалището да помисли малко и за библиотечното дело, което е под негово крило. Самодейността е хубаво нещо, но децата е добре да се вкарат в библиотеката, а не в кафенето до нея. Чудесно е, че библиотеката е модернизирана с компютри и безплатен достъп до интернет, но е е хубаво настоятелството да капитализира върху тези активи и да има концепция за развитие и популяризиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.