ВМРО-БНД зад независимия кандидат Пъдарски

Бойко Пъдарски
Бойко Пъдарски

Тази част от троянските войводи, която остана вярна на Красимир Каракачанов, няма да има свой кандидат за общински кмет. ВМРО-БНД ще подкрепи досегашния секретар на община Троян Бойко Пъдарски, който се явява като независим кандидат, обяви новоизбраният лидер на местната организация Даниел Сираков. Доскоро неизвестният Пъдарски нашумя покрай дисциплинарното наказание, което получи от кмета Акимов заради нарушения на статута на държавния служител. Бойко Пъдарски бе активист на ГЕРБ, като секретар изпълняваше съвестно своята работа, но  бе понижен в ранг за дисциплинарни нарушения и си взе дългосрочен отпуск. В медиите той обяви намерение да обжалва решението по съдебен път. Обявеното от ВМРО-БНД я превърна в първата партия в Троянско, дала яснота за решенията си по предстоящите избори. Малко след нея, но вече на национално ниво, обявиха от ГЕРБ, че настоящият градоначалник Минко Акимов е техният кандидат и за втори мандат.
Хората на Каракачанов в Троянско ще имат обаче свои кандидати за кметове в по-големите троянски села. Вече е определен кандидатът за Бели Осъм – това е Станислав Гуевски, председател на местната войводска организация, работещ в дърводелска фирма в селото. Според Гуевски единствената перспектива за селото е туризмът, затова ще работи да привличането на пари чрез европрограми за екотуризма, създаване на екопътеки, за залесяването и контрола върху незаконната сеч.
Даниел Сираков изрази задоволство, че работи главно с млади хора, готови да докажат, че Троян и общината могат да станат привлекателно място за живеене. ВМРО-БНД има сега 6 структури – в града, в Бели Осъм, Чифлик, Борима, Голяма Желязна и Балканец. Има координатори в Шипково, Терзийско, Дълбок дол, Добродан и Дебнево, на общинска конференция в средата на този месец ще бъдат утвърдени тамошните структури. До 15 август това ще стане и в другите големи троянски села – Черни Осъм, Орешак и Врабево. До средата на август ще станат известни и кандидат-кметовете на партията за селата.
От изявлението на Сираков стана ясно, че троянската организация ще се съобрази с директивите, дадени наскоро от Красимир Каракачанов при идването му в Голяма Желязна – готови за коалиция при необходимост с всички партии без БСП и ГЕРБ. Ще се явят със самостоятелна листа за съветници на местните избори.
„Имахме амбицията да развиваме туризма в общината, но не намерихме подкрепа от управляващото мнозинство. Бяхме коалиционни партньори на ГЕРБ, но те не са направили нищо да реализираме идеите си“, каза Сираков.
Тъй като новият лидер на ВМРО-БНД в Троян е дългогодишен радетел за развитието на туризма, логично основните им усилия ще са в тази посока. Сираков каза, че здравният туризъм е добър резерв, а балнеолечението – златната кокошка за развитието на общината. Според него  неразработен резерв все още са минералните извори в Чифлик, Шипково и дори в Черни Осъм. ВМРО-БНД е за пълен анекс на собствеността на общинската земеделска земя и за предоставянето й за публично частно партньорство. Войводите са за по-добро взаимодействие с ИПЖЗ за изследване на почвите и привличането на инвеститори. За много важен приоритет от ВМРО – БНД изтъкнаха и належащата нужда от обособяване на индустриална зона върху 60 дка общинска земя в зона Север, под новото гробище и мотополигона, за да стане общината привлекателна за инвеститорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.