Био-инжинер и майка на 4 деца се преклони пред Ботев във Врабево

Главният координатор на родителския портал „Цитадела“ – инж. Красимира Цекова поднесе венец пред паметен барелеф на Христо Ботев в най-възрожденското село в ловешка област Врабево. Монументът е сложен от доброволци преди няколко години пред читалището, което гордо носи името на загиналия революционер. 
„Винаги с умиление и любов се връщам във Врабево. Като бяхме деца, класната ни често ни водеше тук и ни разказваше за смелостта на гяура Стоян и любимата му Деляна и все ни повтаряше, че каквото е връх Ботев за България, това е Гяур Баир за Врабево. Трябва да уважаваме и помним героите си и нашите символи на смелост и непримиримост за постигане на свободата. Именно този родолюбив дух се опитвам да предам и на 4-те ми деца“, казва Красимира, която съчетава задълженията си на майка  с управлението на малка собствена фирма за проектиране на специфични промишлени елементи.

Г-жа Цекова е родена в Ловеч, където е завършила Природо-математическата гимназия с профил Математика и английски език. Продължава образованието си в ТУ-София, където се дипломира като магистър по био-електро инженерство във факултета по Автоматика, информационна и управляваща техника.