Днес е Международен ден на ромите

Международният ден на ромите в България се отбелязва с форум, свързан с 5 години от началото на инициативата „Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.“ у нас. Форумът е в София и бе открит от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. В него участва и областният управител на Ловеч Николай Нанков, съобщиха от неговия пресцентър. В програмата са включени изказвания и презентации на представители на отговорните институции, реализиращи мерки по приоритетните направления: образование, здравеопазване, заетост, жилищни условия, култура и антидискриминация; на представители на гражданския сектор и дискусии.
В Ловешка област по данни на Териториалното бюро на Националния статистически институт /от 2001 г./ живеят 6316 роми. Най-вероятно този брой се е увеличил за тези 9 години, това се забелязва и в Троян.
По повод днешния празник Николай Нанков пожелава на етноса да съхрани богатата си култура и да успее да я впише по подобаващ начин в ценностите на Европейския съюз, гласи прессъобщението.
Публикувано в ОБЩЕСТВО с етикети , , , . Постоянна връзка.

9 Responses to Днес е Международен ден на ромите

 1. ромски каза:

  Циганска държава, цигански сайтове, цигански новини. Нещо интересно да се е случило днес в Троян? Не е ЛИ?

 2. vesko каза:

  Прав си Ромски!!!! Голяма новина,голямо нещо!!! Тъпаци! Ден на турците няма ли на отбележиме!!?? Толкова ви е акъла!

 3. Обективна каза:

  новините са такива, каквито са…лошото е, че гъмжи от тесногръди…

 4. ромски каза:

  И кое е новина? Това тука определено не е.. аман от обективност!!! Искам си новините от Троян, не от Циганистан или Торбаландия.

 5. Обективна каза:

  да му се доплаче на човек…ами няма днес някой разсечен от ревност, няма убито дете, няма пожари…Троян е в България, а в нея живеят и цигани…няма ги само на полюса, ама там пък са се навъдили пингвини…

 6. ФакинЛеймърс каза:

  Кво да си говорим, отворете си очите – РОМИТЕ СА ПОЛОВИН ТРОЯН !!!
  И кво плюете по хората само ?! Смешници !!
  Както има ден на лекаря или на рибарите или на детето, така има и МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН на ромите. Не сме го измислили ние българите. Лошото е, че както е тръгнало скоро май тоя ден ще е национален празник, като гледам коментиращите по-горе българи !!!

 7. sapundjiev каза:

  ЕНКИН ДЕН за Приодите от путка си майна.

 8. sapundjiev каза:

  Циганите -за сапун!!!!!!!

 9. pi4karkata каза:

  ima na maikati na pi4kata ima mnogo turski praznici malko sa ebali polovin vek po i praznici tehni iska6 da ima tuk v BG
  hodi v TURCIQ ti 6tom iska6 reznqci malumnik

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.