Физик от Троян в национално жури

Теодора Дудева, преподавателка по физика в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Троян, днес бе член на националното жури в ХХХVIII  Национална конференция по въпросите на обучението по физика. Домакин на тази конференция е Ловеч, председател на организационния комитет е проф.Иван Лалов, бивш ректор на Софийския университет. Конференцията приключва утре, като в нея участие взимат едни от най-известните в тази точна наука учени – акад.М.Матеев, Председател на Съюза на физиците в България, доц.Ани Райчева и много автори на учебници и пособия по физика.
Г-жа Дудева е била член на жури за Младежката сесия на конференцията. В нея са били представени 37 доклада от 19 училища от 13 града на страната.
За отбелязване е, че троянската учителка по физика и колежката й Евгения Станчева от Езиковата гимназия са били единствените учители сред журито заедно с проф.Ана Георгиева от БАН, гл.редактор на списание „Наука“ Пенка Лазарова и секретарят на Съюза на физиците в България Милка Джиджова. Което само по себе си е повод за гордост от наша страна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.