Граждани искат промяна в организацията на движението в Троян

Граждани искат промяна в организацията на движението в ТроянОбщинската комисия по безопасност на движението в Троян, с председател секретарят на общината Бойко Пъдарски, е  разгледала на свое заседание питания от граждани, свързани с организацията на движението, паркирането, спирането по тротоарите. На срещата, извън състава на комисията,  били поканени да присъстват инж.Тонимир Гечев,  управител на  ВиК „Стенето“, и Милен Радков – автомобилен инструктор.
Живеещи на ул.“Хр. Ботев“ са подали жалба, свързана с Наредба 1 за обществения ред на територията на общината. Гражданите имат проблем с раздела „Осигуряване на безопасно движение“,  който забранява движението, спирането и паркирането на превозни средства по тротоарите и други забранени с пътни знаци места.  Те искат да им се определи режим на ползване за паркиране на личните автомобили пред жилищата. За това нарушение – паркирани пред домовете им на тротоара коли, са им съставени актове и имат предупредителни писма за глоби от 100 до 500 лв. Секретарят на общината Бойко Пъдарски подчертал, че ограниченият брой паркоместа в Троян е един основен проблем, възникнал през последните години. Това обаче не означава, че тротоарите трябва да се превърнат  в места за престой на автомобили. Според г-н Пъдарски най-своевременно трябва да се направи анализ на организацията на движението в Троян, за да могат тези проблеми да получат решение. Но тъй като през пролетта започва цялостна реконструкция на ул.“Хр. Ботев“ от паркинга на Общината до „Старата къща“  и участъкът ще бъде затворен, решение за промяна на организацията на движението може да се вземе след завършването на ремонта.
Несъгласие с искането на живущите на ул.“Христо Ботев“ граждани изразил представителят на полицията и  комисията взела решение, че към настоящия момент е невъзможно да се изпълни това искане и че разпоредбите на Наредба 1 важат за всички жители на общината.
Тонимир Гечев бил категоричен, че трябва да се направи анализ на схемата  на движение в Троян – както на предишната, така и на новата, като подкрепил старата схема на движение – еднопосочно, за да може да се паркира от едната страна. „Сега съществуващата организация на движение е пълна безсмислица.“, заявил шефът на ВиК. Дългогодишният шеф на СБА Георги Монев също подкрепил това становище.
Комисията разисквала и  подписка от 58 граждани,  жители и собственици на магазини по ул.“Ген. Карцов“  от кафене „Рио“ до механа „Старата къща“, поставящи същия проблем – липсата на паркоместа. Предложението на хората е улицата  да бъде затворена еднопосочно или да бъдат премахнати знаците „Забранено спирането“.
И тук везните наклонили към  еднопосочно движение, но  решението на комисията е, че за промяна при  нова организация на движението може да се мисли, след като приключи реконструкцията на ул.“Хр. Ботев“.
Предстои сериозна работа на комисията – да бъде направен анализ на съществуващата организация на движението в Троян и да се даде ясно становище  необходима ли е промяна, се казва в прессъобщението от Маргарита Генкова.

14 thoughts on “Граждани искат промяна в организацията на движението в Троян”

 1. дали Англичаните са по-прости от нас?
  Никъде в няма да видите знаци забраняващи спирането пред дома ви,какъв е проблема след като си плащаме винетки,данаци и всякакви други простотии,та дори по такъв начин ще се намалии скороста,просто ще се налага да караме на зиг-зак между колите,просто та чак тъпо решение

 2. Не съм съгласен с първия коментар. Това, че си плащате данъците и винетките, не ви дава право да спирате където си поискате. От такива като вас, не може да се мине по една троянска улица нормално, без да се спре няколко пъти, за да се изчака отсрещния. Заради такива като вас, цялото движение трябва да спира или да кара на зиг-заг, а още по лошо е като се използват тротоарите за паркинг. Затова за да се реши проблема със спирането и паркирането, най-добре е улиците да станат еднопосочни. Но докато стане това, за тарикатите и нагледците актосъставянето трябва да продължи.

 3. аз искам да се закърпят дупките и да се направят тротоарите. В момента градът изгледжа като едно голямо село!!!

 4. Както разбирам първия коментар, идеята е да има спрели коли пред къщите, за да се намали скоростта, тъй като останалите коли трябва да карат на зиг-заг около тях? Един вид легнали полицаи, само че спрели?
  Браво, изключително мъдро и иновативно решение! 😀

 5. От години троянеца недоволства,че няма ред по пътищата,че тук е пълна анархия,а когато се вземат мерки,защо се вземат.Румене,ти също ще нададеш вой,ако някой човечец дори и временно спре пред къщата ти.Просто защото е пред ТВОЯТА къща.И ако на теб не ти пречи да си лавираш на зиг заг,с другите не е така.Такива като теб са вечно недоволни,важното е за какво да се „умува“ или по какво да се лае.Така де,да се каже нещичко.И аз искам да си паркирам пред портата,щото така ми е удобно,ама не става.Или като ида да пазарувам да се цопна пред магазина,щото така ми е кеф и по-удобно.Реда си е ред и трябва да се спазва.Лично аз приветствам усилията на органите и дано този ред настане по скоро.А за такива като Румен мирът и спокойствието никога няма да настъпят 🙂

 6. Че то по тая логика след като ще си спират,и ще си ги „ползват“,що направо не си направят гаражи на тротоарите пред къщите.А онези дето имат законни гаражи на места различни от тротоарите и пътното платно,и плащат данъци за тях – толкова им акъла или какво? Със сигурност трябва да се намери някакво решение,и да се създаде възможност на хората които нямат гаражи да си паркират някъде колите,но не съм съгласен това да става по тротоарите или на улицата.

 7. ОК за тротоарите сам напално съгласен,но не и за улиците. Да, Феро казва да ги направят „еднопосочни“,супер и това е решение,а това че на някои му е трудно да кара на зиг-заг,……ами маи сте си калпазани 🙂
  Колкото до тебе Дива,нещо много защитаваш общината,с теб и друг спор имахме и съжалявам,че само преди 2-3 седмици ми отговориха офицялно от БФС за застраховките,така че …. 🙂
  …. и ако някои се опитва да ме нарича авто-джигит,то поне нека разберете кои съм,не че се хваля,но навярно съм един от наи-толерантните учасници в движението.
  И накрая,абе ние си лаем,пък накрая пак ще е същото.

 8. А и още нещо,след като за новия блок над ВиК,посока „горобището“,в които дял има и общината,нее спазен закона за парко местата,какво да кажем ние останалите,като в блока в които живея за 21 апартамента има 5 парко места,колата на покрива ли да я паркирам?

 9. Добре де Руменчо,кажи ни кой си ,та да ти признаем толерантноста 😉 .Това,че аз не умея да карам перфектно на зиг заг,не значи ,че съм калпава шофьорка.Просто не искам да рискувам.Искам да карам нормално.И повечето са така.Това за паркоместата си много прав.Но не защитавам толкова самата община,не бъди толкова мнителен,а желанието да се реши проблема.Все пак аз съм тук 27 г. и до сега не съм виждала някой да се заеме с този проблем.Сега ако има кой да направи поне опит да реши това,ще го подкрепя.Мисля,че просто е модерно на всяка цена да се хули управата,дори и когато се види,че тя прави нещо.Аз обаче не съм от този род хора.Ще подкрепям всяко начинание и ще критикувам безхаберието!
  А за предишния ни спор мисля ,че се сещам.Но за да съм сигурна кой си,просто влизай с един и същи ник. Лека вечер ти желая Руменчо 🙂

 10. Не се крия от никои,и нямам и намерение да го правя. Ако ти си от 27г тук,то аз съм от 37,така че и аз искам да има развитие тоя град,само дето невиждам дори и да има опит да се прави нещо в тази посока.
  Да, гласувах за сегашния кмет с цел промяна,но ….а кажи какво от обещаното направи сегащната управа,да неговорим конкретно за самия кмет?

 11. 🙂 Румене,ако трябва да говорим за обещания,забрави,не си заслужава.То кой на избори обещава а после изпълнява?Много малко са хората,които наистина се мъчат да направят нещо,но често остават недооценени.Визирам някои,но имена няма да споменавам,нали се сещаш какво ще се получи 😉 Всеки застанал начело на град,село е партийно излъчен и не винаги добрите му намерения съвпадат с желанията на партията му.Тук обаче в случая не става въпрос за това,знам.Почти нищо не е направено от самите желания на гражданите,но не умаловажавам факта,че се работи по програми.Няколкото улици,които се направиха съвсем не е лошо.Лошото е,че за един мандат нищо съществено,осезаемо не може да се случи,а ние искаме голяма и бърза промяна.12 г.,че и повече Троян е затъвал и сега кажи ми как за 4 г. нещата ще се променят.Ако има кмет,който ще оправи Троян,то то най-вероятно е в течно състояние..Много ми хареса коментара на в-к Хемус,който много точно описа защо се стигна до това положение и дано всеки го е прочел.Но ако имам претенции за това какво не се прави добре,то е,че не се работи достатъчно добре с гражданите.Правят се допитвания,а в крайна сметка,става не това което ние искаме,а каквото те са си решили.Но и малкото усилия ще приветствам,просто защото съм си такава,не съм черногледа,мрънкаща и от нищо да не съм доволна.Мога да ти пиша много,ама си изпих кафето и отивам на работа.Според ден ти желая 🙂

 12. Румене, спора за застраховките не беше с Дива, интересно защо я нарочи нея? Не ти се вярва, че може да има повече от един несъгласен с идеите ти?
  И онези ти разсъждения бяха странни, но това предложение колите да карат на зигзаг просто е изумително. Сигурно ние не сме дорасли до гениалността ти.

 13. VAnia,това със „зиг-зак-а “ работи добре в Англия,но да права си,ние сме мноооого по-наисток. Колкото до Дива,наистина се извинявам,че е замясих със застраховките,грешката моя 🙂
  А дали изобщо е нужно да спорим тук,-не маи само си чешим езиците,а и самия факт че Троян обезлудява с всеки ден говори сам по себеси
  Хубав ден на свички ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.