Код „червено“, да се пътува само при крайна необходимост

Код "червено", да се пътува само при крайна необходимост Снегопочистването не е спирало през целия ден и продължава,  но става все по-затруднено поради обилния снеговалеж. Това пише в сайта на Общината Маргарита Генкова във връзка с обявения код „червено“ в цялата страна. Общинският кризисен щаб призовава да се пътува само при необходимост.
Код „червено“ означава, че времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. При код червено е задължително да се следват разпорежданията  и всички съвети, дадени от властите. Населението трябва да е готово за извънредни мерки.
В 16.00ч.  кметът на общината Донка Михайлова е свикала спешно Общинския щаб за координация на действията  при бедствия и аварии, съобщава Маргарита Генкова.
За ситуацията е ясно следното – ангажираните със снегопочистването фирми работят още от 4 часа сутринта. Приоритетно ще бъдат почиствани републиканските пътища на територията на общината и общинските пътища с масов обществен транспорт.За  Троян и селата отговорните длъжностни лица са в постоянна връзка със снегопочистващите фирми. Обстановката се следи  непрекъснато.
Към  момента няма информация за навявания и скъсани проводници и всички селища на общината имат  електрозахранване.
На този етап пътят за Беклемето е проходим при зимни условия и се поддържа. Поради обилният снеговалеж, снегонавяване и стесняване на пътя, кризисният щаб е взел решение за използването на роторен снегорин.
По различните направления групи от щаба – от общината, пожарната, полицията на място са преценявали обстановката и в 18.30ч.  Донка Михайлова отново е свикала кризисния щаб за информация от изпратените групи. От това заседание няма постъпила информация до медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.