Милко Станчев: Бюджет 2011 е бюджет без политика

Милко СтанчевПартия Демократи за силна България е провела свое заседание тези дни, съобщиха от местната централа. Председателят Милко Станчев окачествил бюджет 2011 в община Троян като бюджет без политика и като административно разпределение на разходите главно за неотложни ремонти.  Мариела Шошкова, общинският съветник на партията, определила проведеното наскоро обществено обсъждане на бюджета  като формално, с присъствието основно на администрацията вместо на гражданството. Членовете на тъмносинята партия поставили наболели за града и общината проблеми, основно –  липсата на голям магазин в Троян, паркирането, липсата на светофари, превръщането на главната улицата край Малкия пазар във високоскоростна отсечка за мотоциклети и АТВ-та, огромната безработица.
Поставен бил и въпросът дали ръководството на Община Троян следва политика за създаването на благоприятен инвестиционен климат в града ни.
В ДСБ разисквали и стратегията за предстоящите  местни избори. Ръководството на ДСБ – Троян получило мандат от събранието за нова дясна коалиция във формат Синята коалиция Плюс.
7 делегати на троянската организация заедно с председателя Милко Станчев ще участват в избор на регионален областен координатор на ДСБ. Форумът ще се проведе  на 26  февруари в Ловеч.

26 thoughts on “Милко Станчев: Бюджет 2011 е бюджет без политика”

 1. Интересно къде бяха г-н Станчев и партията му ДСБ последните 3-4 години? За г-жа Шошкова знаем – 3 години със зъби и нокти подкрепяше и гласуваше за досегашните бюджети, които също бяха без философия и без покриване на стратегии и прогнози. 3 години единствено Атака задаваше този въпрос. 3 години троянските медии се правеха на глухи и слепи и не инффрмираха обществото. Влезнахме в предизборна година и започнаха жалките журналистически упражнения да бъдат оневинени и представени като откриватели и загрижени плитици хора, които носят пряка вина за днешната съсипия на Троян. Още по-жалкото е да четем с какви „кокошкарски“ работи се занимава и обсъжда една партия.
  ДСБ поставили въпрос дали ръководството на общината следва политика за създаването на благоприятен инвестиционен климат в града ни??!! Разбирате ли що за идиотщина е тоз който е част от управляващото мнозинство в ОбС Троян да пита има ли програма и инвестиионна политика. Не само питат, ами питат след 3,5 години, в които заедно с Герб управляваха община Троян.
  Защо журналистката Лалева не попита ДСБ, Станчев и Шошкова къде им е политическата програма и коя и каква програма изпълняваха 3,5 години в общинския съвет? Защо не попита Герб Троян къде им е управленската програма? Защо не попита БСП къде и каква тяхна политическа програма отстояваха през тези години? Защо Лалева и останалите журналисти в Троян мълчат и не казват, че единствено Атака има политическа програма и единствено Атака отстояваше програмата си през тези години. Да, нито едно предложение от програмата на Атака не бе прието от общинския съвет, а те бяха стотици. Резултата днес е на лице. Погром! Погром и жалки журналистически опити за реанимиране на погромаджии и партиите им.
  ИП

 2. ##Защо журналистката Лалева не попита ДСБ, Станчев и Шошкова къде им е политическата програма и коя и каква програма изпълняваха 3,5 години в общинския съвет? Защо не попита Герб Троян къде им е управленската програма? Защо не попита БСП къде и каква тяхна политическа програма отстояваха през тези години? Защо Лалева и останалите журналисти в Троян мълчат и не казват, че единствено Атака има политическа програма и единствено Атака отстояваше програмата си през тези години. ##

  Щото фсичките журналисти изпълняват програми, ти поне си наясно ИП-ман. 🙂

 3. ##Поставен бил и въпросът дали ръководството на Община Троян следва политика за създаването на благоприятен инвестиционен климат в града ни.
  В ДСБ разисквали и стратегията за предстоящите местни избори. Ръководството на ДСБ – Троян получило мандат от събранието за нова дясна коалиция във формат Синята коалиция Плюс.
  7 делегати на троянската организация заедно с председателя Милко Станчев ще участват в избор на регионален областен координатор на ДСБ. Форумът ще се проведе на 26 февруари в Ловеч.##

  Сега се питам Де Се еБе ДеСееБето.. ?! Избори идвали..

 4. Ако Шошкова ми врътне една, каквато и да е – ще гласувам, гладувайки следващите 4 години за Нейната партия, дето се ебе.

 5. Поредната демагогия на съветничката Шошкова е „загрижеността“ и защо нямало граждани на общественото обсъждане на бюджета.
  1. Журналистката Лалева може ли да си спомни сесия на ОбС, на която Атака да не повдигаше въпросът кой и защо смачка гражданското общество в Троян и кой и защо не допуска гражданите и не им дава възможност да се самоуправляват и да се чуват техните желания и глас? Спомня ли си Лалева поне един път да е отразила тази констатация и обвинение към управляващото мнозинстна от Атака?
  2. Знаят ли троянските журналисти колко от малкото предложения на гражданите при тези обсъждания са влезли в бюджета и колко от тях са изпълнени. Някакъв отчет?
  3. Знаят ли троянските журналисти колко неща не са свършени през годината, след като имаме по 3 милиона излишъци в бюджетите?
  4. … и т.н.
  Днес съветничката Шошкова и ДСБ много се развълнували защо жителите на общината ги нямало или били пасивни. Не е ли цинично точно те да задават този въпрос?
  ИП

 6. Лалева не знам коя е, Шошкова обаче съм я наблюдавал как се напасва в оПществото. Чудя се обаче, кой ще гласува на следващите избори за нея, десеебето и ваньо приватизатора – фондация БГА ли беше или за България..

 7. Жалко, че дясната идея в Троян не успя, защото гражданите на града ни са дясно и центристки ориентирани. Една от големите причини е – лидерите и на местно ниво… всички, без изключение. „АТАКА“ също е разочарование, което бързо се отдалечи от културата, асоциацията и надеждата за промяна. Защо лидерът и не се запита коя е причината за оредяването и? Промяната за Троян е не в червени, сини, черни, а в лице, което да работи културно с другите партии, да търси инвеститори и да върне всички троянци тук, на мястото където са се родили.

 8. Твърде елементарно и с прекалено ефтино манипулиране се опитвате да изместите темата, ТР. Кое ви разочарова в Атака Троян? Че е единствената, която работи в ОбС Троян и единствената която се опитва да промени Статуквото и 20-годишния модел на управление в общината? Как е оредяла Атака Троян след като на последните избори имаше по-висок резултат и от БСП и се нареди непосредствно след Герб? Вие с какви данни разполагате да защитите тезата си? Очевидно сте твърде незапознат/а и с елементарна политическа култура след като твърдите, че някой трябва да ходи да търси инвеститори. Инвеститори не се търсят. Инвеститорите те намират. А инвеститорите ще те намерат когато имаш имидж, популярност и естествено – предложил си добри условия за инвестиране. Много важно е да могат инвеститорите да се убедят, че не си община със затихващи функции, че се работи по РЕАЛНИ и СРОЧНИ програми за в бъдеще време, че имаш добри показатели в икономически и социален аспект, че съхраняваш и умножаваш ресурсното обезпечение на общината и т.н.
  Общите приказки каква била Атака Троян ги пробутвайте на хора с ниско IQ. Te ще ви повярват.
  Лозунгите от рода на „другари, дайте да дадем“ – също.
  Сълзливите намеци за междупартийна „култура“ споделяйте на някое парти или на някоя „вечер на любовната поезия“. Атака не вярва на сълзи! Тези партии, които за 20 години ни съсипаха държавата и живота, прогониха ни децата, измамиха ни надеждите, подиграха се с родителите ни и т.н. не заслужават уважение, освен ако някой не е мазохист или с ментални проблеми.
  Можете ли да посочите поне две основания един млад човек да остане в Троян или да се върне да живее в Троян? Какво ще му предложите? Защо не попитате троянските журналисти колко пъти Атака бие камбаната в ОбС Троян, че ггубим човешкия ресурс? Че губим най-ценното – младото и репродуктивното население?
  Давате ли си сметка какво го очаква този град след 10-15 години, когато ще се види в пълно проявление рецидива от тази масова миграция? Що за кокоши мозък трябва да си, че да не обърнеш внимание на този ужасяващ факт?
  ДСБ се притеснили, че нямало голям магазин. Да им имам притесненията. А знаят ли от ДСБ защо нито една търговска не желае да стъпи в Троян? Знаят ли от ДСБ какво е маркетингово проучване и какви са резултатите от тези проучвания за Троян на търговските вериги? Съвсем нормално е тези вериги да ви пързалят, че нямало подходящ терен. Все пак ползват дипломатичен език и не биха си позволили да кажат, че няма как да инвестират в един умиращ град.

 9. Илянче, знам, че имаше мечти. Знам и защо не се сбъднаха. Знам и че Нели ми каза истини.

 10. Журналистката Лалева просто е препредала съобщение от партията ДСБ – заради възможността гражданите да получават разнородна информация, защото това е честното отношение към тях. Журналистката Лалева няма специални предпочитания към никого и нищо, нито го прави заради нечия угода или пък заради собствена – над всичко стои нещо, което не желая дори да споменавам и коментирам. Смятам, че хората имат правото да получават разнообразна информация, от всички сфери на живота, което и правя – без претенции за всеобхватност, разбира се, защото това е невъзможно… Що се отнася до Атака – май най-често Атака точно в този сайт е споменавана и цитирана обективно, без насмешка или в ироничен контекст…. Ако обаче журналистите бяха причина да е зле обществото и в частност Троян, имам готовност още утре да свърша със себе си – та дано да дойде спасението най-накрая! /колко лесно щеше да бъде всичко!/

 11. За да се излекуваме всички, трябва да приемем, че партия, която е избрана да управлява, трябва да приема и добрите идеи от другите партии, защото за тях също са гласували хора от общината. Журналистите в Троян най-малко са виновни за положението, в което се намираме! Споделяйки мнения, не убивайте това, което се заражда, а именно – заедно да търсим пътя и начина да сме си полезни за нас и нашите деца. Журналистите в Троян оцеляват, както всички нас и предоставят възможност да прочете това, което споделяме. Това струва също пари, както и труда, който ние не виждаме. Медиите в България по региони изнемогват и много от тях спряха да излизат. Искате ли в Троян да остане отново само един вестник?

 12. Шибаните троянци и вестник не заслужават!
  Все пак за какво му е на стадо овце вестник, те дори не могат да четат ?
  Водородна бомба дано падне в тоя пуст Троян, това село Акимово !

 13. Г-н ИП не можах да се сдържа да не ви отговоря отново.Простете ми този женски недостатък 🙂 Желанието да отвърнете на удара с удар към всеки коментиращ тук,който не е на вашето мнение,провокира това „твърде елементарно и ефтино манипулиране“.Когато чета вашите постинги или слушам вашите речи,ми се иска да взема една цедка и да пресея всичко казано и написано и да оставя само смисленото,което оставя на дъното и.И има какво да остане,но за жалост обаче то се губи във вашата поза,грешно проведена политика,думи казани но не подкрепени с никакви действия.Ще кажете,че една птичка пролет не прави,че само вие говорите правдиво а другите мълчат,но самият вие многократно сте казвали,че сте едно от най-голямото мнозинство тук.След като сте мнозинство,защо няма добра чуваемост и след като сте най-прави,защо се държите така,сякаш всички са ви врагове и ви обвиняват в лъжи?През тези години сте изтъквали,че един от най-големите ви врагове е троянската преса.Аз като нормално мислеща,така и не видях какво толкова пресата ви причини.Не е само,че са си мълчали пред нас и не отразяват мрачната ни действителност.И нещо лично има,предполагам?Съпоставяла съм често написаното от вестниците с чутото по новините или гледаното онлайн общ.съвет и никъде не видях така думите ви да се вадят от контекста,както ви се струва понякога.Повярвайте,че тези които не ви подкрепят,също имат заченки на гънки в мозъка и способност да разсъждават,преценяват и съответно да вземат решения.Не за първи път обиждате гражданите от рода на „ниско IQ“,само защото не ви подкрепят или са срещу вас или подкрепят друга партия.Познавам един човек/духовно нечистоплътен/,който разделя хората на човек и не човеци-човека е той,защото не подкрепя НИКОЯ партия и правителство,а не човеци са всички останали с подобни пристрастия.Подобно на вас-всички човеци са от Атака а другите са не човеци.Повярвайте,че повечето от тук пишещите пък и въобще тези които имат друго мнение,различно от вашето и се включват в дебати също са с доста над средното ниво на интелигентност.По мое мнение,именно тази интелигентност,подплатена със солидно възпитание,няма да позволи на един „уважаван политик“‘ да се държи по този начин обидно.Взехте грешното решение за поведение,поведохте грешната политика/говоря за АТАКА като цяло/,затова си носете последствията.Сещам се за един много точен лаф-„Общото между политиците и пелените е, че и двете трябва да бъдат сменяни редовно и то по една и съща причина.“Може би пък и в там да се крие разковничето,знам ли???Нали съм с ниско IQ.
  Не знам коя/кой е ТР,но е много прав/а за това че :“Споделяйки мнения, не убивайте това, което се заражда, а именно – заедно да търсим пътя и начина да сме си полезни за нас и нашите деца.“
  Ако всички,барабар с вас се научат заедно да споделят мнение и да търсите пътя и начина,нещата отдавна щяха да са по-различни тук в града.
  И последен съвет-тъй като пътя ми всеки ден минава покрай офисчето на АТАКА,моля изтрийте си прозорчетата,да може поне сградата да има по-приличен вид,а не да изглежда прашясала,като партийната ви идеология.Със здраве 🙂
  Към Галя-не му се връзвай 😉

 14. Истината боли, нали? Фактите и те безмилосни. Е, как да не убиеш „вестоносеца“.
  Поех риска директно да общувам чрез този сайт с жителите на общината. Въпреки, че добре познавам творчеството на И.Хаджийски и че сравнително добре познавам манталитета и психологическите нагласи, битуващи в днешното съвремие – по-добре такъв риск, отколкото да се крия като мишка, подобно лидерите на останалите партии, за които разбираме, че са лидери само когато ги преизбират или когато наближат избори.
  Риск е, защото веднага се появавява някоя поръчкова Дива и започва да обобщава и да заклеймява, говорейки от „името на народа“.
  Но, това е Атака – право куме в Очи.
  Уважаема Лалева, информационното затъмнение в Троян датира още от първия мандат на БСП през 1995-та година. Тогава нямаше Атака. Информационното затъмнение не означава липсата на тиражирането на този или онзи, на тази или онази партия. За изминалите 15 години, троянските медии се превърнаха в придатък и говорители на местната власт. Много е удобно, канят те, хранят те, потупва те „началството“ по рамото, но в крайна сметка – вместо коректив, медиите се превръщат в съучастници. Уважаема Лалева, ще ви цитирам един голям български ерудит И.Ценов – ЗАКОН ЗА СКАЧЕНИТЕ ГАЩИ : Когато четвъртата власт – медиите, вдига гащите на някои от другите власти, падат нейните гащи. И обратно. Когато медиите вдигат своите гащи, падат гащите на някои от другите власти.
  *
  В крайна сметка дайте някакво разумно /политическо по възможност/ обяснение – какво става с Троян и защо след трите мандата на БСП и днешния на Герб, четвъртата крепост на демокрацията и малка община номер едно в България от началото на 90-те претърпя такъв крах и падение? Обяснете ми как така СДС, ДСБ и други „десни“ и „демократични“ партии в ОбС Троян са се гушнали и заедно действат с представителите на бившата висша троянска комунистическа номенклатура в Герб и БСП? Всички те, „добрите“ БСП, ГЕРБ, СДС, ДСБ, ССД, НДСВ, ДПС, ВМРО и Ново време, управляваха Троян последните 4 мандата, а не „лошата“ Атака.
  Може пък да са прави някои настолни критици на Атака. В предишните мандати нямаше Атака и цареше такова единомислие, такава култура на общуване, птиченца пеят, галят се с пачи пера, тук там някое дребно проблемче и успехи, успехи, … възход! Справка – единствено от архива на троянските медии за периода 1995-2007, защото видеоматериал или пълни протоколи от сесиите на ОбС Троян за този период липсват. Днес има, но защото се появи „лошата“ Атака и за първи път жителите на общината могат да гледат на видео сесиите или да прочетат пълните протоколи от заседанията на ОбС Троян тук в този сайт. А знаете ли, че след като инсталирах камера да правя записи на сесиите за да бъдете информирани, всичките останали 9 партии приеха поправка в Правилника на ОбС, където се самообявяват за собственици на информцията от случващото се на сесиите и никой да няма право да тиражира тази информация??!! Това в 21-век!!?? Решение на „добрите“ партии.
  Моля, обяснете днешното състояние на община Троян с политически аргументи и фактология. Определено срещам сериозни затруднения, когато на политически доводи, анализи и констатации се противопоставят битовизми и неща от личното пространство.
  Не е проблем да дискутираме и непочистените прозорчета на клуба на Атака, каквото желание имат някои с … цитирам: „заченки на гънки в мозъка и способност да разсъждават,преценяват и съответно да вземат решения?“
  Въпрос за размисъл – замисляли ли сте се, защо т.н. политици общуват с вас единствено от някоя трибуна, чрез вестниците, радиото или телевизионния екран? Еднопосочно „общуване“, където вие сте само слушатели? Защо тези политици избягват да дискутират с вас при равнопоставени условия, каквито дава интернет и този сайт в частност?
  ИП

 15. Понеже статията е за „недоволството“ на ДСБ и на М.Станчев и М.Шошкова от бюджета за 2011, нека надникнем в протоколите от заседанията на ОбС кой какво е говорил през годините за всеки проектобюджет:
  *
  Проектобюджет 2008 л. – Протокол 6/28.02.2008 /със съкращения/
  ДСБ/М.Шошкова: Аз също смятам, че за нас предстои да приемем един бюджет на компромиса и това е така, защото в него всъщност е потърсен оптималния баланс между нови проекти и инициативи и тези които са останали от мандата на предишното ръководство. За всички нас е ясно като общински съветници, че голяма част от нашите предложения не успяха да влязат в бюджета и че той е изготвен основно от общинската администрация. Убедена съм също така, че намеренията на новото ръководство са много по-големи от тези които са залегнали в този бюджет………. Аз съм убедена, че гражданите са възприели този подход на новото ръководство изключително положително. Благодаря Ви за вниманието.
  Атака/И.Пеевски: …Няма да влизам в конкретиката на бюджета, защото преди две седмици ние коментирахме и рамката с която не бяхме съгласни, защото като политическа организация изобщо не сме съгласни с такъв начин на бюджетиране. Това е принципна разлика, която е очебийна с това което вие желаете и ние желаем. Няма да коментирам достойнствата на предоставения ни бюджет, защото ние не искаме в този ОбС да се занимаваме с администриране, а с политика.
  *
  Проектобюджет 2009 – Протокол 20/12.03.2009
  ДСБ/М.Шошкова – пълно мълчание
  Атака/И.Пеевски – ……..Искам да декларирам, че ние ще гласуваме “въздържали се”. Защо? Не можем да бъдем “против”, защото все пак община Троян трябва да има някакъв бюджет. Добър, лош, толкова могат управляващите, това правят. Дори да имаме забележки и препоръки, една година вече се оказа, че дори да ви докараме три композиции със злато вие ще го отхвърлите, защото това е предложено от Атака. Това са факти. Защо не можем да бъдем “за”. Защото днес ние не стъпваме на чисто. Ние днеска стъпваме върху един неизпълнен бюджет за 2008 г., нещо което вие се опитахте да скриете, а когато не се изпълнява един бюджет, това означава нито повече, нито по-малко, че не е изпълнен един закон на една община. Това ще повтаряме до края на мандата. Дано разберете, че има закон за бюджета, и след като е закон той се изпълнява – ако не се изпълни някой трябва да излезе и да даде разумно обяснение за това или ако не може да си понесе собствената отговорност. ……….Втория мотив е, ако си спомняте, но вие едва ли си спомняте, а пък и не знаете, въпреки че Атака миналата година ви предоставихме Европейски модерен бюджет, това е т.н. програмен бюджет, който се въвежда от все повече общини, който отчита свършена работа, а не похарчени пари. Свършена работа и то по предварително зададени критерии за да може да се отчита после. Конкретните цифри няма да ги коментираме, ние дадохме политическото си становище на предната сесия, че Троян трайно навлиза в низходящата спирала по отношение на човешкия ресурс, а вече и по отношение на финансовия ресурс.
  *
  Проектобюджет 2010 – Протокол 32/11.02.2010
  ДСБ/М.Шошкова – пълно мълчание
  Атака/И.Пеевски – Почвам за трети път да давам оценка на един проекто-бюджет, който с нищо не се различава от бюджетите от “време оно”. Това е чиновническа интерпретация, която се повтаря всяка година по един и същи начин. Веднага тук може да се зададе първия въпрос: “Уважаеми жители на община Троян, вие разбрахте ли каква е философията на този бюджет?” Защо инвестираме тук, а не там. По ЗМБ ние имаме право да коментираме само това, което се нарича приходи от местен характер. Тези от държавен характер ние не ги коментираме, а само ги изпълняваме …………Казах – бюджета е без философия, без отчитане на кризата,без отчитане на едно състояние на нашия град и една жестока безработица. Днес бюджета беше едно от средствата с които ние да променим нещата, да спрем или забавим там тази спирала, това пропадане на общината. Не, бюджета е направен както миналата, както по-миналата година. Тук се рапортува – всичко е шест. Само че не е шест. Града си заминава. Защо примерно бюджета винаги се приема само на едно четене? Нали се сещате, че ако тук се внесат сериозни неща за промени те не могат да се реализират и обикновено се прави първо и второ четене. Чак и март месец правехте сесии. Всякакви корекции – сериозни са практически невъзможни. Каквото е дал началника – това се приема. Знам че времето ми изтича.
  БСП/К.Кацаров предлага да се спрат дебатите за бюджета, всички без Атака гласуват да няма дебати и си приемат бюджета.
  Атака/И.Пеевски /обяснение отрицателен вот за бюджета/ – Естествено Атака гласувахме против, защото това е поредния бюджет, от поредната съсипия на този град. Вие до толкова сте се вживяли че сте си върнали времето от 89 г., че вие дори не искате да чуете за какво става дума. Ние искахме да направим едно предложение, което е меко казано революционно по отношение на т.н. анти-кризисни мерки. Да прехвърлим едни огромен процент от капиталови разходи от бюджета на населението те да го изпълнят. Това е прецедент, но не е да го няма в другите държави. Само че вие там ходите да си купите дънки и шушляк и не знаете какво става. Така че при тази зверска безработица да чакате на стотина хиляди лева от министерството на един министър Младенов – това сте вие. А ние можехме от този бюджет да извадиме тези пари за да можете да си освободите ресурс. Не знаете какво прави собственото ви правителство. Толкова сте – не знам да е кажа лоша дума, че ще ме накаже г-н председателя. Вие две години нищо не спечелихте – само каквото ви дадоха от подаяние. Вие сте некадърни вече го доказахте за две години. Сега Борисов ще ви наложи да правите програми. Как ще ги изпълневяте, вие бюджета не можете да си изпълните. Ще дойдат външни фирми да правят това, което ще се прави, нашите ще стоят безработни и ще се молим за 100 000 лв. на министър Младенов. Защо, защото сте некадърници и искате да ни запушите устата …– е запушихте я – честито!
  *
  Това са фактите. Пълните протоколи и изказвания може да прочетете в папка „галерия“ на този сайт.

 16. Днес е Св. Валентин.Пожелавам с цялото си сърце на всички троянци и на Вас ИП,да бъдете винаги много обичани,да имате здраве,което е нужно на всеки,щастие,което е необходимо и Бряг на който винаги някой да Ви чака.Правете любов а не война 😉

 17. Иван Славков: Св. Валентин е западна диверсия. Истината е във виното
  Свети Валентин е диверсия. Западна, католишка диверсия. А уискито е измишльотина. Истината е във виното, каза на традиционното зарязване на лозята в Брестник за Трифоновден днес Иван Славков, цитиран от „Под тепето“.

  Той бе гост на пловдивското село за четвърта поредна година и по право му се падна пръв да грабне лозарските ножици и да зареже.

  „Само скотци могат да празнуват Св. Валентин в деня на Св. Трифон. Ние, българите, сме си влюбени и не е нужно някой да ни измисля празници, за да обичаме’, подчерта дебело Батето на лозовия масив край селото. Той бе представен от кмета на Брестник Георги Козов като „ Моят приятел, другарят Иван Славков”.

  „Тук кметът бърка.Не съм приятел. Консуматор съм. На вино“, отговори Славков и отпи от чудния брестнишки мавруд. Виното е религия. Аз вярвам в него. По-здрав верски празник от днешния няма. Освен вяра, то дава идеи. И няма как, при цялата тази истина, която виното черпи от тези силни гроздови сокове, обясни Батето и символично се поклони на Св. Трифон.

 18. Уважаема Дива, благодаря за пожеланията, но такъв празник „Св.Валентин“ няма в контекста на църковните или национални празници в православния или католически свят. Не съществува дори Св.Валентин. Има Света Валентина и е чествана преди няколко дни. Т.н. „Св.Валентин“ е търговско-комерсиален „празник“, сполучливо наложен с единствената цел да се въртят пари. Още по-жалкото е, че загърбваме традиционния български празник Св.Трифон Зарезан и се лансира някакъв измислен „Св.Валентин“.
  А както казват – „във виното е Истината“
  Честит Св.Трифон и честито на всички с имен ден днес!

 19. Уважаеми ИП.Само да ти разясня нещо,което си е мое мнение и не е задължително нито да се съгласяваш,нито да ми отвръщаш.Май аз малко повече от теб разбирам от религиозните ни празници.Св.Трифон беше на 1.02.2011г. и си го почетох както си му е реда.Днес ние бълггарите християни празнуваме дена на лозаря.И на другото място поясних.Дори и църквата се опита да обясни,но кой да чуе? 🙂 Аз естествено много си обичам този празник и си го тача,празнувам го с чаша перфектно плевенско вино,но….приемам и този празник,независимо дали е на Св.Валентина или Св.Валентин и независимо от това ти кога казваш ,че е бил.Въпреки,че е католишки празник,цял свят приема именно на този ден 14.02.да е посветен на целувката или любовта,както на всички ни харесва.Най-чаровен,най-чувствен и най-емоционален ден,независимо от религия или раса.Защо ли?Всички страни го приемат само тук при нас,виждам няколко души да се запъват като нена*….и моми.Не разбирате ли,че поне един ден в годината ни е нужно а и е много хубаво да се посветим на истинските чувства.Да забравим омразат и лошите чувства които ни изпепеляват.Именно с най-хубави и добронамерени чувства аз се обърнах към теб,да те поздравя да ти пожелая любов и щастие,а ти……..е не изневери на себе си.Все същия си с обичайния си маниер.Приеми,че колкото и хората да не са на твоето мнение,те не са лоши.Е това не можеш да приемеш и че някой може и да ти пожелае нещо добро.Това като че ли за теб е като анатема.
  А на Българин ще кажа отново-истината не е нито във виното,нито в ракийката.Там я търсят оцетниците.Истината е във ЛЮБОВТА.Под каквато и да е форма.С чаша хубаво червено вино и любим човек…къде по-хубаво от това?Бъдете добри и се обичайте.Това е мотото на този тъй спорен празник.Затова и ние християните го приемаме.Необходим ни е. Наздраве..ИП 😉

 20. Усящам аз, либоф тук някаква заражда се..
  Говорят си на вие, а се плюят… нежно, нежно.
  Сал дет не разбрах де е истината?!
  В любовта или във виното, или пък в любовта към виното. 😉

 21. Уважема Дива, да се чуди човек откъде черпите това самочувствие. Очевидно сте от хората, на които в главите продължава да кънти залпа на Аврора и които не спират да заповядват, да поучават и да заклеймяват всеки, дръзнал да има собствено мнение, собствена позиция и дори – да усеща и да празнува това, което приема за празник. Надявам се знаете, че в България сме „облагодетелствани“ и си честваме празниците по два пъти. По т.н. „стар стил“ и по „нов стил“. Който иска два пъти, който иска не празнува. Личен избор, уважаема Дива. Разбирате ли колко е невъзпитано да дирите сметка и да обвинявате някого, защо не празнувал конкретен празник? Още повече един измислен търговско-комерсиален „празник“, чиято цел е експлоатацията на любовта за правене на пари. Факт!
  Прав е И.Славков като казва „Ние, българите, сме си влюбени и не е нужно някой да ни измисля празници, за да обичаме“. Само че вие, уважаема Дива, заповядвате да се обичаме под строй и на определена дата.
  По-интересното е друго. Във връзка с този „голям празник“ „Св.Валентин“ има една тема в този сайт, където няма нито един коментар. Още по-интересното е, че вие, уважаема Дива, под тази статия за „Св.Валентин“ не написахте нищо, но дойдохте да пишете тук, под съвършенно друга тема, където обсъждаме други неща и да натрапвате еуфорията си от този ваш празник, поучавайки наставлявайки и говорейки от „името на народа“ и „световната прогресивна общественост“.
  Не е трудно да се досети човек, че вие ползвате този „празник“ единствено като повод за пореден път да ми се залепите за обувките като повехнал полендашки магарешки трън. Да влизте в личното ми пространство, търсейки и създавайки пошли политически дивиденти за една групичка около т.н. ФорумЪт и две-три повехнали партийки с видима нужда от реанимация. Това е практика при вас, уважаема Дива, от много време.
  Знаете ли кое е най-смешното? Вие си мислите, че сте „героинята“ в очите на „изпращачите“ ви. Знаете ли, има такава практика, където някои тарикати връзват една коза за примамка. Дали, благодарение на козата, ще хванат улов или козата ще бъде изядена – на тарикатите им е все тая. Те са щастливи, а на кой му пука за една коза.

 22. Ох, ИП /да зарежем това „уважаеми/а“/.Не Ви задължих да ми отговаряТе.Сега излиза,че Вие натрапваТе мнението си.А за натрапване изобщо,хайде да не спорим,че като почна 😉 Ако Вие изразяваТе мнение,аз защо да не го правя?Ако се чувстваТе обиден Вие знаеТе ли как се чувстват доста хора,които дават мнението си а попадат под Вашите удари?И това,че си имам самочувствие,не е лошо и нека всеки да си го има.Защо да е иначе,за Вас ще е добре да виждате повече наведени глави,знам,но за мен не е така.А и как да нямам самочувствие,като толкова ми обръщаТе внимание? 🙂
  Само за Ваше успокоение/знам,че няма да ми повярваТе,но за мен е без значение /не съм тук като подставено лице.Тук съм много ,много по-отдавна от сформирането на тази малка гражданска групичка,която толкова Ви дразни,да се чуди човек обаче къде отиде апела за събуждането на гражданите и възможността за самоуправлението,дето толкова тръбяхТе.А като някой се помъчи да направи нещо,пак ирония а и подигравки бих казала.За реанимацията на някои партийки,изобщо нямам намерение да говоря,но само ще гледам още малко,как Вашата няма да има изобщо кой да реанимира.
  И само за това,че си позволих да Ви поздравя с празника и после да обясня защо според мен ми харесва Вие ме обвинихте,че Ви влизам в личното пространство????!!!??!?Е по-голяма простотия,наистина не бях чувала.Прословутото Ви лично пространство мен изобщо не ме интересува.За другите обидни квалификации по мой адрес няма да коментира.Очевидно е,че изпадаТе в екстаз при всяка стреличка забита в някой/не Ви е за първи път/,но щом пък толкова Ви харесва,давайте….правете си кефа.То,какво Ви остана друго?
  И последно,защото твърде много ценно време отделих за Вас,не написах нищо под другата статия,защото рано се включих и или я е нямало или просто не съм я видяла.Със здраве 🙂

 23. Не знам как ще го разберете но всичко е пак някои да прибере парите вие какво мислите боже …. това всичко е актьорство и малимати не се ядосвайте няма смисъл

 24. Уважаема Дива, отново влизате в ролята на „говорител на народа“. Отново си позволявате квалификации, обобщения, поучаване и назидателен тон. Принуден съм да ви отговарям, защото не аз, а вие буквално връхлетяхте в тази тема и без да съм ви задавал въпроси или да съм се обръщал към вас – вие започнахте да ми „отговаряте“, да навлизате в личното ми пространство и да търсите конфликт. /вижте си още първия постинг/
  Ако позволите, обърнете внимание на това, което ви написах за полендашкия магарешки трън и козата. В допълнение ще ви припомня, че едно от правилата на харвардските възпитаници е – джентълмен е онзи, който знае кога да престане да се държи като джентълмен.
  Надявам се най-после да започнете да коментирате статиите в този сайт и да спрете да ме коментирате в личен план. Ако може и ако можете, моля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.