Нищо ново в преброяването – жените са доста повече

В 38  населени места в Община Троян се извършва преброяването, включително градът, села и махали. Преброени до 15 февруари са 10 964 лица. Най-много – 7 039 в Троян, следвани от Орешак, Ч. Осъм и Шипково. Мъжете са 5 186,а жените 5 778. Данните досега показват, че навсякъде жените като бройка надвишават мъжете. Преброени са 6 235 домакинства, най-много в Троян, Орешак, Ч. Осъм, Шипково и Калейца. Преброителите са отбелязали и 6 195 сгради, както и 237 вили. Най-много вили до този момент са преброени в Гумощник, Чифлик, Троян и махала Баба Стана. Жилищата са 7 647. Данните от Териториалното статистическо бюро в Ловеч показват,че  няма проблеми, свързани с преброяването, няма откази за преброяване. В службата има постъпили два сигнала за недоволни от преброителите си граждани. Взето е отношение и недоразуменията са отстранени. Община Троян е на второ място в Ловешка област по процент общо преброяване -65.9. Първи са Ловеч с 68.9 %, най-бавно върви преброяването в община Угърчин – 38.8 %. На журналистически въпрос миналата седмица дали ще се окаже след окончателното преброяване, че Троян е намалял с хиляди, каквито слухове бродят, кметът Минко Акимов каза, че при отрицателен демографски прираст няма как да не е намаляло населението.

5 thoughts on “Нищо ново в преброяването – жените са доста повече”

  1. Яна, аз съм разбрал защо младите трябва да се изнесат от Троян преди повече от 15 години. Тогава г-н Акимов беше кмет на милицията или полицията. Не помня точно, а сега е кмет на Троян. Радостта ми, когато разбрах, че Енкин е преборен беше толкова кратка ..докато научих кого троянци са избрали да го замести. Може би цели две секунди.
    Та нищо ново под слънцето нема в Троян.

  2. Кмета Акимов да ме прощава! Ама Троян си е хубав град! Просто новият кмет да бъде млад амбициозен и да има пазарна мисъл. Да удари рамо на производителите, да удари памо на за някоя нормална бензиностанция, да удари прамо за нормален хранителен магазин…
    Да бъде КМЕТ, а не адмиистратор без планове, да бъде човек с визия и мисъл! И дор да се облагодетелства, да мисли за града и да му помага и да го развива.

  3. Вижте, Троян си е много хубав град, няма спор в това- супер климат, особено лятото, всичко е много близо, не се налага да се чака с часове по спирките и т.н, но всяко нещо както си има плюсове, така си има и минуси. В момента икономиката на града е много зле, ако тя беше на това ниво, какво преди години, то да видим дали хората ще се изнесат нанякъде. А за младите- скука и еднообразие, няма забавления и на всичкото отгоре- град кутийка, клюкари навсякъде, всеки гледа в другия двор, но не и в своя собствен двор, Мен лично ме спира да се върна точно тази клюкарщина, безработицата и това, че почти всичките ми приятели са в големите градове или в чужбина. И друго- малък град- малки възможности. Макар че за възможностите това зависи от местната управа, но това е друг въпрос…

  4. в троян са останали да живеят не повече от 15 хил. жители.не излязоха ли резултатите от преброяването???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.