Оповестиха избраните преброители и контрольори

Оповестиха избраните преброители и контрольориВ официалния сайт на община Троян тези дни се появи списъкът на лицата, които са избрани да бъдат преброители или контрольори на тази дейност, която ще се извърши  през февруари. В списъка са 314 лица, като определените за контрольори са служители в администрацията предимно. Сред одобрените за преброители също личат доста имена на известни личности, преобладават , както навсякъде в последните години – жените. Само едно от всички  имена показва, че преброителят е от турския етнос. 25 лица пък са попаднали в  списъка на резервните преброители.
Ще припомним, че преброяването на населението и жилищния фонд се извършва веднъж на 10 години, че сега то е 17-о по ред и ще трае от 1 до 28 февруари. После Националният статистически институт ще обобщи подадената информация.
Статистиците подчертават, че това е единственият източник на точни данни за броя на хората в страната и в отделните населени места по пол, възраст, образование, грамотност, занятие, вероизповедание, етническа принадлежност.
Въпросите от преброителната карта са за възраст, образование, трудова дейност, семейно положение, местоживеене, жилищни условия. Те обаче не са за собствеността, доходите или данъците, които плащат хората.
Така за всеки град и село ще се разбере
колко е обичайно /постоянно/ живеещото население; колко са временно присъстващите лица, които живеят там за период по-малък от една година; колко са временно отсъстващите лица поради командировка, обучение, гостуване за период, по-малък от една година.

One thought on “Оповестиха избраните преброители и контрольори”

  1. здравейте, ами да, списъка на одобрените анкетъори -общинар ,роднина… и все в тоя ред

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.