Отбелязахме Лазарица

И тази година бе спазена традицията дамското сдружение „Българка-Троян“ да организира пролетния празник Лазарица. Така от години чрез една възродена от „българките“ традиция се отбелязва Лазаровден и се превръща в общоградско тържество на площада. Хубавото време днес също благоприятства още повече за доброто настроение на малки и големи.
В лазарското дефиле участваха  накичени пролетно над 30 момичета на възраст между впечатляващите за първа обществена изява  7 месеца до типичните за ветеранки 12 години. Момичетата бяха облечени или като автентични лазарки, според изискванията на обичая в нашия край, или представиха своето виждане за съвременната лазарка. От артистичната сцена пред читалище „Наука“, което е съорганизатор на празника наред с Община Троян, прозвучаха пролетни народни песни в изпълнение на малките таланти на града ни.

2 thoughts on “Отбелязахме Лазарица

  1. Прекрасно е че се запазват традициите и най-вече,че младите се възпитават в тях!

  2. Това прекрасно дело беше реализирано и с активното участие на Общински Педагогически Център – гр. Троян. Поздравления за ръководителите и децата участвали в празника.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.