Победата на Михайлова – очаквана или да

Донка Михайлова

Бях сигурна, че Донка Михайлова ще загуби кметските избори на балотажа в Троян. Макар да водеше в гласовете, не виждах откъде тя може да събере на втория тур повече, отколкото нейният съперник – досегашният градоначалник Минко Акимов, би могъл да има с подкрепата на останалите кандидати и техните партии. Защото логиката бе – щом се идентифицират като десни партии, а ГЕРБ е от тази страна на политическия спектър, да подкрепят Акимов „срещу комунистите“. Смятах, че ще се разиграе сценарият от предишните избори със съответните пазарлъци. Троянският избирател обаче поднесе своята голяма изненада. И неговият вот се оказа много по-различен от тенденцията в страната като цяло, където ГЕРБ премаза повечето опоненти.
Обяснение защо и как се получи това, че БСП само след един мандат на дясна партия отново взе местната власт в Троян, вероятно всеки мислещ гражданин има за себе си. Но едва ли някой ще направи задълбочено анализиране на ситуацията, както е редно – и както досега не се е случвало. Може би защото е прекалено провинциално всичко, може би защото е малък градът и малко обществото, може би защото така е по-лесно – отишло в небитието и толкова. И все пак – уж демократичният Троян се спря на кандидата на БСП. Троян, който много държи на своето, избра една личност, която – макар и кръвно свързана с родния си град, отдавна не живее в него. Слуховете за това, тиражирани и като аргументи на опонентите й – че не познава проблемите на града по тази причина, не се оказаха достатъчно силни. Михайлова имаше модерна пиар кампания – това отчете в своя следизборен коментар и журналистът Генадий Маринов, според когото изобщо повечето пиар решения на водещите кандидати са били добри. Възможно е по законите на пиара това да е било така в част от случаите, но големият въпрос – до кого в крайна сметка стигнаха посланията, остава открит. Защото на предизборни събрания и концерти залите не бяха особено пълни, а присъствието се състоеше предимно от онези, които наричаме „докарани под строй“. Не че нямаше изключения, разбира се. В случая с БСП не беше по-различно – и там добре организираните членове и симпатизанти бяха главният „пълнеж“ на предизборните срещи. Дори последната среща, в седмицата между двата тура на изборите – замислена като граждански форум по проблема за участието на гражданите в процеса на управление, бе предимно със свързани с партията столетница.

Смятам, че имаше един много важен психологически фактор, и той изигра решаваща роля – това е недоволството и желанието за промяна. Това недоволство на хората намери силен израз във възможността да дават мнения и преценки и анонимно да казват някои истини /или пък лъжи/ във форума на в.“Троян21″, който в тази кампания за Троян се превърна в истински феномен. Стигна се дотам, че бяха уличавани и платени писачи на различните агитки, които чрез интернет пространството акумулираха негативи срещу един или друг кандидат. Най-лесната мишена бе досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Минко Акимов – и защото управлението му съвпадна с икономическата криза. Къде справедливо, къде не, недоволството от състоянието на Троян и апокалиптичните прогнози и твърдения за неговото западане – отново силно преувеличени, се стовариха върху досегашния градоначалник и така цялото му желание да довърши започнатите дела, цялата му любов към Троян, личностните му качества останаха игнорирани и вотът бе отрицателен. „Гласувах за Донка Михайлова и дано не ми изсъхне ръката“, довери ми познат, който е натрупал гняв към досегашната управа заради неприемливи за него решения, свързани с наемите на имоти.

За сметка на това върху Донка Михайлова – първата жена, избрана за местен управник чрез пряко гласуване в община Троян, падат прекалено много очаквания и надежди. Свързват ги с новото, с промяната, с компетентността и опита й в работата по европрограми. Толкова очаквания несъмнено правят нейното положение твърде трудно – първият неуспех или по-сериозни затруднения при едно задълбочаване на кризата, срещу което няма застраховка и което е твърде вероятно, ще понесе със себе си разочарованието. Михайлова едва ли ще може да разчита на свойска подкрепа от държавата- може да допуснем едно наказателно отношение към общините, гласували не за хората на ГЕРБ. Може да очакваме и друго – влиятелни съпартийци да не работят в синхрон с нея, ако не получат очакваното. Затова от особена важност е какъв екип ще сформира Михайлова – в троянското обществено пространство вече се въртят какви ли не варианти – че заместници ще станат Елена Ройнева, екскметът Дилян Енкин, неговата 2 мандата заместничка Розалина Русенова, лидерът на Атака Илиян Пеевски… Засега напълно сигурно е, че Енкин не желае да се връща в изпълнителната власт, заяви източник от вътрешнопартийните БСП-среди. Други са категорични, че ако е възможно, Михайлова ще търси нови лица в „своя отбор“. Какъв ще е той, ще стане ясно вероятно в понеделник, когато ще бъде първото заседание на новоизбрания Общински съвет и полагането на клетва от новата троянска управа да работи за благото на хората. Можем само да желаем представителите на различните политически партии, независимо от своите лични цели и пристрастия, да работят наистина и по съвест за развитието на общината и да тушират противоречията, защото това не би било полезно за никого. А целта не е Троян да присъства на страната на губещите.

48 thoughts on “Победата на Михайлова – очаквана или да”

 1. Pingback: it.linkovete.com
 2. И.Пеевски заместник кмет!!! Значи той за това се държа така добре и на страна на Д.Михайлова на дебатите по кабелната???

 3. Троянският избирател обаче поднесе своята голяма изненада..
  и си залужи своята многоооооо голяма изненада 🙂

 4. Троянският избирател гласува като трябва, МЪДРО! Даде гласа си за Плевнелиев /дясно/ и би шута на едно ИНЕРТНО и БЕЗЛИЧНОуправление на Троян. Гласува за дясното където трябва и даде да се разбере, че кметските избори все пак са за ЛИЧНОСТ, и дясната ориентация не е самоцел. Защо смятам така? Защото ГЕРБ и БСП са с по 10 общински съветника…/патова ситуация/, а на г-н Акимов му казаха сбогом заради вечно наведената глава на общинските събрания… и опита да бъде сивият кардинал който без приказки да дърпа конците, под давление на няки… Троянци показаха една зрялост, която дай боже да е заразна и да зарази цяла България. Троянци гласуваха за един кадърен десен президент и гласуваха за промяна в общината. ГЕРБ сами се прецакаха издигайки Акимов и не виждам защто страдат. За политика трябва дупе и то здраво, да бяха издигвали друго име сега щяха да имат кмет. Дано си извадят изводите, а именно работещия човек печели , а човек който си трайка губи.
  И пак доста зрял избор направиха троянци.
  Жалко че дясното не им предостави избор и спечели БСП… но може би пък новия кмет да е по добър!

 5. Спечели БСП (пак)
  Дали спечели Троян – върнете се в предишните мандати на партията и си отговорете сами 😉
  Троянци сами си избраха съдбата (по-скоро пенсионерите им я избраха, щото те са твърда важни, за да ходят да гласуват)..
  Да не плачкате сега, като след годинка-две почнат да стават братоубийства от глад 😉

 6. Абе, пич! Ти май не схващаш, че троянци не искат Акимов, а не ГЕРБ?! Ти май не схващаш, че троянци започват да поумняват, нищо че пак са гладни.. Аман!

 7. „…върху Донка Михайлова – първата жена, избрана за местен управник чрез пряко гласуване в община Троян, падат прекалено много очаквания и надежди. Свързват ги с новото, с промяната, с компетентността и опита й в работата по европрограми…“
  Тежко им и горко на глуповатите хорица очакващи нещо от нея. Хубаво е да се знае, че тя работи предимно по програми за обучение, и то програми свързани с обучение на безработни /не че е лошо, ама няма положителен ефект върху подобряването на статуса на гражданите/. То като ще почнат сега едни работни срещи, едни семинари, едни конференции…. жална ни майка. Защото нали се сещате, че всичко това има някаква степен на съфинансиране. Нямам нищо против да се съфинансират от парите на града /и моите/ изграждането на улици и инфраструктура. Но съм твърдо против да се съфинансират безумни и безполезни семинари с безумни ненужни и неоправдани разходи! А повярвайте ми, така ще бъде! И тежко ни и горко. Дружество „Знание“ ще има да скубе от общинския бюджет колкото си пожелае. Но това няма да изненада никой, който е в час. Защото това е същността на комунистическото управление – да щипнем колкото може повече, да назначим колкото може повече тъпунгери, щото те ще са ни благодарни после. Разбира се, това ще се случи с подкрепата на Пеевски, комуто никой не се престраши да даде възможност да вилнее с истинска власт, подкрепата на Милко Станчев, който продаде хората си без да му мигне окото само и само да е във властта! За Сираков и ДПС няма смисъл да говорим, те са си на тезгяха отдавна, нищо ново при тях! Жална ни майка, народе……

 8. Koef, няма такъв феномен – гладен и умен :))) Или си умен и намираш начин да не си гладен, или си НЕумен и стоиш гладен. И изключения от това правило аз лично не съм виждал. Но съм отворен към примери от твоя страна, кажи, знаеш ли някой умен да е гладен?

 9. Към рицарят и позитивният: Вие май не можете да да асимилирате за какво става реч в постовете на alexn и Koef !!!

 10. I.R., няма нужда да асимилирам, асимилират тези, дето дъ-ъ-ъ-ълго мислят по даден въпрос:) което предполага, че или въпроса е сложен, или човека е глупав. Изключвам това да съм глупав 🙂 и остава другото – че тук има нещо сложно. Нищо сложно-уви, нещата са си ясни.
  Освен това, не се противопоставям на мнението на никой от пишещите тук и сега. Всеки има право да има собствено виждане за нещата. В това число и аз. Написаното от мен е базирано на реална информация от областта която коментирам /имам предвид работата на Донка Михайлова по проекти и цялостното ми впечатление от управлението на комунистите/. Нямам нищо против да дадеш примери/пример за обратното.

 11. Много добра статия, Галя! Всред платените публикации на псевдожурналисти, блестиш, блестиш…..

 12. Positive, с гладуването идва и прозрението…
  А новата ни кметица да му мисли, ако започне да се изживява както предполагате вие. Лека вечер.

 13. ПОЗИТИВ, като имате впечатления от управлението на кумунистите що не ни разкажете за управлението на кумуниста Акимов на кумуниста Данков на другия кумунист Данков на кумуниста Мичо Генковски и на останалите кумунисти от Герб?

 14. Нема по-забавно нещо да четеме прдсказаниата на такъв „компетентен“ разбирач като Positive. Смешно и тъжно едновремено. Черна картина за бъдещето и голяма тъга за управлението на милиционера комунист Акимов и Герб.
  За какво тъгува Positive? Сигурно за стотиците хиляди източени бюджетни пари за правене на проекти които никога няма да дойдат в Троян. Сигурно за седемте милиона кредити с които милиционера си направи кампанията и които троянците ще изплащат десетилетия. Сигурно за близо четирите милиона с които държавата наказа Троян за некадърното изпълнение на европроекти и които троянския данъкоплатец сега ще плаща от джоба си. Сигурно за милионите бюджетни средства които изчезнаха от бюджета на общината и милиционера не казва къде са. Сигурно за ВИК което данковите не успяха да лапнат предния мандат а сега Михайлова им обърка сметките. Сигурно за лапачите около Акимов сред които вероятно е самия Positive. Сигурно за нови декари на Беклемето които да закупи гербаджията Дочков за жълти стотинки.

 15. „Тежко им и горко на глуповатите хорица очакващи нещо от нея.
  Хубаво е да се знае, че тя работи предимно по програми за обучение, и то програми свързани с обучение на безработни /не че е лошо, ама няма положителен ефект върху подобряването на статуса на гражданите/. То като ще почнат сега едни работни срещи, едни семинари, едни конференции…. жална ни майка.“

  Алогизъм и абсурдност е твърдението ,че глуповатите хорица очакващи нещо ще получат работни срещи, семинари и конференции за подобряването на статуса на гражданите .
  Хубаво е да се знае, че ТЯ е работила като Народен представител който е внесъл законопроекти приети от Народното събрание който в голяма степен подобриха статуса на гражданите .

  „Защото нали се сещате, че всичко това има някаква степен на съфинансиране.“

  Предположение от общ характер некореспондиращо с конкретно съфинансиране от общинския бюджет.

  „Нямам нищо против да се съфинансират от парите на града /и моите/ изграждането на улици и инфраструктура.“

  Тъпоумно е да изграждаш инфраструктура преди да си се създал висок жизнени статус на гражданите – защо ти са нови улици когато си прогонил гражданите от града

  „Но съм твърдо против да се съфинансират безумни и безполезни семинари с безумни ненужни и неоправдани разходи!“

  Предположение неподкрепено от конкретни факти – манипулация насочена към глуповатите хорица .

  “ А повярвайте ми, така ще бъде! И тежко ни и горко.“

  След ‘Вервай те ми” на фразата „повярвайте ми, така ще бъде” няма кой да повярва – глуповатите хорица ли

  „Дружество „Знание“ ще има да скубе от общинския бюджет колкото си пожелае. Но това няма да изненада никой, който е в час.“

  Всеки който е в час знае как се харчат пари от общинския бюджет и мерака за ‘скубане’ е само в мокрите сънища на лисицата за която гроздето е много високо.

  „Защото това е същността на комунистическото управление – да щипнем колкото може повече, да назначим колкото може повече тъпунгери, щото те ще са ни благодарни после. “

  Нонсенс – трябва са си много глупав за да очакваш благодарност от тапунгер.

  „Разбира се, това ще се случи с подкрепата на Пеевски, комуто никой не се престраши да даде възможност да вилнее с истинска власт, подкрепата на Милко Станчев, който продаде хората си без да му мигне окото само и само да е във властта! За Сираков и ДПС няма смисъл да говорим, те са си на тезгяха отдавна, нищо ново при тях! “

  Подкрепата за промяна и развитието на Троян по дефиниция изключва досегашното управление и няма как да не се съглася с мнението на пУзитиФ .

  „Жална ни майка, народе……“

  пУзитиФ , ти пък къде се намъкна при народа /глуповатите хорица /, седи си в белиша и си асфалтирай улиците… амин

 16. Positive ,
  мило, вулгарната ти дисекция на случващото се
  в политическия живот на Троян след 30.10.2011г.
  и най-вече циничното ти обръщение към „ глуповатите хорица”
  ме задължиха да коментирам написаното от теб .

  Kонюнкцията на съжденията ти едновременно и поотделно изключват истината и в случая семантиката на съжденията ти е лъжа.

  п.п. мило, дедуктивното ти умозаключение по установяване на моята самоличност е поредния ти гаф при извеждане на сигурни твърдения с помощта на логически заключения …

  моля те, мило, не се „хаби“ , ти не ме познаваш …

 17. Всеки народ си заслужава управниците!
  А що за народ сме го е казал поета отдавна:
  Не сме народ, не сме народ, а мърша,
  хора, дето нищо не щат да вършат.
  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
  „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
  И не знаем, не можеме, не щеме
  да работим за себе си със време.
  Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме…
  Помежду си лихи, буйни, топорни,
  пред други сме тихи, мирни, покорни…
  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
  щот сме туткун, щото не сме кадърни…
  Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
  а всякому мерамът е развала…

  Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
  пак ще кажа и с това ще да свърша.

  1875

 18. Не знам кой е писал тоя „коментар“, но собсвеникът на сайта си е самонваредил много като е поместил подобен нескопосан текст. По-добре е при други подобни поводи да ползва услугите на някой местен гимназист или гимназистка! Абе в Троян толкова ли сте неграмотни и посредствени…

 19. pussycat,
  Който и да си, тонът ти много напомня посоченото лице 🙂 И да не си този, си негов апологет. Така че не се обиждай, дето те сбърках с него 🙂
  И нека ти кажа просто правило, с прости думи: когато пишеш нещо, което ще се чете от много хора, не използвай терминология, която не всеки ще разбере. А който я разбере, със сигурност няма да я оцени 🙂

 20. Positive,
  очевидно ти не си в час и не „стопляш” за какво иде реч ,
  аз не пиша тук за да ме разбират и харесват „ глуповатите хорица”,
  а само направих опит да коментирам злобните квалификации написани от един хейтър, който е решил да избива комплексите си тук.

  Прощавай , но нямам никакво намерение да слизам на нивото ти и да продължавам да те коментирам.

  Збогом мило и бъди щастлив !

 21. Странно защо ПОЗИТИВ си трае като бит педерас за кумунистите у Герб. Сички други оплю а си трае за герберастията. Трябва да е някой лапач около кумуниста Акимов.

 22. pussycat,
  Збогом – пише се Сбогом

  негатив,
  „Странно защо ПОЗИТИВ си трае като бит педерас за кумунистите у Герб. Сички други оплю а си трае за герберастията. Трябва да е някой лапач около кумуниста Акимов.“
  4 години не си траех за комунистите „у ГЕРБ“. Сега не мисля да си трая за комунистите в БСП. Ако погледнеш реално, едва ли ще намериш човек между 40 и 50 години, който да няма никакви контакти в миналото си с комунистите. Ако пък намериш такъв, то той често се оказва че е просто някой смотльо, който за нищо не става, или такъв, който се справя в живота си и без политически протекции – съответно политиката хич не го интересува. Нещата при нас са много объркани. Комунистите уж леви, а пък са сред най-богатите хора. Десните уж десни, пък голяма част от тях умрели от глад – т.е. жив пролетариат. Измежду всички комунисти най-много ме дразнят тези, дето са уредили живота си, живота на децата и внуците си, само и единствено с партийната си принадлежност. И на всичкото отгоре викат, та се късат, колко им било мило за бедните 🙂 Така че, мисля да следя много отблизо всичко, което става сега в общината.
  Имам пресен пример за това, което предричах в горния си пост, но тъй като ми се струва, че не информираността е целта ти 🙂 , ще го премълча. Сигурен съм, че това едва сега започва.

 23. Но все пак, гледайте позитивно на живота. Освен ако не зависите от партии и община. Тогава бързо сядайте да мислите стратегии за оцеляване или се мъчете да се присламчите към новите управници 🙂

 24. ПОЗИТИВ, къде води тези страшни битки с кумунистите у Герб че никой не разбра? Да не си им мълчал ама на ум? Нещо взе да даваш отбой и да даваш поредните ценни указания. Сивсем изпростя.

 25. негатив,
  Освен управлението на ГЕРБ, помня и предхождащите ги 12 години управление на БСП. Управление по време на благоприятна конюнктура като цяло. Само че без никакви или почти никакви резултати. Освен община и общински структури пълни с некадърни партийни кадри. Сравнението между БСП и ГЕРБ не е полза на БСП. Никак. Просто помня повече от 4 години. За мен хората, които не помнят повече от 4 години и не правят логически причинно следствени връзки между нещата, прости ми, са точно глуповати. Още веднъж да повторя, никога не съм бил на общинска или партийна копанка 🙂 Не давам отбой, напротив, абсолютно сигурен съм, за съжаление, че ще имаме много поводи да се възмущаваме от това ръководство. Дано да греша, защото все пак и на мен ще ми е по-добре ако живея в благоустроен град, в който хората не крадат и убиват от глад и отчаяние. Ама някак си не ми се вярва, че новата кметица, ще мине от аверчетата си и ще вземе да намери от някъде някякви инвеститори….
  Безплатен съвет 🙂 поддържай добър тон когато си анонимен, важно е за доброто самочувствие 🙂

 26. ПОЗИТИВ, досега само общи приказки и бягане от въпросите. Пак да попитам къде и кога не си мълчал на Герб и за какво? Плашиш с бъдещето и с предишни 12 години пък дума не обелваш за последните 4 години управление на кумунистите от Герб.

 27. Не бягам от въпроси. Смятам, че е очевидно какво е направено за последните 4 години. Ясно е, че одобрявам ГЕРБ значително повече от БСП. Не съм бил свидетел на някакви нарушения, за които да правя митинг 🙂 пък и имаше Пеевски, който виждаше апокалипсис в абсолютно всичко. Просто защото никой не го сефереше за две пари и това му беше начина някой да го забележи.
  За мен няма съмнение, че Троян загуби с този наказателен вот. Аз лично нищо не губя. Това, което произвеждам и продавам, няма никаква връзка с политическото управление на града и с това, дали хората тук имат малко или повече пари.
  Но не мога да не се ядосвам от факта, че бизнеса вече няма да спонсорира спорта, културата и благотворителността. А те са се зарекли да оставят новите управляващи да го правят. Което няма как да стане. Това няма да са първите комунисти, които да дават, а не да вземат. Да си виждал Донка Михайлова, като толкова й пука за града, да вади поне 5 лв за кауза? Не се мори, ще ти кажа, никога, за нищо не е дарявала. А няма съмненеие, че е състоятелна.

  Това, което ГЕРБ не направиха, а трябваше, е да изметат от некачествен персонал.

  Имай си твоите виждания, аз имам моите. Само времето ще покаже кой е прав. Още утре например ще стане ясно кой кум, кой сват, кой на булката брат. Ти представяш ли си новия общински съвет, с 4-5 свободни електрона, с които комунистите трябва да формират мнозинство? Представяш ли си, как биха работили въпросните, конкретни съветници за благото на Троян? Пак недей да се мориш, ще ти кажа. Ще търгуват всяко „вдигане на ръка“ за нещо. И понеже тези няма какво, ще им плащат с постове. Постове за нищо не можещи, но партийно верни хора. Защото кадърните не сме опрели до политически протекции 🙂 Това търгуване ще осъди града ни следващите години отново на некомпетентно управление в оперативните дейности.
  Ама хайде да не се улисвам. В края на краищата още утре ще стане ясно на къде се завъртат нещата. И ако не веднага, в следващите 30-тина дни ще сме свидетели на голямо прегрупиране.
  Хайде, бъди здрав и не се ядосвай.

 28. ПОЗИТИВ, освен последователната омраза срещу Пеевски отново дрънкате общи приказки и нищо конкретно. Все пак благодарение на Пеевски в този сайт можехме да гледаме сесиите на общинарите и нещо съвсем не се връзват подмятанията ви срещу него с реалноста. Вие разбрахте ли къде са онези изчезнали пари от бюджета за които месеци наред се говори? Вие разбрахте ли колко проекта на практика има реализирани в Троян и защо те не кореспондират с лъжите на Акимов за много проекти за десетки милиони. Вие разбрахте ли с колко се е сринал бюджета на общината за 4 години управление на кумуниста Акимов? Вие разбрахте ли с колко милиона е наказана общината за некадърно изпълнение на малкото европроекти? Вие разбрахте ли какъв дълг има общината към момента и за какво бе изтеглен този кредит? Пеевски поне не е страхливец като вас, ПОЗИТИВ. Определено си някой от брокерите около онзи смешник Балев. А заради този Балев не загуби ли общината имущество за няколко милиона. Даже и вестниците писаха за далаверата му.
  Цялото управление на кумуниста милиционер Акимов бе поредица от лъжи беззакония и много милиони загуби за общината които сега всички ще плащаме. Говориш за търговия. Точно Герб и Избор за Троян са търговците и днес и последните 4 години. А Балев и Терзиев въртяха търговия даже и с Енкин през онези 12 години.
  Тези „бизнесмени“ за които говориш че нямало вече да спонсорират спорт, култура и благотворителност, не са ли те точно онези нагли брокери които са се залепили около Герб и Избор за Троян и ако не са във власта нямало да спонсорират. Това ако не е цинизъм и селска простащина здраве му кажи. Каквото са дали – десеторно са излапали от общината и хората. Явно си един от тях и добре беше Пеевски че досега да сте налапали ВиК, БКС и други общински фирми и много общински имоти. Нема начин да не го мразите. Добре е да разбереш едно – хората ви казаха вън! И те видяха „апокалипсиса“ от управлението на кумуниста Акимов и наглите брокери лапачи около него и смешника Балев.

 29. негатив,
  Не познавам лично Пеевски. Никога не бих го и забелязал, ако не подкачаше толкова много. Как да мразя човек, когото не познавам? Просто ми е смешен и жалък. Смешен с външния си вид, жалък с крещенето си, което се оказва, че е било само за да се нареди и той с момчетата, които командват парада.
  Не познавам и Акимов, и голяма част от неговите хора. В толкова малък град няма как да не познавам чак никой от тях. Не ги одобрявам всичките, но това е групата в общински съвет, към която все пак имам най-малко отрицателно отношение. Но няма как да ги обичам, при условие, че не ги познавам.
  Балев и Терзиев също не познавам, съответно, няма как да мразя или обичам. Но тяхната група не одобрявам поради изложените от теб причини. Ето, има един пункт, по които имаме единомислие. И освен това намирах кандидатурата им за твърде смешна….
  Не съм запознат с това, което Пеевски е изнасял като информация. Честно казано, когато той започне да говори – директно прескачам. Не знам какъв е твоят опит с проекти, но моят показва, че колкото и добре да е изпълнен проекта, винаги има финансови санкции. Абсолютно, ама абсолютно сигурен съм, че ако Пеевски имаше някакви факти за престъпление, каквито и да било, нямаше да пропусне да си направи цирка да заведе дело. Срещу когото и да било. Така че, неговото, при условие, че не е подкрепено от факти, си остават дрънканици на мъ-ъ-ъ-ъничко човече с голя-я-я-ямо его. И разбери, тези квалификации които му лепкам, не са от омраза, това са факти- човека е мъничък, пък много му се иска да е „батю“.
  И разбери, никой на мен не ми е казал „вън“. Просто защото не съм бил „вътре“. Общо взето няма от къде да ме изгонят, защото съм си подредил нещата така, че съм собственик на всичко, което ми трябва 🙂

 30. ПОЗИТИВ, как така във всеки твой постинг присъства името на човек когото не познаваш никога не би го забелязал който според теб е смешен жалък и т.н. Много странно. Прегледах и другата дискусия по статията „Донка Михайлова печели“ там отново във всеки твой коментар присъства името му. ПОЗИТИВ, ти сънуваш ли Пеевски, когото не познаваш и не би забелязал? Такова смешно и обсебено комплексарче като теб не съм виждал. Явно Пеевски здраво ти е бръкнал в мръсната черна душичка 🙂 И не се прави на това което не си. Не е трудно да се сети човек кой си. Милиционерския лизач си ми ти 🙂

 31. Мило , изненадана съм , че „незнаещ” човек като теб доста сериозно познава детайлите на политическия живот в Троян и тъй като станаха много искрени и лични излиянията ти тук е очевидно , Пеевски ти действа като Raid Max на хлебарка , а хлебарките каквито и чудеса от храброст да направят няма как да впечатлят „глуповатите хорица” .

  За това ще си позволя да ти дам един безплатен съвет : Гледай си бизнеса и не се набутвай в политиката – тя не е за хлебарки.

 32. негатив, pussycat, или който/която си,
  Признавам си, от балотажа насам ме мъчи този чутовен великан. И физически и интелектуален. А както се оказва май – и морален. Абе – все великан. Представям си недоловимите с просто око качества какви са му велики 🙂 И ме мъчи, защото подочух, че ПРОСИЛ от комунистите, та чак се ТРЪШКАЛ 🙂 А немалко хора са гласували за него заради простичките неща които казва: Аз съм антикомунист, ще изгоня циганите. А сега какво излиза, че всичко е било само за да му обърне народа внимание. Е, признавам, замисълът му е успешен. Аз лично толкова внимание му обърнах, че се чудя как ще го поеме този великан цялото това внимание? Но той просто е отражение на цялата ни политическа класа /като изключим, че другите са чели поне какво е етикет и протокол/. Е, хайде, жив и здрав/а да си! И не се ядосвай толкоз, ще ти се появят бръчки 🙂

 33. ПОЗИТИВ, не е беда че си обърнал много внимание на Пеевски по интересно е дали някога той ще ти обърне внимание 🙂 Освен ако не е любител на хлебарки 🙂 Единствената ти утеха е да злобееш из форумите по негов адрес и като всеки роден простак да обсъждаш физически дадености. Много си жалък и елементарен

 34. Къде е Гена-дий бизнесмена? Пазете си автомобилите!

 35. негатив, pussycat, или който/която си,
  Пази Боже, дано не ми обърне внимание 🙂 Че каквото обича да разиграва циркове без основание, мали-и-и-и….
  Не знам защо ти се струва, че злобея? Пиша съвсем възпитано, не крещя, не съскам през стиснати устни, не те наричам хлебарка, ей такива непознати за теб и Пеевски неща. А защо реши, че физическите му данни са за обсъждане, не знам? Определих интелектуалните и морални негови качества като „велики“, за физика изобщо не съм се сетил, че има… 🙂

 36. Positive,не се хаби.Спориш единствено с пеевски.Ако има някой,който е против всичко тук,то той е пеевски-ФАКТ :).Ако има някой,който защитава пеевски,то той е самия пеевски-ФАКТ :).В момента му даваш необходимата трибуна ФАКТ :).Не забелязваш ли че,липсва в речника му „всички са комунисти“,а се е ограничил само до два комуниста Акимов и Балев?И ако всичко беше както той казва,защо му е да се мъчи пак да е анонимен?Зарежи… 🙂

 37. Мило , никога не бих си позволил да те нарека хлебарка за да не обидя хлебарките.
  Опитай се да проуменеш най-после и приеми факта –
  ти не ме познаваш както и че ти не можеш да правиш политически прогнози защото днешния избор на председател на ос го доказа.
  Да ти е честит новия председател !

 38. Бреееей ама този ПОЗИТИВ излезе голям „познавач“. Пълно фиаско на всичките му злобни прогнози и подмятания за Пеевски. Една орешашка хлебарка би се справила по-добре. 🙂 Кмет от БСП и комунягата-милиционер от Герб за председател на ос. Ха да ви е честито. По-голямо унижение и по-голямо падение за Троян няма на къде. Добре си изнесох бизнеса от този умиращ град още преди години. Последния останал абдал в този чумав град да загаси лампите 🙂

 39. Това с председателя е голам майтап. хахаха… А защо е било тайно гласуването??? От какво ги е срам?

 40. Сега вече ще върви голам пазарлък. А така. Кой кого ще купи. ако се прецакат един друг веднага ще се смени болшинството хахахахахаха
  е работа съвсем заспа

 41. alexn
  15.11.2011 в 16:39
  Това с председателя е голам майтап. хахаха… А защо е било тайно гласуването??? От какво ги е срам?
  ==============================================
  Да ти кажа: срама е голям. Един беше писал, то тия избори, не е ясно кой с кого…. БСП е подкрепено от ДПС и Атака 🙂 Чудя се, да се смея ли, да плача ли? Къде е Пеевски/котенце, негатив/? Да ни светне, за великата конспирация. Атака гласува с ДПС, подкрепяйки БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Е, сега кой излезе прав, негатив?

  П.С. За всички, които не знаят: инфо – по време на избора, ГЕРБ, Избор за Троян, ДСБ и РЗС са излезли, за да стане ясно, кой гласува за комунистите……

 42. Positive, и тук ще ти го кажа – от седмици наред лъжеш, манипулираш и сипеш гадости по адрес на Пеевски. Нали знаеш, че за умишлени лъжи и клевети има закон? Позволяваш си да вършиш тези неща срещу реално лице от реалното пространство и умишлено да го злепостявяш. Надявам се да си получиш заслуженото.
  Между другото, научи се да смяташ до 29 и второ – вчера имаше два пъти избор за председател на ос. На първия тур противници бяха кандидата на БСП срещу този на Атака.

 43. Да са мислили когато са гласували жителите на общината. Вече е късно и предстоят още по-тежки години с кмет на БСП и комуняга-милиционер предсдател на ос. Който може да се спасява. Нещата в Троян са неспасяеми.

 44. „Positive, и тук ще ти го кажа – от седмици наред лъжеш, манипулираш и сипеш гадости по адрес на Пеевски. …. срещу реално лице от реалното пространство и умишлено да го злепостявяш…“
  негатив,
  Внимателно прочети още веднъж предишния ми пост. Има надежда да разбереш какво съм писал…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.