Проблемът с конете трудно решим

Свидетели сме как безстопанствени коне скитат нагоре-надолу, как унищожават продукция, която докопат, как дори чисто естетически нарушават онова, което си представяме за туристически град като Троян. Става дума не за конете, определени за езда, или пък за тези, които стопаните използват в селскостопанска работа, а за третия „вид“ – пуснати свободно да скитат и съответно да безпокоят хората, да пречат на движението и да създават опасности, да са там, където не им е мястото. Този проблем бе повдигнат за пореден път и на последното общинско заседание. Шефът на полицията в Троян гл.инспектор Петър Яшев откровено сподели, че проблемът е много сериозен и че трудностите пред органите на реда възникват оттам, че конете не се маркират като останалите домашни животни. Така трудно се установява собственикът, а няма ли ясен собственик – няма как и глоба или друга санкция да се наложи…
Публикувано в ОБЩЕСТВО с етикети , , , . Постоянна връзка.

11 Responses to Проблемът с конете трудно решим

 1. Пепи каза:

  Конфискува се ….толкова ли е трудно???

 2. Вени каза:

  И като се конфискува – къде се прибира, кой го гледа, храни и т.н., до евентуалната продажба или връщане на собственика?! Нека като се правим на всезнаещи, да си даваме сметка, че е много лесно да се дава акъл, но реалносттите са друго нещо!

 3. Докараха ли...кренвиршите ? каза:

  Няма проблем, друг път.
  Тъпи оправдания.
  Като те хванат с две въдици на реката – конфискуват ги.
  Като те хванат в нарушение на реда с автомобила ти – конфискуват ти талона.
  Не вижам къде е проблема и конете да се конфискуват.
  Че защо ли да не се и дават на месарницата за мръФки…само да се изследват преди това…
  Айде ‘ше им се не знае и полицаите…

 4. Ах тази Вени каза:

  Венче мойто момиче…
  мъдрите хора са го казали…
  Когато искаш да направиш нещо – намираш начин.
  Когато не искаш – намираш причина.
  Дип пък няма къде да се събират конфискуваните коне ???
  Малък град ли сме с малко ливади и западнали обори ??
  Да не сме София, че да няма къде …
  Айде мисли и ти малко преди да плюеш плюещите !

 5. Червен Фен каза:

  Става хубав конски салам. Едно време даже и по магазините продаваха.

 6. Илиев каза:

  Залагам си главата, че след прибирането на няколко коня, останалите „безстопанствени“, много бързо ще си намерят стопанина.
  Има наредба № 1 за реда в гр Троян. Ако не е актуална, общинските съветници да я актуализират. Иска само малко желание и воля да отстояват наредбите.
  Както съм казвал и друг път: без сопа няма да станат нещата. Ами тогава общината да вади сопата и да въдворява ред.
  Со кротце, со благо и со малко кютек.

 7. Обективна каза:

  Е, то е така- ама кой наистина ще го направи. Нали същото се отнася и до цялата държава – всички са недоволни, ясно е, че е хаос безподобен и без аналогии по света, но никой не се ангажира да въведе ред, като си спечели негативи и вряскане…Аз съм за затваряне на държавата. Рано ни е било да се освобождаваме от турците! Народът бяга от тук като от чума или пък неистово иска да е някъде другаде – по-голямо доказателство за ненужността на държавата някой ще даде ли?

 8. Vendetta каза:

  Мила обективна, защо си мислищ, че това което се случва не е по сценарии. Влизането ни в съюза мисля беше по сценарии, защото не сме готови все още да сме държава членка. А основната идея излиза, че е точно набавянето на евтина работна ръка за западняците, иначе казано, някой да им върши черната работа. Това е цялата файда от съюза, не ние да имаме изгода от тях, а точно обратното. Да внасяме ток вместо да изнасяме, да внасяме стоки, вместо да изнасяме, да плащаме данък на съюза, без да сме усвоили поне равностойността му в реализирани и отчетени проекти. В общи линии ни водят към икономическа зависимост (робство) и вече се забелязват резултатите – глад и мизерия.

 9. Zhekova каза:

  Хаха.. щяли да се конфискуват конете… изследвания щяли да им се правят, после в кланици и за месо… аххаха… вие добре ли сте бе хора? Още малко и на българската зоополиция ще сигнализирате.. :D:D Те какви по-сериозни нарушения на закона се подминават, че за едните изпуснати коне ще се вдигне някой.. Факт е, че е проблем, защото нанасят вреди табуните, ама нали се сещате, че след като до сега нищо не им се е случвало на тия коне, на собствениците им излиза МНОООГО по-евтино да ги пуснат из гората и да ги проверяват 2-3 пъти в годината, вместо да строи конюшня с боксове (или обор..), да купува фуражи, сено, талаш и т.н.
  Докато не се въведат и закони за животните, които да се наложат и нарушителите да се санкционират едва ли нещо ще се промени.. И конете ще се скитат.. и ще се измъчват животни.. и виновниците ще си остават безнаказани.. ;]

 10. Koleff каза:

  Враца
  Община нае ловец на коне

  Враца вече си има професионален ловец на коне. Кметът д-р Костадин Шахов назначи на граждански договор ловък специалист, който да се справи с безстопанствените жребци, които често пасат дори райграса и петуниите пред сградата на общината. 51-годишният Красимир Коцев ще обикаля по цял ден зоните, които са пренаселени с коне. Той ще ги залавя и ще ги транспортира до двете бази на комуналната фирма в града. Четириногите ще бъдат заточавани в пункта на Криводолското шосе или в конюшня в кв. „Младост“. Всеки собственик на конете, който ги пуска на воля в града, пък ще отнесе глоба от 50 до 100 лева, преди да си получи обратно добичето, съобщи още д-р Шахов.
  Райна Тошева

 11. Червен Фен каза:

  Ето един прекрасен пример, как можем да открием едно работно място в общината 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.