Прокурор Гурлевски излиза в пенсия

Висшият съдебен съвет е освободил от длъжност районния прокурор на Троян Пеньо Гурлевски. До избирането чрез конкурс на нов титуляр в Районната прокуратура в Троян заместник-прокурорът Георги Аргиров ще поеме функциите на Гурлевски.
Според Кирил Петров, окръжен прокурор в Ловеч, освобождаването от длъжност на прокурор Гурлевски не е резултат от закононарушение, а е по желание на самия магистрат, комуто предстояло пенсиониране тази есен.
Във вестник „Троянски глас“ прочетохме още, че г-н Гурлевски е най-дълго останалият на поста районен прокурор в страната. Може би тук е мястото да припомним, че държим рекорда и за най-дълго останал на поста си шеф на полицията – това е настоящият кмет Минко Акимов.
Що се отнася до г-н Аргиров, който е софиянец, но отдавна живее в Троян, 19 години опит в прокуратурата са една добра атестация именно той да бъде сочен като най-вероятния следващ районен прокурор на Троян.

5 thoughts on “Прокурор Гурлевски излиза в пенсия

 1. Лели какви СРАшни неща съм чувал за Аргиров…дано не са верни, че ако той стане главен, тежко на нуждаещите се 🙂

 2. Добре, че не си чул всичко за предходният, защото г-н Аргиров тогава, ще ти се стори ангелче…

 3. Че прокурорите не се ли развиват??? Този прокурор нямал ли е амбиция? Желание за работа? Има окръжна прокоратура, посе апелативна да не говорим за върховна? Величаете есин прокурор намерил мекото, без амбиция… или пък не е имал качества за развитие???
  А другия дето ще става ? и той 19 години кюта та една място. Абе хора нямате ли амбиция? хахахаха 19 години застой хахахаха

 4. Извинета за провописните грешките. Да ме прощавате, но всеки кадърен магистрат иска да се развива. Това е като при военните. Трупаш стаж и се развиваш. Или пък има много хляб в Троян и никой не иска да се мести? Софиянец… 19 години в Троян брейййййййййййййййййййййййй че филантропия….
  Има конкурси, учете бе и се явявайте!
  Може ли тъпизми – бил 19 години на едно място. това е срамнно…
  3 години стаж може да си е районен прокурор…
  8 години стаж за окръжна
  10 години стаж за апелативна
  12 години за върховна
  а вие величаете нещо дето има 19 години стаж и не се развива…
  нали говорим че троян трябва да се развива… е как да стане… трябва амбиция…

 5. В Троян нищо не се развива.. и преди, и сега. Не се коси, Алекс! И занапред май пак ще е така.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.