Регистрират каруците

Регистрират каруцитеОт четвъртък – навръх светлата дата 9 септември, е започнала акция за групова регистрация на ППС-тата с животинска тяга, съобщава сайтът Троянинфо. Става дума за това, че ще бъдат регистрирани немалкото каруци, които щъкат, както са се изразили колегите, безконтролно из Троян и района и са превърнали в кошмар движението. Съответно и обликът на града чрез тях не е чак дотам градски, та от съседен Ловеч все се подиграват, че задължително пишем пред името Троян „град“ /например – „Елма“- гр.Троян/.  Решението било взето на скорошното заседание на Комисията по безопасност на движението (КБД). Дали подобна мярка ще доведе до някакъв резултат, няма да гадаем, остава ни утехата, че и в столицата могат да се видят препускащи ромски каруци.

37 thoughts on “Регистрират каруците”

 1. Хех, голям рев да се регистрират 10 каручки. Вече има и една регистрирана, а това е повод за предизвикване на бурна и еуфорична радост у населението. Край! Вече циганите няма да крадат, защото имат номера! – Ха-хахахахахаха..До края на този месец най-вероятно ще бъде регистрирана и МПС с животинска тяга под НОМЕР 2!

 2. С твоите коментари повече ми приличаш на присмехулник, отколкото на наблюдател.
  В града трябва да има ред и дисциплина, не само за каручките а и за МПС-тата. Без значение кой ги управлява – бели или мургави шофьори. Според мен трябва да се затегне контрола по движението на всички ППС-та.

 3. Само циганите карат каруци в наше време, Илиев и аз не ги понасям!

 4. Аз също не ги понасям.
  Явно не става ясно от предишния ми коментар.

 5. Ако обесим, разфасоваме, направим на сапун, изселим и..каквото още предложите – дали ще станем по-цивилизовани????? Или ще продължим да сме гетото…

 6. Извинявай Тони,но тези твои думи не са ли доста крайни?Остава да споменем и газовата камера…Това че трябва да се сложи ред,не значи че искаме геноцид.Мисля,че тук много преиграват.Няма изселване,няма правене на сапун…просто регистрация.Това е.Толкова е просто,а какви дебати само…

 7. Бианка както винаги пак не разбрала и пак раздава съвети.

 8. 1. Мисля, че няма да успеят да регистрират всички.
  2. Не регистрация, ами и GPS -и да им напъхат в задн…те, пак ще си крадат. При този етнос за интеграция не може и дума да става.

 9. Демек, аларма чок, файда йок. Но, за сметка на това, така ще се потроши и някой друг общински лев, ще се създаде работа за общинарите.. 😉 Гулям майтаБ! Някой сеща ли се от къде дойде тази гениална идея за регистрация на каручките? Щото аз да. 😉

  Илиев, познахте! Присмехулник съм и все по-голям ще ставам. Може пък някой ден и Форумец да стана! Ама требе да питам мама, дали ще ми разреши. 🙂

 10. Наблюдател, я се изясни какво искаш да кажеш с последното си изречение? „Ама требе да питам мама, дали ще ми разреши.“ Никак не е ясно! Запетайки ли си сложил, там където не трябва да са, или нещо друго има? Изясни се моля те?

 11. Наздраве, АРВи! Да ти приличам на грамотен човек, или на завършил филология? Запетайките си ги слагам където си искам, а мама си я питам за всичко, точно както правиш и ти. Какво толкова има за недоизясняване? Не си ти единствения мамин син тук.

 12. Observer,по твоята логика нищо да не се прави,защото така общината няма да се потроши общински пари.Брей че мозък се извъди 🙂

 13. Е защо пък намесваш мен. Аз какво съм ти виновен, че ти така пишеш, че нищо не се разбира. И отново казваш:Какво толкова има за недоизясняване?

 14. Няма логика да се трошат общински пари без зор. Номерът с каруците няма да мине, това предварително се знаеше.

 15. С булдозери трябва да се заравни мястото на катуните и там да се направи едно старопиталище. Мястото е на припек и на завет, и гората за разходки е близо. А циганите с каруците да си ходят от там дето са дошли. Стигат им 50 години на това хубаво място.

 16. С атомна бомба нема ли да е по-идеално заравнянето на терена? Аман от червени цървули. Айде бегай да гледаш Манчестър, нали си червен фен.

 17. Мали-и-й, колко си лош и страшен, Наблюдател. Добре, че не си ми работодател и да завися от теб. Тежко ми, ако беше така!
  А иначе, с гъше перо е по добре да се премахнат катуните, като гъделичкаме господата роми, и те може да умрат от смях, както и сега го правят, де.

 18. Споко бе, безработен съм. Завчера ходих да се регистрирам. Такива като мен началници не могат да станат. 😉

  А баш сега не е момент да оправяме циганите. Те са по-гладни от самите нас, и нивото им на търпимост е по-ниско, и интелектЪт хич го няма. Не ни трябва конфронтация с тях точно сега, защото те са като оси, бутнеш ли им гнездото (осиняк) , те атакуват веднага. А от скоро забелязвам и няколко нови каруци в махалата, на новопристигнали цигани. Един има татуиран и изписан като циркаджийски фургон, яко момче, гледаше лошо.. а за мислене не говорим. Оставете циганите за напролет.

 19. Vladimir Ivanov: Най после ! Нещо като контрол над „елита на човечеството“ !!!

  Катя Гадевска: Не е зле да се направи нещо и за свободнопасящите коне в „Младост“, които придават неустоимо очарование и миризма на този идиличен квартал. А ако помислим и за кучетата, може да отворим зоопарк. Хората – кучета ги яли…

  Momchil Vlahovski: А защо не направите Вие нещо по въпроса с конете?
  Явно е че ако сами не изръчкаме институциите на тях им дреми на оная работа за данакоплатците?
  Така че има си законова норма в която може да изискате общинските търтеи да си вършат работата….

  Катя Гадевска: Не е като да не сме пробвали…Проблемът остава.

  Momchil Vlahovski: И ще се откажете ,просто защото някой търтей решава че е по-важен от проблемите на хората които му плащат заплатата?

  Катя Гадевска: Не живея в Троян и не мога да се боря постоянно. Но ме боли , че родният ми град запада безвъзвратно. А на хората им е трудно да се борят с вятърни мелници.

  Vesela Magunska: Запада ли? Ами да се върнем да го възродим?!? Аз пък мислех, че просто си е останал така уютен както и когато сме живеели там, но тъй като сега сме свикнали да виждаме светофари, задръствания, подлези и лъскави коли, сме започнали да мислим, че това е нормалното. Троян е малък град и аз искам да си запази колкото може стария облик!!! И да се върна на темата за каручките – няма лошо да са с номерца, все пак са участници в движението..:))

  Momchil Vlahovski: Напълно разбирам г-жа Гадевска,затова не искам да се съглася с мнението и мисленето на много хора,че сила свише може да промени нещо в Троян а не ние самите.
  Още повече че някои от проблемите трябва да се решават от държавни (общински)инстанции които тоговарят ТОЧНО за тези проблеми,но не вършат нищо просто защото така са свикнали да не правят нищо.
  Всички плащаме данъци ,следователно всеки трябва да изисква от Общината най-доброто срещу парите които плащаме за да живеем тук!

  Катя Гадевска: Не живея в чак толкова огромен град и не говоря, че Троян трябва да придобие по-урбанизиран вид. Всичките ми съученици, които не живеят в града постоянно, споделят същите впечатления. И всички сме добронамерени.

  Momchil Vlahovski: Факт е че в Троян не се случва нищо в посока развитие на инфраструктура и инвестиции,така че и аз съм съгласен с това мнение!

  Pavel Dimchev: Ot Troqn sam i pribivavam po 1-2 meseca v grada,no ot 10 godini ne se vijda ne6to da e napraveno novo ili promeneno v po-dobro,naprotiv vijdam razruxa i padenie na vsi4ko sagradeno s mnogo pari,luibov i karvava pot.Vijdam ot4aqnie i bezsilie v praznite pogledi na moite sagrajdani.Do koga samo 6te se ru6i i reje za skrab,troqnskata promi6lenost?Do koga xorata 6te umirat v mizeriq i ni6teta,a troqncite se gordeqt sas svoeto trudoliubie i poslovi4na 4estnost.Gord sam,4e sam troqnec i takav 6te si umra.

  Momchil Vlahovski: Рязането за скраб ще спре когато нарежат и последната фабрика.Въпроса е че никой не може да ги спре.Троянските заводи са собственост на холдинги и са частна осбтвеност.За съжаление никой не може да им се бърка в „политиката“ и фактите не са в наша полза.
  Наистина за толкова години от т.н. преход,нищо ново,нищо ЕВРОПЕЙСКО не се случва в Троян!

  Bianka Pavlova: Г-жо Гадевска,преди месец лично се обадих в полицията с оплакване за въпросните коне.Какво направиха не знам,но след седмица същите коне отново в градинката.Обаждам се втори път с малко по-остър тон и след като се срещнахме с дежурните полицаи ме накараха да напиша сведение за това колко пъти и къде ги виждам.Включи се още една жена и тя написа сведение.За жалост обаче друга се покри уплашена.Полицаите ми обясниха че такива жалби трябва да са в писмен вид,като доказателство че има наистина нарушение и колкото по-вече жалби толкова по-добре.Та,сега от доста време въпросните коне изобщо не са засичани.Забравих да кажа че лично пред мен говориха със собственика на добичетата.Предполагам че е имало и санкция.Мисълта ми беше,че проблема е,че ние не взимаме да решаваме подобни проблеми сами.Това от нас зависи.Същата жена която се покри най-много мрънкаше,но не и изнасяше очи в очи да застане и да се обяви против това.Ние трябва да разберем,че нещата по лека,по лека могат да вземат обратен завой,може да променим това безхаберие от страна на роми,от страна и на власт имащите,които не си вършат работата както трябва,но само с наше желание,с наше участие.Иначе нищо няма да стане и ще си вървим по-старому!

  Катя Гадевска: Това несъмнено е така, но когато има подадени сигнали, проблемът трябва да се реши трайно.

  Pavel Dimchev: Saglasen sam,4e fabrikite sa 4astni,no koi sa tezi 4astnici-nikomu neizvestni,a i nai malko mestni Mafioti-mislq ,4e imam pravoto da gi nari4am taka,za6toto mi pokajete ili nazovete edin 4ovek,koito si e kupil fabrika samo sas zaplata ili s 4esten trud,az pone neznam.Kaga 6te se vazrodi promi6lenostta v Troqn ili 6te se varnem dva veka nazad- kato preminem pak na manifakturno proizvodstvo?Izvinqvam se,no po-mladite ne sa u4ili istoriq i tozi razdel im e 4ujd? Spored men ne6tata 6te si doidat na mestata,kogato upravlqva6tite sa korenqci troqnci-milee6ti i misle6ti za svoq roden krai ,pominaka mu i xorata-koito 6te mu badat izberateli ,no i kontrolira6ti.

  Momchil Vlahovski: Аз също работа в индустрията и то в много специфичен сектор.
  За радост фирмата ни няма нищо общо с „приватизираните “ фабрики от големи холдинги.Никой не може да ги пипне с пръст заради решенията им.Да почти всички фабрики ги купиха поставени лица със цел разрушаването им и нарязването на скраб.
  Въпроса е за политиците които ни управляват!Един обикновен човек не може да се противопостави на този проблем,по никакъв наичн,не и в това общество!

 20. Естествено,нали нямаш с какво друго да се занимаваш.Айде и там притеснявай хората.Като досадна бълха си!

 21. Оправдано и необходимо е регистрирането на каруците според мен(особено циганските) – те са участници в движението и трябва да имат регистрационна табела за идентификация. Така че, при ПТП или при кражби на селскостопанска продукция, както и когато животното впрегнато в каруцата наторява уличното платно, ако избяга каруцата по показания на очевидци да може да се издири. Същевременно липсата на рег. табела на каруцата да се счита за нарушение и санкционира от КАТ и общински служители.( да се допълни наредба № 1 на ОС Троян).
  Поставям и още един въпрос на КМЕТА и на комисията по безопасност на движението(КБД).
  Регулирането и организацията на движенето чрез изграждане на зони(острови) в уличното платно на:
  1. ул. „ Ген. Карцов” с пресечката с ул. „ Христо Ботев”(в близост до Старата къща).
  2. Пред Ловния ресторант на пресечката на ул. „ Опълченска” и ул. „ Г. Раковски”
  3. До пазара пресечката на ул. „ Д.Икономов-Димитриката” С ул. „ Г.Раковски”(тук от широко улично платно стана тясно, та зимно време при наличие на преспи в края на платното междуградските автобуси влизат в насрещното движение за да вземат завоя).
  4. Кръстовището до под. 24430-пресечката на ул.” Д. Икономов-Димитриката” с ул” Опълченска”-тук ул. Д. Икономов-Димитриката” част от държавен второкласен път ІІ-35 в гр. Троян е без предимство пред ул. Опълченска”!!!!!!
  5. „ Кози вир”-пресечката на ул. „ Сеновоза”част от третокласен път № 357 с улица за завод Хемус и Винпром, явяваща се пътна връзка с ІІ-35.
  Питам не само КБД, но и градоначалника-Кмета:
  1. Има ли възложено проектиране на горецитираните зони?
  2. Ако има, проектите съгласувани ли са с КАТ-Ловеч( Групата за пътен контрол)?
  3. Има ли издадено строително разрешение от Гл. архитект на общината?
  Поставените въпроси до момента се отнасят до безопасността и законосъобразността на изградените съоръжения и нямат никакъв политически или икономически аспект.( Не питам кой е проектирал, нито колко струват на общината нито давам оценки и квалификации).
  Обръщам внимание на КБД особено на последното съоръжение- „ Кози вир”-третокласен държавен път№ 357 е без предимство пред пътна връзка-улицата за Хемус и Винпром свързваща третокласния път с второкласен ІІ-35 е част от уличната мрежа на Троян!!!! Това КАТ никога няма да съгласува като организация и безопасност на движението!!!!
  Браво за регистрирането на каруците, но поставения проблем от мен изисква консултация с лицензирани проектанти и КАТ Ловеч, за което обръщам внимание на Кмета и КБД Троян. Поставям го и на вниманието на Редактора на Троянски новини ако сметне за нужно да го постави за обсъждане. В интерес на сигурността, безопасността на движението и спокойствието на гражданите е обсъждането и мерките които ще се предприемат от Кмета на Троян.
  EM/SI

 22. Гражданите и действащото гражданско общество в демократичните държави винаги са били неизчерпаем източник на идеи и основен фактор при приемането и реализацията им.
  За съжаление, 20 години жителите на Троян не се научиха към кого да отправят идеите си или готови решения и проекти, които да се приемат от общ.съвет, съгласно законодателството /ЗМСМА/ и да се реализират от администрацията или съвместно с гражданската/ските структури.
  За съжаление, 20 години гражданите не научиха и не разбраха, че по закон /ЗМСМА/те се самоуправляват, чрез общинския съвет като политически орган на местното самоуправление, и че гражданите не са обект на управление от страна на Кмета и общинската администрация, която се ръководи от Кмета.
  Една добра идея с лош адрес е обречена на провал. Четейки вашите коментари, всички препоръки отправяте към Кмета и всичките ви очаквания са свързани с него. Да, ама знаете ли, че кмета не може да похарчи и една стотинка общински пари без изрична санкция и решение на общинския съвет /вашия политически орган, чрез който би следвало да се самоуправлявате/?
  Знаете ли, че всяка година се съставя годишен бюджет, който по закон трябва да има определена философия и в който бюджет би следвало да получат финансиране вашите приети идеи или проекти?
  Знаете ли, че преди приемането на бюджета се прави обществено обсъждане, където всеки от вас може да присъства и да поставя своите идеи или проекти за финансиране? Имате ли ги тези идеи и готови проекти? Ходите ли на това обществено обсъждане да ги предоставите за възможен прием от вашия общински съвет, чрез който по закон се самоуправлявате?
  Нормално ли е според вас журналист от кабелната телевизия да обикаля около заснежения шадраван на центъра и да търси някой полупремръзнал и гладен пенсионер да го пита какво мисли за бюджета на общината, а в същото време нито прави, нито допуска дискусия и други мнения /извън официалните на администрацията/по бюджета на общината в студиото на местната кабелна тлв?
  Често се поставя въпроса и се тиражира клишето „ние данъкоплатците за какво си плащаме данъците“. Така е, основателен въпрос. Преди 89-та година данъкоплатците също си плащаха данъците /дори на 99%/. Какво се случи? Системата /социалистическата/ рухна, въпреки платените данъци. Днес е същото. С едничката разлика, че преди не бе позволено да се задава въпросът „за какво плащаме данъци“, а днес всеки може да попита.
  Е, какво като пита? Нещо да се променя от това?
  Очевидно е необходимо нещо друго, нещо повече от това да се плащат данъците.
  С две думи – необходимо е да се спре с тази идиотска социалистическа перетройка и да се смени моделът.

 23. Представяте ли си горния постинг наистина да беше с автор „Дива“?
  Само че не е на Дива /за нейно съжаление/, а на Литекс 🙂

 24. Литекс,поздравления за добрия постинг,но моля те не плагиатствай името ми.Има едни малки подробности с които мога да поспоря,че не са съвсем така,но ще ги спестя.В голямата си част си прав,т.с. написаното е правилно.Разликата е в това че,ако го бях написала аз, повечето щяхте да се нахвърли върху мен с ругатни, обиди и подигравки.Но понеже си го написал ти,резултата ще е друг.Тук не е толкова важно какво си написал,а КОЙ го е написал.В сайта на Троянски новини е така.Доказателства колкото си щеш.Така че,не си много оригинален,влизай с името си и не меси Дива.Кой знае каква простотия може да изръсиш,а друг да го отнася 🙂
  Но пък ще ти призная една твоя дарба.Ти си чудесен,не,перфектен преписвач 🙂

 25. Бианка /Дива/, когато достигнеш ниво, да си в състояние да напишеш подобен постинг по тази материя – ОсъмЪт ще тръгне нагоре. Вие, Бианка, и вашият „форумЪт“ хабер си нямате как е устроена една днешна българска община, още по-малко – какво представлява и как е устроена една община в демократичния свят. Поне съдейки от досегашните ви коментари и изяви.
  Извинявам се на останалите участници, че си направих такава шегичка, поставяйки ник „Дива“ под мой постинг. Всяко нещо и действие си има цел. А целта ми беше да провокирам и да разбера до къде може да се простре нахалството на Бианка, като функция на нейното невежество в тази област – общинското управление и обществените потоци и функции.
  Както виждате /спечелих и бас при това/ – Бианка ме обвини, че съм я „преписвал“??!!
  Както се казва – Господи помилуй!
  🙂

 26. ДИВА,дараги ДИВА,остави Бианка на мира.Къде прочете че съм писала,че от мен си преписвал???????Мозък нямаш ли?Не разбра ли за кого ти намекнах????За разлика от теб аз много добре знам какво и как пиша.Знам и помня много добре кой и как се изказва.Нещо май на теб не ти е ясно.Нещо май се забъркваш?

 27. Изобщо не си в час, Бианка /Дива/. Макар опитите ми да достигна нечий стил на писане да дават резултат 🙂
  Отдавна не съм ти припомнял – чети, Бианка, чети повечко 🙂

 28. „Литекс“, Вие да не сте харесал „Дива“ по някой невидим за нас простосмъртните признак или виждате в нея нещо привлекателно, по свой си начин и сега се заяждате с нея, та белким Ви обърне по-специално внимание ли? Нали Ви е извесно, че благородният човек се познава по това, че е великодушен и търпелив. Не Ви давам оценка, но в написаното от Вас не изпъкват такива качества. Вярно е, че и тя изпуска нервите си, но все пак е дама. Иначе, нищо лично!

 29. Литекс, направо ме разби! Аз почти повярвах в Дива, четейки думите написани от теб. ;(

 30. Ех колеги, осъзнайте че мангалите ТРЯБВА да се прогонят или изтребят.
  Внасят мръсотия, мизерия и неграмотност в чистата ни инак нация.
  Майната им на каруците – не ги регистрирайте, ПАЛЕТЕ ги !

 31. Naistina triabva da se vzemat merki srestu tova bezrazborno brodene na karuci iz celia grad, taka ili ina4e segasnia na4alnik na policeiski u4astak Troian g-n I4ev koito stana simvol na strogia policai vavede „red“ po patistata v grada no samo za niakoi hora v grada, a drugi taka nare4eni „sponsori“ na policeiskia u4astak si parkirat kadeto resat i patrulkite ne praviat nisto po vaprosa dori i po signal. Az li4no sam svidetel kak pri podaden signal za narushenie patrulkata mina i kogato vidiaha parkiralia na loso miasto pred jamiata jip ne samo ne napraviha nisto , a i niakoi se obadi na mobilnia telefon na sobstvenika da si premesti jipa. Ne znam do koga ste prodalzi tova, sigurno niakoi triabva da napravi film za korupciata v troianskata policia zastoto tia e na visoko nivo. Sledva temata s idiotskoto darzanie na pove4eto troianski policai-katadzii. Edin citat : „Nie mazete gi vodim v policiata a zenite na kapin4o“ Interesno mi e kakvo gi praviat na kapin4o v rabotno vreme-vseki moze da se doseti. Otdelno niama da raztiagame temata kak se spira patrulkata srestu znak ‘zabranen prestoia i parkiraneto’ i edinia sluzitel na MVR sliza za da si napazaruva neznam kakvo. No nali triabva da sme optimisti i da viarvame 4e nestata ste se opraviat sled 20 godini kato se pensionira ostanalata 4ast ot RPU-Troian. Pozelavam sporna i bezavariina rabota na vsi4ki troianski katadzii! Ako niakoi ot vas pro4ete tova ‘poslanie’ da ne go priema li4no i kato kritika a da si pripomni 4e vsi4ki sme hora na tozi sviat.

 32. Bogdan, извинявам се, ама имах желание да прочета поста ти, но уви……..
  Кирилица нямаш ли?

 33. Богдане,ако можеш само така да пишеш с латински букви,просто кликни на фонетиката и ще пишеш както ти е удобно ,но ще излиза на нашата прекрасна кирилица.Така написан поста ти е безсмислен,щото колкото и да се взирам ми бяга смисъла :).Да не говорим че е обида за българския ми дух 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.