Ще има изненада за новогодишната вечер

Ще има изненада за новогодишната вечерДокато в съседен Ловеч,в студентския Свищов и в редица още селища на страната коледната украса вече грее нощем по улиците, в Троян нейното поставяне започна в петък. Тя ще бъде като миналогодишната, която бе оценявана от населението като хубава. Коледен коктейл Общината няма да прави, но в самата новогодишна нощ ще има празнична заря, хоро на площада и чаша вино за всеки присъстващ. Това обяви кметът Минко Акимов пред журналисти, като заяви, че ще има и изненада. Тъй като тогава вече ще работи и съживеният за живот ресторант „България“ на центъра, оттам вероятно също ще измислят нещо, с което да се включат във фиестата.

Ще припомним, че нашият град стана известен миналата година с най-голямото коледно дръвче в страната, като тогава подгласници ни остана Бургас, чиято коледна елха бе с около метър по-ниска от нашата. Сега единствената „съставка“, която липсва в коледния „вкус“ на Троян, е само снега, за който синоптиците все ни уверяват, че наближава.

11 thoughts on “Ще има изненада за новогодишната вечер”

 1. Обикновено по това време на площада трезвените са малко, и от там идва проблема с пиратките. Откак ми обгориха крака на една нова година, повече не стъпам на площада, ако ще пари да раздават. Всичкото добре, ама за липсата на елементарно възпитание лек няма.
  Има, ама е много драстичен 🙂

 2. Не е казано изненадата к,ва ще е-приятна или неприятна. Да не ни изненада Кмета с думите“ Честито увеличение на данъците през новата 2011г. !“ щото ще стане така както когато бикът изненадал бялата крава (във вица за Иванчо където той и баща му карали бялата и черната крава на осеменяване).

 3. ЕM/SI , като се каже какво е – яма да е изненада! пък и не се знае кравата дали не е мучала доволно!

 4. ЕM/SI,прости ми невежеството/кво очакваш от блондинка 😉 /,ама би ли ми казал вица?

 5. ЕM/SI, вицът го знам и аз и е разкошен, но напиши го ти брат. Ти се сети пръв за него. Твое е правото да го публикуваш.

 6. Иванчо и баща му карали двете си крави на бик. Кравите били бяла и черна. Подкарали ги те през селото от единия край(където живеели) по главната улица водеща до за стопанския двор(където нетърпеливо чакал бикът). Обаче минавайки през центъра където бил и хоремака(селската кръчма)баща му рекъл: “ Иванчо ти закарай кравите на бик и периодично ако се случи нещо идвай до хоремака да ми кажеш“. “ Добре“ рекъл Иванчо. Седнал баща му с авери в хоремака и си пият мастичка. По едно време идва Иванчо и от вратата вика: “ Татееее, бикът наеба бялата крава!!!“ Понеже били на първата мастика баща му рекал: “ Иванчо така ли се говори?! Срамота!“ Иванчо рекъл“ Ми нали ми каза ,да гледам кво прави бикът и да идвам да ти казвам кво става!“ “ Да, но няма да казваш така, а ще кажеш -бикът ИЗНЕНАДА бялата крава!“ Добре рекъл Иванчо и заминал да гледа кво ще прави бикът. След час Иванчо се връща в хоремака и вика: “ Татеее, бикът ИЗНЕНАДА черната крава!“ Понеже баща му и компания вече били на третата мастика баща му рекъл“ Я кажи сине как точно я ИЗНЕНАДА черната?“ Иванчо рекъл:“ Ами тате, той пок наеба бялата!!!“
  Та така с изненадите!

 7. ЕM/SI,много ти благодаря приятел.Ама наистина нашата изненада може да е като на черната крава 😉

 8. Дано на Площада всичко да е весело, аз лично за Нова година няма да съм си в Троян, а и колкото пъти съм празнувала в Троян, все е било тъпа работа, а и да не пропусна, че всеки хвърля пиратки, където му се хареса. Хубави и весели празници на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.