Троянки се включиха в плетенето в Априлци

Троянки се включиха в плетенето в АприлциСъбитието мина страхотно – това е оценката на организаторите на първата по рода си проява в нашия край – курс по плетене, като възможност за разнообразяване на дейностите през лятото и за обогатяване на туристическия продукт, както и за усвояване на едно полезно умение. Курсът бе в Априлци два дни, а на поканата от   JMB Active – Център за култура и туризъм – (http://www.jmb-active.com) откликнали 20 жени, половината от които от Троян. „Някои от участниците бяха изключително напреднали в изкуството на плетенето“, каза организаторът Мария ван Домелен. Тя сподели, че успели да привлекат представителки на три поколения в техния център. Създала се невероятна, непринудена атмосфера, а допълнението към удоволствието на плетенето на две куки, което става все по-модерно сред младите интелектуалки – курабиите с канела, очаровало всички и рецептата била разпространена незабавно.  Гостуващата лекторка Ваня Бонова – Маринова от работилницата за бутиково плетиво „Бонбонета“ показала различни начини за декорация на плетивото, научила участничките и как да проектират безшевен пуловер. Г-жа Ван Домелен разказа още, че на курса присъствала дори гостенка от далечна Америка- Шаней, която никога не била хващала две куки, а си тръгнала с едно прекрасно хоби и не спряла да плете до края на ваканцията си. Най- младите схващали схемите най-бързо, а и помагали за поднасянето на билковия чай и суданското кафе с билки. Всички участници получили безплатна прежда, куки и списания за плетиво. Без преувеличение може да се каже, че основната цел на нетрадиционната проява е постигната. Тези, които не са успели да участват в това ново преживяване, с нетърпение очакват следващата покана на организаторите. JMB Active предлага 30-ина дейности в Априлци, чрез които туристите и местните хора могат да разнообразят своите почивни дни.

3 thoughts on “Троянки се включиха в плетенето в Априлци”

  1. „от JMB Active Ц ДЦентър за култура и туризъмУ“
    Така поднесеният текс ви издава, че сте го преписали от нейде си. Поправете го, че е грозно. И за вас, и за читателите ви!

  2. Благодаря за забележката, ненесена е корекция. Причината – проблем в енкодинг таблицата. 🙂

  3. Архонте, не е преписано – текстът е мой, копнах само името на организацията…Ние нямаме навик дап реписваме, нас ни преписват. Когато ползваме чужд източник, цитираме коректно. Причината – стремим се да уважаваме както колегите, така и читателите. Каквото и да пишат тук някои за нас…Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.