Троянци участваха в протестния митинг на левицата

В протеста на българската левица срещу кризата, проведен на първи май в София, се включиха представители и симпатизанти на социалистите от Троян. На митинга пред храм-паметника „Свети Александър Невски” имаше силно троянско присъствие. Пред стотиците присъстващи лидерите на БСП поискаха оставката на правителството, тъй като държавата е превърната в полицейска държава – „ставаме и лягаме с комюникета за подвизите на вътрешния министър Цветан Цветанов”, както заяви водещият на митинга Румен Овчаров, безработицата расте, има спад в жизнения стандарт на населението, „продължава да расте броят на българите, трябва да избират между хляба и здравето”, както пък каза д-р Симеон Василев, който разкритикува политиката в здравеопазването. „В предишни години празнувахме първи май с чувство на съзидание, със съзнание за перспектива на всеки българин, а сега хората са несигурни и живеят в страх от бъдещето”, каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Той определи настоящото правителство като една хунта, която вилнее в държавата и подчерта, че със средствата на парламентаризма ще се борят срещу всяко социално право, което искат да отнемат. Младите в БСП пък обявиха двумесечна кампания, в която ще събират молби на млади безработни за работа и после ще ги връчат на министър Симеон Дянков.

4 thoughts on “Троянци участваха в протестния митинг на левицата

 1. Изглежда няма по-нагли човечета от червените барони на БСП/БКП.
  По време мандата на тройното котило /БСП-ДПС-НДСВ/ полицията пребиваше от бой и арестуваше протестиращи миньори, пенсионери, учители, симпатизанти на опозиционните партии, депутати от опозицията, евродепутати и т.н. – тогава според извратеното мислене на БСП сме били „правова държава“??
  Днес арестуват бандитите от техните среди, които крадяха и съсипваха България години наред необезпокоявани от полиция и прокуратура – и започнаха да пищят, че сме били полицейска държава.
  Не сме бе, другари и другарки, не сме полицейска държава, а държава, в която най-после след 20 години видяхме, че може да има работещи полиция и прокуратура.
  Но, при БСП/БКП е нормално крадеца да вика „дръжте крадеца“ и да не обясняват кой ни докара до това дередже.
  Защото БСП/БКП не обяснява. Обясняват се влюбените. БСП/БКП наказва. Жестоко наказва. 🙂

 2. п.п. Не стана ясно „силното троянско присъствие“ крещяло ли е: „Спаси наШальника“?
  Защото на „наШальника“ Сер-гей Дмитриевич Стани-шеф май му се клател „наШальническия“ стол.

 3. Може ли там, където струпват сметище, да няма и наши боклуци!..

 4. Защо не им сложите снимки да ги видим тези хубостници? Да не са онези от младежкото БСП? Нещо навремето не ми изглеждаха да са много в час.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.