„Троянски медии 2007-2009”*

Платена публикация.

Опит за есе
(Ремейк от/на Кево К.)

Какво точно искат да им сторят троянските медии на всенародните победители от ГЕРБ? Да ги превърнат в пиар-карикатура ли? Накъде повече извисяват рейтинга им? Към прословутите 99%? Или не могат да сдържат булевардната си пощеливост и прелъстяващата ги воля за значимост покрай властимащите?
Класиката е безмилостна: „Като правило егото репресира в служба и по повеля на своето суперего”. (Фройд). Но това е за съвестните – не за медийните весталки и кулоарни невестулки.

Усърдни в обругаването на инакомислещите в Троян и отдадени на трепетни фантазми, тръпнат в очакване да ги приласкаят. Обладани са от морално безсрамие с фейса на повехнали карачки, развяващи прашки из медийните сокаци. И току някоя се просне възнак, хързулната от продукцията на мокрите си сънища.
Месеци наред кълняха и продължават да  кълнат Атака Троян и нейния лидер, а в същото време плетяха жълтурската си стилистика като първи пролетни целувки в медийните ковьорчета, ахкаха и охкаха пред поредната непреходност на старите вълци с новите овчи кожи от бившата /бивша ли?/ номенклатура на БКП Троян.
Превърнаха се в медийни прашки, къпещи се в турбофолка на преиграния си публичен оргазъм пред вездесъщата харизма на победителите от Герб. Ужас – дори без да са вкарани предварително в управленската кошара за подходящо опитомяване. Няма и защо. Правилното самоопитомяване само ги е довело до селяндурската безпросветност на безпардонни свинари и обслужващи медийни прашки. Те се надяват, че непрекъснатата „сублимация” на животинския им страх от ГЕРБ&Народната милиция ще им позволи да се наредят близичко, за да ги пръсне шадравана от бездънния нарцистичен резервоар на политическото управленско либидо.  А самите управленци – превърнати в удобна мишена заради отпускане в обятията на „троянската медийна любов”.
Кмета на Троян едва ли ще сгреши, ако е по-предпазлив с медийния слугинаж. Дори и да предвижда за себеподобните си трайно инсталиране във властта, подобно мераците на предходната му комунистическа партия-кърмилница. Преекспонирането му в медиите само ще го превърне в пиар-артикул, а не в действащ и резултатен кмет. Властта като демократична процедура е временно поемане на отговорност, за да бъдат постигнати конкретни резултати по разписание и в срок. Тогава защо му е на кмета да демонстрира пълната си власт над медиите, затъвайки в дребнотемия и с опасност сам да се удави в маргинализирания „Интегриран воден цикъл”?
Падението на троянските медии изглежда почти пълно. Лижат и мажат по обичая си нат/в/ореното от местната власт. Всъщност троянските медии са толкова наведени, че вдигат само мъжествеността на желаещите за политически и информационен разврат. И без налапана пура разголват обижданата им, без пардон, по много пъти „мъжественост”. Продуктът на либидцето им вече няма нужда от шорти – покриват го дори най-оскъдните прашки.   А ищахът им за трохите от общинската трапеза е покъртителен. Цитат: „ ето ви крайчеца на масата по време на банкета, нямаме нищо против”.
Как да се откаже един кмет от самопредлагането на троянските медии. Как да се поддаде на ницшеански съмнения – онова, което убеждава, не става затова истинно: то е просто убедително. Всеобщата убедителност е полазила и народонаселението. Медийните троянски прашки са повече от убедителни с бодрата си полегналост пред властимащите. Всепроникваща убедителна разпищоленост се кърши газетарски. Само да не кръжеше наоколо една малка бедичка – верижната реакция на безпрецедентната безработица в Троян била на път, научаваме от заклеймената опозиция Атака Троян, да генерира нова безработица и тотален упадък. Разбира се, медийните троянски прашки и това ще „обяснят” – с голямата международна криза, магнитните бури и лошия лидер на Атака Троян. Медийните прашки не униват, изобразяват загриженост,  вживяват се в ролята на ведомствени проститутки на евромагистрала, уж забравили от какви кьорсокаци са били напътени. Нямат угризения. Угризенията на съвестта биха попречили на медийните поцелуйковци да гризкат подхвърлените от властниците кокалчета и наставления.
И все пак – нима не е удивително, че поне някъде, поне някога, поне някой има, примерно съвест, както пише надяващият се Мераб и допълвайки – „съвестта е крайна дума и значи – край на обяснението”.
Съвест, Свобода на словото – всичкo набутаха в новия троянски гербационен лагер!

* Посвещава се на Певеца на посткомунизма’2009-та др. Генадий Маринов и новинарките от КТ „Оптиспринт”/Герб/

И.Пеевски
17.03.2010
Публикувано в ОБЩЕСТВО, ОБЩИНА с етикети , , , , . Постоянна връзка.

29 Responses to „Троянски медии 2007-2009”*

 1. Темплар каза:

  Добре е, че поне един човек в тая община смее смело да застане зад името си и да изкаже свободната си позиция. За жалост аз нямам толкова обширан поглед върху телевизията, понеже рядко гледам новини и телевизия като цяло. Но от това което аз виждам и знам за посочените медии съм склонен да се съглася с инжинера.

 2. ссссссссссссссс каза:

  eeeeeeeeeeeeeeeee

 3. Архонта каза:

  Пеевски защо не коментира поведението на депутата си съпартиец от Ловеч Кирил Гумнеров или пък речите на лидера си Волен Сидеров. Последните двама се кланят пред Бойко Борисов, обули същите прашки, за каквито пише Пеевски. Ама за пседвонационалистът от Троян му е по-лесно и безопасно да гази в троянските води, отколкото извън тях. Заклеймяванията му на троянските медии твърде напомнят за простащината от времето на сталинизма и Вълко-Червенковската епоха у нас!
  Колкото до Генадий Маринов, спомням, че той никак не пожали днешната герберска управа във връзка с водозахранването на махала Попешка и моментното състояние на пътната инфраструктура в Троян и извън него. Пеевски време е да спреш с клоунадите си и да свършиш наистина нещо полезно за общината. Иначе, ще останеш само един смехурко в хрониката на Троян

 4. И.Пеевски каза:

  Направо бях отчаян къде се затриха нискочелите апологети на троянската седерастия. Личи си почерка, нали?
  За по-малко запознатите с политическите метаморфози на троянския седесариат и официоза му Т21, време е да научат, че от няколко месеца тези поцелуйковци са обърнали политическата резба отново и днес се чудят как да замаскират, да покрият и скрият факта – че именно те, другарите Генадий Маринов, Шошкова, Станчев, Русанов, Добрев и т.н. докараха на власт в Троян члена на Бюрото на ГК на БКП /местното политбюро/ др.полковник Акимов, заедно с другото лице на БКП Троян – партия Герб Троян.
  Атака Троян, още от появата на Герб Троян ясно и категорично заяви позицията си – Герб Троян са клонинг на БКП и нищо по-различно не може да се очаква от тях подобно на БСП. Това го казахме преди местните избори – това го казваме и твърдим до днес. Факт!!!
  Казвахме го и го казваме само ние от Атака, докато в същото време седерастията и официоза и Т21 от 3 години ни убеждават каква дясна и демократична партия била Герб Троян и какъв голям демократ и капиталист бил бившия началник на Народната милиция полк.Акимов.
  * лирично отклнение в помощ на Певеца на комунизма др.Генадий – „дясното в България е болшевишка метаморфоза в имбецилен вариант“
  Днес очевидно са загрели реотаните на седерастията, разбрали са най-после какво огромно зло са сторили на Троян и троянците и са решили отново да се правят на демократи и да проявяват някаква самостоятелност.
  Да, ама политическата ниша с име „демокрация“ е вече заета от Атака и там няма место за БКП-слугинажа.
  Това ги дразни и това е причината седерастията и Т21 постоянно да нападат Атака Троян и лидера и.
  Майсторът на клозетната журналистика др.Генадий дори толкова се е вживял, че когато не изпълнява политическите поръчки на др.Акимов, използва всяка възможност да манипулира хората като прилепя и отъждествява Атака Троян с БСП Троян. Едно добро занимание за всеки идиот-пишманжурналист в Троян.
  Последно за тоя постинг – очевидно авторката на 3-тия коментар е с убийствено нисък КИ за да не знае смисъла на наложеното в обществото понятие „червени прашки“…..
  …а представянето на др.Генадий като смел журналист /“не жалещ герберската управа“/ – буквално кърти миФките 🙂

 5. Дянчестър каза:

  Вече шеста година живея в Троян и досега наистина не ми е попадал местен весник, благодарение на горната реплика още утре ше отида на будка до нас и ще си купя всичката троянска преса, макар и от горенаписаното да не се разбира много за имената на вестниците.

  Това ‘седерастия’ сигурно е някой опозиционен вестник, но си има друго име, нали?!

 6. В Ловеч само през м.Март каза:

  Минчо Казанджиев и Йоахим Бах подписаха декларация за намерения за изграждане на филиал на немски ВУЗ в Ловеч

  Кметът на Община Ловеч Минчо Казанджиев и Йоахим Бах, диркетор международни отношения на университета Шмалкалден Германия днес следобед подписаха Декларация за намерения за основаване и развиване на съвместна академична специалност на немски език в град Ловеч.
  Предвижда се установяване на инженерна бакалавърска специалност, по съществуващият план на немският ВУЗ и следваща германският стандарт за качество. Продължителността на обучението ще бъде до 4 години. Партньорите ще търсят интезивно възможности за финансиране от трета страна в първата фаза от проекта. След това, филиалът трябва да се издържа самостоятелно от студентски такси и ще разчита на подпомагане от икономическите предприятия.
  С подписването на тази декларация, страните не се ангажират финансово. Двете страни изразяват готовност да внесат предложение в съответните държавни институции за да подготвят първоначалното финансиране.

 7. В Ловеч само през м.Март каза:

  Младежи от България и Полша участват в проекта на “Знание” – „Днешните момичета – утрешни лидери”
  Стимулиране на диалога по отношение на неравенството между половете при професионална реализация, като се даде възможност на група млади хора да получат информация, да я анализират и да продължат дискусия в тази насока Работата по проекта започва през месец април 2010 г. Финансирането е по програма „Младежта в действие”. Програмата е създадена от Европейската Комисия, Европейския парламент и страните членки и представлява юридическа рамка за неформални обучителни дейности за млади хора в сила от 2007 до 2013 г.

 8. В Ловеч само през м.Март каза:

  В Ловеч се проведе среща на тема Европейски етикет за иновации и добро управление
  Вчера в Ловеч беше проведена работна среща с Пиер Щребер представител на Съвета н Европа за Европейски етикет за иновации и добро управление
  През октомври 2007 година Комитетът на министрите отговорни за местното и регионалното управление при Съвета на Европа прие Стратегия за иновации и добро управление на местно ниво. България беше определена за една от петте пилотни страни по прилагането на Стратегията, заедно с Белгия, Испания, Италия и Норвегия. Значим етап от прилагането на Стратегията е разработването и прилагането на Европейски етикет за иновации и добро управление.
  Процедурата, утвърдена от Съвета на Европа предвижда разработване на бенчмарк, който ще се използва като основа на оценяването за присъждане на Етикета. Във всяка страна ще се създаде национален орган по присъждането на Етикета, който трябва да бъде акредитиран от Съвета на Европа.
  На днешната работна среща присъстващите попълниха формуляр предназначен за граждани, чрез който се тества разработения бенчмарк и дадоха становища и предложения по индикаторите за Европейски етикет за иновации и добро управление. Направиха предложения за подобрения на формуляра, а също така и кое би създало затруднения при неговото попълване в България.
  Шребер пожела на Община Ловеч успешна работа и спечелване на Статуетката, която ще се връчва на европейски общини които са покрили заложените показатели. Тя ще бъде символ на 12-те принципа на добро демократично управление, които трябва да се следват от всички общини в Европа

 9. В Ловеч само през м.Март каза:

  Експертка от Германия обучава фризьори в ПГИТУ
  Втора поредна година по линия на Служба на германската икономика за международно сътрудничество Сениор Експертен Сервис (СЕС) в Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги – Ловеч пристигна експерт и консултант в областта на фризьорството и козметиката – г-жа Ангелика Кьолер – от провинция Хесен, Германия.

 10. В Ловеч само през м.Март каза:

  Приключи посещението на сръбската делегация по проект
  От 21 до 26 февруари Сдружение „Знание” – Ловеч беше домакин на граждански организации, членове на Коалицията за мониторинг на публични финанси – Сърбия. Посещението е в рамките на проект финансиран от Институт „Отворено общество” по програма „Изток-изток – партньорство отвъд”. границите
  Целта на посещението на представителите на сръбските граждански организации е да обменят експертиза, опит и успешни практики по привличане на гражданите в управлението и мониторинга на публичните финанси.

 11. В Ловеч само през м.Март каза:

  “Осъм” АД Ловеч с първи спечелен проект по ОП “Развитие на човешките ресурси”

  Ловешкият завод за високоякостни чугуни “Осъм” АД вчера представи първият си спечелен проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. 20 служители и работници от фирмата ще преминат обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация
  Стойността на проекта е 10819,86 лева, като безвъзмездното финансиране по ОП представлява 70% от общата стойност и е 7573.90 лева. Собственият принос на “Осъм” АД е 3245.96 лева

 12. Дянчестър каза:

  Мда.. за съжаление тук на село си немаме такава обществена активност. Някаква идея как може да бъде променено това?

 13. В Ловеч само през м.Март каза:

  Млади хора опознават историята и традициите на табашкият занаят по проект на дружество „Знание“
  Проведеното обучението е в рамките на проект „Табашкият занаят – традиция през годините” с водеща организация Сдружение „Знание” и партньор ПГКОХТ, финансиран от Национален фонд „Култура”. Целта на проекта е да работи за съхранението на традицията на кожарските занаяти в Ловеч. Да създаде условия за предаване на традиционните знания и умения, необходими за практикуването на тези занаяти.

 14. В Ловеч само през м.Март каза:

  Млади хора от Ловеч ще обсъдят теми, свързани със семейното планиране. Предстоящата дискусия ще се проведе по метода „Световно кафене”, участниците ще бъдат на четири дискусионни маси, а обсъжданите въпроси – брак, семейство, сексуално и репродуктивно здраве, отговорността да си родител, планиране създаването на дете и др. Целта е популяризиране на смисъла на семейното планиране и повишаване на чувствителността на младите хора към проблема изоставяне на деца и осъзнаване на ролята на семейството.
  Инициативата е в рамките на проект “У дома” с водеща организация„Проф. д-р Параскев Стоянов”Програма за подкрепа за деца и семейства в общността с цел превенция на настаняването в институции, финансиран от фондация Лале и фондация Оук. Сдружение „Знание“ Ловеч и партньор МБАЛ Ловеч.

 15. В Ловеч само през м.Март каза:

  В рамките на проект «Изграждане на партньорство за сътрудничество и обмен на добри практики между община Ловеч и община Ерфурт» по Оперативна програма «Регионално развитие 2007-2013» беше проведено работно посещение от 22 до 24 март 2010 год. на представители на Община Ловеч в град Ерфурт.
  Акцент се постави на водещата роля на общината в процеса на преструктуриране на жилищните комплекси, както и на инвестирането в обществени пространства, зелени площи, детски площадки и инфраструктура с цел последващи частни инвестиции в сградния фонд.
  Обсъден беше и опита на немските експерти при анализ и оценка на градските територии, интегрирания подход на градско планиране и водещата роля на Общината в сферата на стратегическото планиране.

  Постига се една от основните цели на Европейския съюз – активна местна власт, сътрудничество и обмяна на опит между градовете в различни страни-членки за стимулирне развитието на европейските региони.

 16. В Ловеч само през м.Март каза:

  Ловеч – ПРОЕКТИ 2009
  След успешната за общината 2008 г, ловешкият кмет Минчо Казанджиев, като икономист и съобразяващ се с промените политик, заложи на европроектите, които се печелят трудно, а се реализират бавно.
  • Януари бе наситен откъм добри новини – Община Ловеч е получила одобрение за два проекта по Оперативна програма „Регионално развитие“ /ОПРР/, внесени през март и през май 2008 г., съобщи кметът Минчо Казанджиев. Единият проект е за реконструкция, обновяване и оборудване на читалищата в Баховица, Лисец и Продимчец за 1,5 млн.лв. Другият проект за 1,8 млн.лв. е за „Реконструкция, модернизация и оборудване базата на домашен социален патронаж“ в Община Ловеч. Продължителността на проектите е 12 месеца – до 3 февруари 2010 г.
  • Успешно се реализираха други големи европроекти – „Рехабилитация на общинска пътна мрежа /Българене-Севлиево/Малиново-Стефаново/“ за 5 млн.лв. и „Реконструкция, обновяване и оборудване на 3 учебни заведения“ също за над 5 млн.лв.
  • През февруари вицепремиерът, отговарящ за координация на парите от европейските фондове, Меглена Плугчиева, посети три от обектите по оперативни програми в Ловеч и заключи „Община Ловеч е пример за добра практика при усвояване на средства от еврофондовете и е сред най-активните, най-амбициозните и най-успешните общини, които кандидатстват по оперативните програми. Не липсваха и упреци от съседни общини, че това се дължи на соцправителството, пък и бившите червени депутати държаха непременно да се разбере, че са лобирали за одобрението на проектите.
  • През есента на годишната среща НСОРБ отличи Община Ловеч като община реформатор, а грамотата бе връчена на кмета Казанджиев от новия премиер Бойко Борисов. Заслугите на Община Ловеч са въведените европейски практики на обществени, кметски и квартални съвети; прякото разпореждане със средства от продажби на имущество в селата; инициирани поправки в Закона за земята.
  • Много отдавна – още през януари от администрацията обявиха, че са подали нов мащабен проект по ОПРР – за подобряване на физическата и жизнената градска среда на Ловеч на стойност 9,6 млн.лв. Проектът предвижда рехабилитация на две основни артерии – бул. „България“ и бул. „Мизия“, нови светофари, три подлеза; благоустрояване на парка Башбунар и на зелените площи в центъра. След като новото правителство взе властта обаче проектите по ОПРР бяха подложени на преоценка и едва през октомври 2009 бе сключен договор, като стойността му е намалена на 9,3 млн.лв.
  • Усилията на общината бяха признати и на 17 декември на официална конференция за напредъка по изпълнението на ОПРР в София, когато новият министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев връчи грамота на кмета Казанджиев за добро изпълнение на договори.
  • За финансиране по програма „Красива България“ бяха одобрени два проекта – за благоустрояване на пространството около паметника на Васил Левски и ловешката крепост и за ремонти на ЦДГ „Снежанка“.
  • В съвместен международен проект с побратимия немски град Ерфурт по ОПРР ще се подобрява жизнената среда в жк „Младост“, като срокът на реализация е до 10 август 2010 г.

 17. Брюкселска дантела каза:

  Дянчестър, има активност нещо да се направи в полуумрелия Троян и да се разбуди заспалата ни община, но всичко се пази в „дълбока тайна“ чак до ритуалното убийство на тази активност. После започва масово оплакване и скубане на коси.

 18. Селяни с писалки каза:

  Мое да пишем, мое и да не пишем.
  К’вото и както ни кажат от общината.

 19. 4i40 tomovata koliba каза:

  copy/paste:
  Отворено писмо
  До медиите
  От група магистрални проститутки от магистралите Тракия, Хемус и Варна-Бургас
  Скъпи български журналисти,
  Ние, българските проститутки, искаме да изкажем своята голяма благодарност и възхищение към вашия труд през целия ни преход, по време на предизборните кампании и особенно вечерта, след изборите по време на пресконференциите с наш’те политически и големи сили.
  Ние, българските проститутки, ви благодарим и се учим от вас.
  Тези сексуално-медийни пози които приложихте към досега управляващите няма в нито една Кама-медиасутра. Такъв език не може да изкара и най-рафинираната проститутка.
  Сексуалните медийни пози окончателно ни създадоха комплекс за малоценност. Ние нищо не сме знаели дори за мазохизма. Проститутките, ползващи камшици, пръчки, стяги, белезници и др. тутакси ги захвърлиха и си взеха микрофони, химикалки и диктофони.
  Днес нас, българските проститутки, вече никой не нарича жрици на срамна професия. Случайни клиенти спират при нас и със съчувствие ни успокояват, че е можело да станем журналисти в националните или общински медии и да не се отчайваме. Имало и по-лошо – журналисти в националните и общински радио и телевизии.
  Сърдечни поздрави и успехи в общия ни курвенски занаят!

 20. Магистралка каза:

  Колко мъка има по тоя свят, Божееее! Боже, дето сега си в Страстната седмица на Твоите мъки! рекъл си, Боже, не съди – ама всички съдят, все повече знаят, все друг им виновен – и за туй, дето имат, и за туй, дето могат, и за туй, дето не им става, /прости ме, Боже/! Лоши били журналистите, Боже! че кое ли пък е добро в тази окаяна земя българска, вилает троянски…

 21. Дянчестър каза:

  Кое ни е добро ли?! Кметят си ви е ОК! Джърналисти в Троян нема, тва го разбрахме, ама дали е ОК, не знам 😉

 22. Селото се Указа тъкмо във града... каза:

  Ейч, гражданчето…
  По полека братче, осъзнай се…
  Не си нищо по-различен от себеподобните си, само дето нямаш уважението им. Всъщност си само пищялка, на който още никой не е стъпил. Като се замисля обаче, ролята на проститутка ти допада, щото веднага щот се докоснеш и ти до властта, и ти ще станеш като тези, дето сега плюеш непрестанно. И като толкоз мразиш да четеш тук или изобщо където и да било другаде – за Троян, Иди при гегата на колегата – беги у Мексико сити – град голям . Белким мине малко време, докато и там разберат, че такива маскари немат място у градо…

  С Уважение – катаЖията от патрулката на Цариградско

 23. drug 4i40 каза:

  copy/paste
  /5 godini po-kqsno/

  „Ще изпреваря развитието на сюжета и още тук ще кажа, че „Мадам В.” е метафора на българската журналистика. Онзи тип журналистика, която направи съчетанието „честен журналист” да звучи като тъп оксиморон. Толкова тъп, колкото и „честен политик”. Защо така скочиха да бранят Велева? Щото се разпознаха! Като съдията Пенгезов се разпознаха…

  Да, „Мадам В.” е курва. Съжалявам, но е така. Но „Мадам В.” представлява официалната българска журналистика.

  Нека си лаят «несистемните играчи» колкото си искат. „Мадам В.” си има „Съюз на издателите”, „морален кодекс”, раздава си награди „Черноризец Храбър”. Веднъж ще вземе „Стандарт” и Славка Бозукова за разследване, писано под диктовката на собственика Чорни, после ще вземе Велева, още по-после пък ще дойде ред на листа на Дилов и „Черноризец” ще отиде при Калин Руменов за умението му само в един текст да употребява думата „пу.ка“ 6 пъти и още толкова пу.копроизводни думи… Между другото тая награда беше най-справедлива на фона на другите… “

  http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=10251&Itemid=1

 24. Указа се тъкмо в/ъв/ града каза:

  Вестникар ли? – казваше дедо Вазов – Жеба да барна, ама ич даже не ма е гнуст!? Обаче пихтията слугинска разляла се навред, даже да я газя ви не ща!?
  🙂

 25. Архонта каза:

  Когато на едно общество му стане крива за всичко журнастиката, идва ред на… тоталитаризма!

 26. Маутин Еванжелиста каза:

  „Работническо дело“ и „Земеделско знаме“ не бяха криви на никого.
  Ерго, това според Архонта означава, че не е имало тоталитаризъм.
  Брей, голям умник.

 27. вестникар каза:

  Журналистиката в Троян е като в цялата страна – т.е. няма я. Тук там някоя птичка, дето пролет неправи, и то само в интернет. И въпрос към автора на статията:- не беше ли и той сред „седерастите“ преди 10-15 години? И то един от най- големите?

 28. Отговор до вестникар-я каза:

  Да, автора на статията /ремейк на К.К./ беше „СРЕД“, но не и част от коя да е от 17-те партии и дружества, съставляващи СДС тогава. На всички митинги в началото на 90-те, през зимата на 97-ма, както и на „кръглата маса“ в Троян през март 1990-та – навсякъде бях представян като „свободен демократ“.
  Автентичното СДС отдавна се спомина, а днешните му жалки остатъци с наименования СДС, ДСБ и ССД Троян през 2007-ма година докараха останалата част /по-голямата/ от бившата троянска комунистическа номенклатура на власт чрез Герб Троян.
  Надявам се да ви е ясно защо ги наричам „седерасти“ и с какво се римува… с прилагателното „политически“ отпред. Защото всичко това днес се случва в Троян, който в началото на 90-те бе обявяван за „четвъртата крепост на Демокрацията“ в България след София, Пловдив и Варна.
  В периода 1990-1994 г в Троян управляваха демократите и беше малка община номер едно, с големи перспекиви, с големи възможности, с работещи държавни, общински и близо 3000 малки частни фирми. Община с бъдеще.
  От 1995-та година до днес управлява бившата номенклатура – 3 мандата на БСП/БКП и половин мандат на Герб/БКП. Какво е в Троян днес – сами виждате и можете да оцените.
  И не е виновна „кризата“, каквито номера се опитват да ни пробутат другарите и да се самооневинят или с помощта на продажната троянска журналистика.
  Въпроси:
  1. Защо само в Троян нито един журналист не спомена и думичка за 20-годишнината от падането на Берлинската стена?
  2. Защо само в Троян нито един журналист не обели дума за годишнината от онова масово клане, наречено „Народен съд“?
  3. Защо само в Троян нито един журналист не обели дума за събитията в Троян преди тоно 20 години?
  Ако можете – отговорете си. Ако не можете – …както казва младия Ганьо Балкански като редактор на в-к „Народно величие“ – …“…как какво да пишем? Пишете – „Ваше височество, народа ликува…. абе, напопържйте опозицията и толкоз“
  И.Пеевски

 29. Архонта каза:

  В горния текст сложи на мястото на абревиатурите БСП-БКП-ГЕРБ АТАКА и ще се види, че разлика няма. Пак звучи актуално… Колкото до Волен Сидеров и до неговия човек в Троян Пеевски, те са известни с търпимостта си към чуждите мнения и с готовността си да си признават своите грешки… За първия великан винаги му е виновно ДПС, а на втория – ГЕРБ. Смехория!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.