Вицепремиерът Дянков обеща хубави пътища до Троян

Вицепремиерът Дянков обеща хубави пътища до ТроянДо Троян ще може да стигате бързо и приятно, заяви вицепремиерът Симеон Дянков пред живеещите в София троянци, които кметът Минко Акимов събра миналата седмица на земляческа среща в зала „Средец“ на Народното събрание. Тя бе първата след неколкогодишно прекъсване, а целта, която градоначалникът веднага определи в краткото си приветствие към гостите – да се обединят усилията за благото на Троян. Земляческата среща бе уважена от пъстро по състав множество, с видни представители на науката, културата, бизнеса, както и с по-млади надежди – дъщерята на Сашо Диков и Аня Пенчева – Пипи, синът на екскмета Дилян Енкин – Ангел, внучката на кмета Акимов Яна заедно с чаровния й приятел Орлин. На поканата бяха откликнали проф.Цочо Бояджиев и проф.Боряна Делийска, Йохан Петков, Надка Радоевска и Снежана Мичева от средите на едрия бизнес, карикатуристът Милко Диков и режисьорът Николай Акимов, зам.-кметът на София Минко Герджиков и ексдепутатът Донка Михайлова, шефът на Съдебната полиция Станислав Стефанов, юристът Нели Куцкова и още много други, чиито имена няма как да бъдат споменати. Присъства цялото общинско ръководство, депутатите д-р Анатолий Йорданов и д-р Станка Лалева-Шайлекова, областният управител Николай Нанков, заместникът му Сашо Данков. Симеон Дянков намери своя топла връзка с Троян – макар да е роден в Ловеч, финансовият министър имал корени в няколко троянски села, а негов праотец на име Михо Михов дори бил първият представител на младия град в Първото Велико народно събрание. Затова Дянков сподели, че много мислил какво точно да каже на тази земляческа среща, изникнала като ангажимент от предния ден, когато той посети Троян и присъства на финала на проекта „Две шепи вода“ на централния площад. Министърът заяви, че макар това да не е негов ресор, решил да обяви онова, което касае всички – пътищата. Вече имало одобрен проект и пътят Троян-Кърнаре щял да се работи след края на зимата, предстояла работа и по автомагистрала „Хемус“, така че до Троян ще се пътува лесно и приятно, зарадва той присъстващите. От името на почетния гражданин на Троян Патриарх Максим послание прочете Знеполският епископ Йоан, който каза, че Света Богородица закриля този край, че патриархът непрекъснато се моли за него и отправя пожелание за икономически и духовен просперитет. Минко Герджиков каза, че е видно как много троянци са заели високи постове и че те имат готовност да помогнат на града, от който са произлезли. Кметът Акимов сподели какво прави общинското ръководство и какви проекти са спечелени, какви са приоритетите и призова всички да дават идеи и да помагат за развитието на общината. Вечерта завърши с концерт, в който бяха аплодирани ансамбъл „Траяна“, Вокална студия „Усмивка“ и акордеонистката Християна Петкова.

One thought on “Вицепремиерът Дянков обеща хубави пътища до Троян”

 1. Аз ви обещавам ракетна площадка на калейшкото и космодрум на Къпинчо. Ако слушкате и папкате /ако има какво/, мога да ви обещая МОЛ на малкото пазарче и газифициране на Попешка и Горно Трапе. Мога да ви обещая и други такива неща да се случат ама друг път.
  *
  27 септември, 11:00, БТА „Ние ще…“, „Несимволично…“, „Незабавно…“, „Поемаме ангажимента, да…“, „Ще изпълним..” Помните ли, че думичката „ЩЕ“ беше забранена за употреба от министрите? А, колко пъти я употребиха от тогава?Някой води ли статистика на всичките онези „ЩЕ“, които чухме през последните 20 години?
  Проектът http://www.politikat.net е уеб инструмент на „Инициативата за намаляване на политическото лицемерие“, стартирана от фондацията „Четиринадесети януари“ (www.14january.net).
  Сайтът дава възможност на гражданите както да проследяват обещанията и становищата на политиците в България по дадени теми, така и активно да създават и добавят информация в проекта.
  Избраният за реализацията на проекта софтуер е интуитивен и позволява всеки заинтересован да се включи бързо и ефективно в инициативата. Предварително създадените помощни инструменти и ръководства позволяват лесно да се въвежда информацията и бързо да се намират и проследяват вече въведени данни.
  Трите основни стартови раздела на сайта – ИСТИНОМЕТЪР, ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ и БОЙКОМЕТЪР, имат за цел, съответно, да проследят степента на изпълнение на дадените обещания, доколко публичните личности се придържат към първоначално заявените си мнения по
  важни въпроси и, естествено, в каква степен са изпълнени всички ангажименти, поети лично от премиера г-н Бойко Борисов.
  Проектът е вдъхновен от американския Обаметър
  http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=13898&Itemid=1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.