Владимир Каролев: Начинът на разпределение на „пицата“ е погрешен!

Владимир Каролев: Начинът на разпределение на "пицата" е погрешен!Начинът на разпределение на „пицата“ е погрешен! Това подчерта Владимир Каролев, председател на икономическия екип и член на Политическия съвет на партия НДСВ на пресконференция по темата „Бюджет 2011“. Пресконференцията бе в механа „Старата къща“ в Троян, която е отредена за клубно място на царската партия, и бе деветата поред от националната кампания на НДСВ „Бюджетът Борисов“. която партията прави в 15 области на страната.
Според авторитетния икономист Каролев парите в бюджета за догодина се разпределят неефективно, пропускат се възможности. Освен това не се реформират секторите, които касаят частния бизнес, вътрешния ред и сигурност.
Малките градове и малките фирми ще пострадат най-много, „Бюджетът Борисов“ ще засегне най-много малките общини, които се борят за оцеляване, заяви областният председател на НДСВ д-р Красимир Гунешки.
Парите за здраве и консумативи отиват за чиновниците и здравеопазването е обречено на колапс, каза д-р Михаил Киров, общинския председател на НДСВ – Ловеч.

5 thoughts on “Владимир Каролев: Начинът на разпределение на „пицата“ е погрешен!”

  1. Тоя „специалист“ не можа да си намери място… Ай сиктир, бе…

  2. И в коя част икономиста В.Каролев не е прав,че и място не може да си намери?

  3. По-интересно колко пари ще върне в хазната др. Акимов тази година.. от бюджетът троянски. 😉

  4. Владо Мотиката явно няма слушатели в София и е тръгнал по селата да си пробутва номерата. Най-смешен е общинският съветник Гунешки, който за 3 години една дума не е обелил в общинския съвет, скатава се като паразит, но сега дава „ценни“ указания. Явно се намират умствено изостанали да им се радват на тези въздухари. Държавата си изпълнява задълженията към общините и всяка година дава все повече субсидии. Отделен въпрос е, че самите общини НИЩО не правят и чакат за всичко само на държавата. Сравнете Каварна с Троян и ще разберете по-ясно за какво ви говоря. За 2009-та година – 500 милиона външни инвестиции в Каварна и 20 милиона собствени приходи в бюджета на Каварна. За справка – в Троян местните приходи са едва 4, 5 милиона, въпреки че сме 3 пъти по-голяма община. При един и същ брой легла за туристи – Каварна събира близо 300 000 лева от туристическа такса, срещу 30 000 в Троян. Очевидно в Троян е по-важно Гунешки и председателя на ОбС Троян А.Балев да ходят на екскурзии в чужбина. Като награда за нищо свършена работа.

  5. Справка, не споря по изнесените от Вас данни, но истината е доста многолика. По принцип не е редно нищо да се сравнява в този свят, всичко е автентично и не е редно да се сравняваме с никого. Сега в момента нашите управници това могат, това правят. Те не могат да надхвърлят собствените си възможности. Според мен са достигнали нивото на собствената си некомпетентност и не могат в този си състав да мръднат ни на йота от това което са.
    За да не става така за напред, трябва всечки да сме съпричастни, а не да разчитаме сляпо на предизборни брътвежи и вълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.