Запалиха светлините на коледното дърво

Запалиха светлините на коледното дървоНа Никулден в 17,45 часа кметът Минко Акимов и ученикът от СОУ“Васил Левски“ Георги Банков запалиха коледното дърво на площада. Георги е избран за високата чест, тъй като е заслужил две национални стипендии – м.г. бе пръв, а тази е трети на национален турнир по информационни технологии и информатика. Много хора се събраха да присъстват на церемонията – предимно семейства с малки деца, но имаше представители на всички възрасти. Преди това
кратка програма изнесоха вокалната група към Общинския педагогически център и  Вокална студия „Усмивка“ при троянското читалище. Деца от СОУ „Св.Климент Охридски“ изработваха коледни картички и пожелания в „Коледната работилничка“, където най-много радостни очаквания предизвикваха първите Дядоколедовци, на които върпреки белоснежните бради крехката възраст все пак им личеше.
Със запалването на коледното дърво бе даден старт на коледните и новогодишни празници в  общината.
Кметът Минко Акимов се обърна към   събралите се на площада деца – малки и големи, с думите: “ …Пожелавам на всички вас след години,  когато станете възрастни хора, да продължите традицията това красиво дърво да  бъде запалвано всяка година, да радва  троянци и гостите на града  и да създава празнично настроение“. Гордост на Троян е, че има най-високото живо коледно дърво в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.