С 450 лв. месечно общинският бюджет ще подпомага две автобусни линии

Във връзка с променените и постоянно променящите се икономически условия – растеж на цената на течните горива, намаляване на пътникопотока поради обедняване на населението и същевременно съсредоточаване на основните услуги за населението в общинския център Троян, на последното си заседание общинските съветници гласуваха да се подпомогнат две транспортни линии.
100 лв. месечно ще се дават за специализиран превоз на пътници по направлението Троян-Белиш-Маргатина /махала на село Белиш/ и обратно. С 350 лв.  пък ще се подпомогне превозът Троян-Дебнево-Гумощник-Троян. И в двата случая става дума за превоз два пъти месечно – първия и третия четвъртък, за да може хората да посетят не само необходимите институции, но и популярния пазар.
Публикувано в ОБЩИНА с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

4 Responses to С 450 лв. месечно общинският бюджет ще подпомага две автобусни линии

 1. Яна каза:

  Алоооо, я вижте какво е състоянието на автогарата ни и на тези раздръбкани автобуси от 1950-та година, пък тогава правете планове за линии!!! Много е зле Троян, много ме е срам от тази автогара и от повечето неща в града! Този град не се управлява добре, поне за мен! Явно ще сме на принципа, че докато не се случи нещо лошо с тези автобуси, нещата няма да се променят! Много глупаво и долно! Срамота, срамота и нехайство……!!!!!!

 2. Обективна каза:

  Яна, автогарата е нечия собственост. Както и автобусите – има си фирма, която ги експлоатира..Т.е. – управлението на града тук няма общо. Помагат на някои линии от социоални подбуди, държавата е регламентирала това…Защото обезлюдяваме и някои хора и семейства може да се окажат изолирани , в неспособност да си свършат елементарна услуга в общинския център

 3. Яно Мари каза:

  Откога не си ходила в Автогарата, Яна ?
  Ако требе аз да съм обективен, откак автогарата стана частна собственост, се обнови. Бяха закупени нови 4-5 автобуса (макар и 2ра ръка) за линиите, за които не стигаха 50 местните чавдари.
  Отвори се офис за реклама на 2рия етаж, където нямаше нищо там 40 години…Голяма българска фирма има офис в автогарата.
  Докато Енкин беше кмет и автогарата бе държавна – кое от това стана ?
  НИЩО !
  Добре, че са частниците, че да направят нещо. Иначе държавните служители, сякаш свикнали да работят „за отбиване на номера“ вече 50 години и канче….едва ли щяха да предприемат нещо и сигурно и до днес щяхме да си се тъпчем в рейсовете като стриди.

 4. Селянин без колело каза:

  Добре дойде Народната милиция да оправи автога/в/рата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.