9 състезатели на Ряховски ливади

9 надъхани за подвизи състезатели участвали в поредната надпревара по риболов  „Троян Оупън“. Стартът миналата неделя на язовир „Ряховски ливади“ бе в 10 ч., краят – в 14 ч.
А ето и емоционалния разказ на Илиян Йонков за събитието, който ще бъде оценен по достойнство от всички запалени от тази страст – риболова:
„Аз още не бях успял да замахна и Декана извика за първа риба. Започна да се лови де по-дребен, де по-едър уклей. Течението се обърна отдясно, но едва-едва се усещаше.  Напред до седмия-осмия метър  имаше доста закачки, така че не се слизаше на дъното. Към 11 без нещо обаче започна да духа вятър.И не беше някой млад и неопитен ветрец, ами напълно прорасло и заякнало ветрище, злобно като тийнейджър с изгорял компютър.  Отгоре на стената духаше в гръб, а отдолу до водата го обръщаше в лице. Така яко духаше на моменти, че не можех да заметна. Затова изправях  уипа високо горе и чаках да изпъне линията напред. След това го спусках и придърпвах към мен линията.  Към 11 Павлето извади един мноооого едър костур, а Декана бая едра таранка.   Аз малко по- надълбоко и встрани от захранката си намерих едри таранки и костури. Започнах доста добре да си ги ловя на торен, докато зад мен спря един мотореткаджия. Като запали и дигна тупурдията, и ми секнаха едрите риби. От там нататък не можах да ги намеря и лових само уклей. По обед някъде Ивчони извади един шаран около кило и половина, но друг голям нямаше в тоя ден.“
Ето и крайното класиране:
Място         име                                  кг.      точки
1   Христо Петров -Декана            5.860      21
2   Стефан Чернокожев – Теко    5.760      19
3   Светослав Съботинов –Секо   4.860      18
4   Павел Шопов-Павлето            4.420      17
5   Мирослав Попов-Мишо            4.320       16
6   Илиян Йонков-съдията            3.840      15
7   Ивайло Алешанов- Ивчони      3.060      14
8   Кирил Дамянов-Кирето           2.760      13
9   Валентин Тодоров-Валето   2.380      12
10   Деян Дамянов- Дидо             2.160      11

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.