КМЕТОВЕТЕ НА ТРОЯН И ЛОВЕЧ В КООРДИНИРАНИ УСИЛИЯ ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА ЖП ВЛАКОВЕ

Кметът Донка Михайлова  ще  вземе участие   в среща, организирана от КНСБ във връзка с намерението на БДЖ да закрие 150 влака в страната.  Срещата е днес, 22.11.2011г., в София.  Михайлова е провела разговор  с Началника на троянската гара Венелин Стайковски и  обсъдила  проблема с ловешкия си колега Минчо Казанджиев, за да се предприемат координирани действия, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Общината.
Г-жа Генкова припомня, че Донка Михайлова и като депутат в 40-то Народно събрание е работила по проблема със спасяването на жп линията. Тогава усилията да се спре затварянето бяха успешни. Намерението бе на правителството на тройната коалиция.
След особено тревожната  информация за закриване на основната част от връзките Троян-Ловеч  към днешна дата намерението е от  декември да бъдат намалени от   8 на 6   влаковете в дните понеделник, сряда, петък и неделя в посоката Ловеч – Троян /11.38 ч./ и Троян – Ловеч /12.43 ч./, като останалите влакове ще се движат по разписание. Има опасност и да бъде закрита пътническата дейност на гара Ловеч – издаване на билети, информация,  жп карти и абонаментни карти, групови билети и военно-кредитни билети. Ако това стане, ще удари и троянци, тъй като на гара Троян тази дейност бе съкратена още през 2008 г. и гражданите ходят до Ловеч за необходимите им услуги.
КНСБ събира кметове от цялата страна да обсъдят социално-икономическите последствия за населението. Като цяло в страната намеренията са да бъдат закрити 150 влака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.