На училище от понеделник, 7 февруари

 На училище от понеделник, 7 февруари Оперативното бюро  към Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания  в Ловеч на заседание днес е взело решение да се възстановят учебните занятия в учебните заведения на територията на областта. Това ще стане от понеделник – 07.02.2011г. Решението е в резултат на направения етапен анализ на заболяемостта през седмицата в Ловеч и останалите общински центрове, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
Данните показват бавно снижение на броя на заболелите и заболяемостта. За Троян тя вече е ниска – 79 на 10 000. В Ловеч е все още висока – 267,8 на 10 хил.население, като повечето от случаите са на хора в надученическа възраст – предимно 30-64 години.
В Луковит, където стойностите на заболяемостта бяха най-високи, има спад почти наполовина – до 274 на 10 хиляди, в Летница е 145,7 на 10 хиляди. Ниска към момента на заседанието е заболяемостта и в Тетевен, Угърчин и Ябланица, съобщават от РЗИ. Сравнително са намалели и пациентите с остри вирусни инфекции, поети от ЦСМП по филиали за периода.
Остава в сила обаче обявената епидемична обстановка в Ловешка област и всички разпоредени мерки, свързани с нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.